Bir önerim var, ne kadar işe yarar bilmiyorum ama sunucuyu değiştirip dener misiniz? Yani eğer İstanbul ise Ankara veya İzmir sunucusunu seçin. Yardımcı olabilir. Ben de indirme stabil değilken sunucu değişikliği işe yarıyordu.

Hangi DNS kullanıyorsun harhangi bir DPI, proxy ya da açık unuttuğun VPN olabilir mi?
VPN açık değil, 2 farklı DNS ile denedim hala aynı. TurkNet ile 3-4 kez iletişime geçtim her seferinde router değişimi yapmayacaklarını ve bağlantımı stabil hale getirdiklerini söylüyorlar. Bu arada internet hızım Youtube üzerinden video açtığım için daha fazla düştü.

1763116755785.webp

Bir önerim var, ne kadar işe yarar bilmiyorum ama sunucuyu değiştirip dener misiniz? Yani eğer İstanbul ise Ankara veya İzmir sunucusunu seçin. Yardımcı olabilir. Ben de indirme stabil değilken sunucu değişikliği işe yarıyordu.
Denedim şimdi Steam'i yeniden başlattım yaptıktan sonra fakat bu sefer 100 seviyesini geçemedi. Özellikle İzmir sunucusunda en düşük hızları alıyorum.

Denedim şimdi Steam'i yeniden başlattım yaptıktan sonra fakat bu sefer 100 seviyesini geçemedi.
Beklediniz mi biraz? Hemen bir anda tak diye 500 olmayabilir. Ama hala daha kötü ise şunu deneyebilirsiniz: indirme hızını limitleyin.
Saçma gelebilir. Ben sadece bende işe yaradığı için söylüyorum. Misal indirme limitim 65 Mbps benim. Steam'de indirme yaparken max 50'yi görüyor ve sürekli inip inip çıkıyordu. Ben de 50 Mbps'e limitledim ve baktım ki hep 50 de kaldı stabil şekilde.

500 Mbps'e kadar limit koyun bi'.

Amacım mevcut şartlarda sorunu çözebilecek adımlar önermek. Steam'in sayfasına baktığımda onlar da limitleme ayarının bağlantı sorununu çözebileceğini söylemişler.

Beklediniz mi biraz? Hemen bir anda tak diye 500 olmayabilir. Ama hala daha kötü ise şunu deneyebilirsiniz: indirme hızını limitleyin.
Saçma gelebilir. Ben sadece bende işe yaradığı için söylüyorum. Misal indirme limitim 65 Mbps benim. Steam'de indirme yaparken max 50'yi görüyor ve sürekli inip inip çıkıyordu. Ben de 50 Mbps'e limitledim ve baktım ki hep 50 de kaldı stabil şekilde.

500 Mbps'e kadar limit koyun bi'.

Amacım mevcut şartlarda sorunu çözebilecek adımlar önermek. Steam'in sayfasına baktığımda onlar da limitleme ayarının bağlantı sorununu çözebileceğini söylemişler.
Denedim, 700 seviyesine çıktı ilk kez fakat 10 saniye geçtikten sonra tekrardan düşmeye başlıyor, 600-500 derken 100'lere kadar düşüyor. Router uzun süre yüksek hızda internet sağlayamıyor galiba.

Ben 1000mbps pakete ilk geçtiğimde o hızları alabiliyordum ama son 1 senedir falan ben de Steam’de 500 üstüne çıkamıyorum. Torrent falan kullanırken alıyorum ama Steam’de alamıyorum.

Router uzun süre yüksek hızda internet sağlayamıyor galiba.
Eğer çok cihaz bağlıysa ve router da kalitesiz ise, evet dalgalanma yaşanabilir. Bir ihtimal şunu deneyebilirsiniz: QoS ayarlama.
Diğer cihazlara belli bir miktar hız verip bilgisayara 500-600 Mbps hız verebilirsiniz.

Eğer çok cihaz bağlıysa ve router da kalitesiz ise, evet dalgalanma yaşanabilir. Bir ihtimal şunu deneyebilirsiniz: QoS ayarlama.
Diğer cihazlara belli bir miktar hız verip bilgisayara 500-600 Mbps hız verebilirsiniz.
9 yıllık ASUS router vardı, o router da bu tarz kopma sorunları falan yaşanmıyordu hiç.. Fiber desteklese onu kullanırdım. Çok cihaz bağlı değil aslında, televizyon 3 telefon ve bilgisayar. 9 yıllık olana monitör ve klima bile bağlıydı kopma sorunu yaşamıyordum.

9 yıllık ASUS router vardı, o router da bu tarz kopma sorunları falan yaşanmıyordu hiç.. Fiber desteklese onu kullanırdım. Çok cihaz bağlı değil aslında, televizyon 3 telefon ve bilgisayar.
Aslında şu yüzden dedim. Hani çok anlamam ama router kalitesiz ve beyni neye ne vereceğini tam bilemiyorsa QoS bu sorunu çözebiliyor. Hani cihaza "şu cihaza -PC- şunu ver, gerisi seni alakadar etmez" demiş oluyorsunuz. Kesin garanti çözüm değil ama denemeye değer.

Aslında şu yüzden dedim. Hani çok anlamam ama router kalitesiz ve beyni neye ne vereceğini tam bilemiyorsa QoS bu sorunu çözebiliyor. Hani cihaza "şu cihaza -PC- şunu ver, gerisi seni alakadar etmez" demiş oluyorsunuz. Kesin garanti çözüm değil ama denemeye değer.

Bu sefer kablosuz bağlantı daha kötü hale gelmiş olacağından yapmak istemiyorum, zaten kısıtlama yapmadığım halde bile özellikle WhatsApp üzerinden görüntülü konuşma yaparken veya film izlerken kopmalar yaşanıyor.

Bu sefer kablosuz bağlantı daha kötü hale gelmiş olacağından yapmak istemiyorum, zaten kısıtlama yapmadığım halde bile özellikle WhatsApp üzerinden görüntülü konuşma yaparken veya film izlerken kopmalar yaşanıyor.
Deneyin isterseniz, olmazsa geri alırsınız. Kısıtlama olarak değil de düzenleme olarak görün. Siz bilirsiniz yine de.