Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Normalde dualbootun nimetlerinden yararlanırken her oyunu 2 defa kurmamak için Steam'e Windows yüklü olan disk bölümümü tanıtmıştım. Mount etmek için de Dolphin üzerinden yararlanıyordum. Bu sistem de işe yarıyordu bu arada.

Ancak Windows'a format attığımdan beri Dolphin üzerinden diski bağlayamıyorum: fsconfig system call failed: no such file (...) hatası veriyor.

Hal böyle olunca ben de komutla diski bağlamaya karar verdim. Lakin bu kararımdan beri Steam, Windows olan bölüme veri yazamıyor ve aşağıdaki hata oluşuyor;
1718917113317.webp

Bu sorunu çözmek için bölümü fstab'a eklemeye karar verdim, ancak maalesef durum yine aynı.
UUID=02CAADCFCAADBEF3 /run/media/brkyozell/02CAADCFCAADBEF3 auto rw,user,auto 0 0

Steam'in bu diske veri yazabilmesi gerekiyor, bunun yetkilendirmesini nasıl yaparım?
Teşekkürler.

Çözüm
Hayır, flatpak üzerinden yüklemedim. Pacman üzerinden yükledim.
fstab'daki seçeneklere uid=1000 gid=1000 umask=000 (Aralarında virgül olmalı, mevcut seçeneklerin sonuna eklerken de.) eklersen NTFS dosya sistemine bütün erişim iznini vermiş olursun, bu sorunu çözer. Ancak eğer diskin sahibi root olarak kalmaya devam etsin ve sadece Steam kütüphane klasörü benim userıma ait olsun dersen sudo chown -R isim:isim /disk/içi/Steam/kütüphane/yolu komutunu uygun şekilde çalıştırabilirsin.
Hayır, flatpak üzerinden yüklemedim. Pacman üzerinden yükledim.
fstab'daki seçeneklere uid=1000 gid=1000 umask=000 (Aralarında virgül olmalı, mevcut seçeneklerin sonuna eklerken de.) eklersen NTFS dosya sistemine bütün erişim iznini vermiş olursun, bu sorunu çözer. Ancak eğer diskin sahibi root olarak kalmaya devam etsin ve sadece Steam kütüphane klasörü benim userıma ait olsun dersen sudo chown -R isim:isim /disk/içi/Steam/kütüphane/yolu komutunu uygun şekilde çalıştırabilirsin.

Çözüm
fstab'daki seçeneklere uid=1000 gid=1000 umask=000 (Aralarında virgül olmalı, mevcut seçeneklerin sonuna eklerken de.) eklersen NTFS dosya sistemine bütün erişim iznini vermiş olursun, bu sorunu çözer.
Sorun düzeldi, çok teşekkürler!
Ancak eğer diskin sahibi root olarak kalmaya devam etsin ve sadece Steam kütüphane klasörü benim userıma ait olsun dersen sudo chown -R isim:isim /disk/içi/Steam/kütüphane/yolu komutunu uygun şekilde çalıştırabilirsin.
Bu kulağa daha mantıklı gelse de toplam boyutu 700-800GB'lık dosyalara chown uygulamak ömrümden uzun sürebilir.

Sorun düzeldi, çok teşekkürler!

Bu kulağa daha mantıklı gelse de toplam boyutu 700-800GB'lık dosyalara chown uygulamak ömrümden uzun sürebilir.
Dosyanın sadece metadatası değişiyor aslında, çokta uzun sürmez, ancak zaten sistemi tek bir kullanıcı kullanıyorsa diğer diske verilen izinlerin çokta bir önemi olmaz.

Dosyanın sadece metadatası değişiyor aslında, çokta uzun sürmez, ancak zaten sistemi tek bir kullanıcı kullanıyorsa diğer diske verilen izinlerin çokta bir önemi olmaz.
Tek kullanıcı kullanıyor hocam, bu arada bir şey sorabilir miyim?
UID ve GID tam olarak neye göre belirleniyor?

Dosyaların sahipliği bana aktarılsa da grup olarak Windscribe adlı VPN uygulamasına bağlı duruyor.
1718959400471.webp

Tek kullanıcı kullanıyor hocam, bu arada bir şey sorabilir miyim?
UID ve GID tam olarak neye göre belirleniyor?

Dosyaların sahipliği bana aktarılsa da grup olarak Windscribe adlı VPN uygulamasına bağlı duruyor.
Eki Görüntüle 58207
Kullanıcı ve grubun ID'si oluyor, Linuxta ilk oluşturulan kullanıcı genelde hep 1000 ID'ye sahip olduğu için direkt 1000 dedim. NTFS'e uid=1000,gid=1000 dediğiniz zaman NTFS'in dosya ve dizinleri doğrudan size ait yapmasını sağlamış oluyorsunuz. umask=000 yaptığımızda ise hem dosyaların hemde dizinlere herkes için erişim izni vermiş oluyoruz, chmod 777 yaptığınızda bir dosyaya tam erişim izni vermeniz gibi düşünün, bunda da 000 yaptığınızda veriyor. Aynı ayarın fmask ve dmask olanları var onlarda sadece dosyalara ve sadece dizinlerin izinlerini ayrı ayrı masklemek için var. Windscribe olayını bilmiyorum, 1000 GID'si normalde yine size ait olmalı. Terminalde ls -la yaparak bakmayı da deneyebilirsiniz -rw------- 1 username groupname 33 Jun 18 13:18 file/directory burada da windscribe çıkıyor mu bakarsınız. Normalde brkyozell brkyozell olarak çıkması gerekir. Ayrıca kullanıcı ID'nizi bulmak için id -u username grup ID bulmak için id -g username yapabilirsiniz. Her kullanıcı aynı zamanda kendi isminde bir gruba sahip oluyor o yüzden username olarak baktığınızda o grubun ID'sini vermesi gerek.

Kullanıcı ve grubun ID'si oluyor, Linuxta ilk oluşturulan kullanıcı genelde hep 1000 ID'ye sahip olduğu için direkt 1000 dedim. NTFS'e uid=1000,gid=1000 dediğiniz zaman NTFS'in dosya ve dizinleri doğrudan size ait yapmasını sağlamış oluyorsunuz.

umask=000 yaptığımızda ise hem dosyaların hemde dizinlere herkes için erişim izni vermiş oluyoruz, chmod 777 yaptığınızda bir dosyaya tam erişim izni vermeniz gibi düşünün, bunda da 000 yaptığınızda veriyor.

Aynı ayarın fmask ve dmask olanları var onlarda sadece dosyalara ve sadece dizinlerin izinlerini ayrı ayrı masklemek için var. Windscribe olayını bilmiyorum, 1000 GID'si normalde yine size ait olmalı. Terminalde ls -la yaparak bakmayı da deneyebilirsiniz.

-rw------- 1 username groupname 33 Jun 18 13:18 file/directory, burada da windscribe çıkıyor mu bakarsınız.

Normalde brkyozell brkyozell olarak çıkması gerekir. Ayrıca kullanıcı ID'nizi bulmak için id -u username grup ID bulmak için id -g username yapabilirsiniz. Her kullanıcı aynı zamanda kendi isminde bir gruba sahip oluyor o yüzden username olarak baktığınızda o grubun ID'sini vermesi gerek.
Anladım hocam, teşekkürler. Kendi GID'im 984'müş onu da yazdım. Sağ olun tekrardan.