btrgln

Üyecik
2 hafta önce Gigabyte G27F2 monitörüm bozuldu ve Ebrar Bilgisayar üzerinden teknik servise gönderildi. Bugün Ebrar Bilgisayar tarafından tarafıma şu şekilde bir mail atıldı:

“Merhaba Batur Bey,

Ürününüz için yetkili servis, tamirin mümkün olmadığına dair iade/değişim belgesi düzenlemiştir.

Talebiniz doğrultusunda işlem sağlanacaktır.

Sizden dönüş bekliyoruz.”

Ben cihaz iadesi istemiyorum, değişim istiyorum. Ancak internet sitelerine baktığımda benim monitörümün stokta tükenmiş olduğunu görüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada monitörü alalı yaklaşık 7 ay oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki raporu, ürünü satın aldığınız satıcıya atacaksınız; değişim yapacak. Eğer elinde aynı monitör yoksa muadilini ya da üst modelini göndermek zorunda. Göndermezse Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurun; %100 haklı durumdasınız. Aynısını kulaklık için yapmışlardı, bana Tüketici Hakem Heyeti kararı ile iki üst modelini gönderdiler.

Eşdeğer nitelikte bir ürün kapsamında değişiklik talep etsem ama onlar dandik bir marka sunabilirsiniz mi yoksa aynı marka mı olmak zorunda. Sonuçta aynı özelliklerde farklı dandik markalarda da var.
Aynı marka zorunluluğu yok. Bu monitörden memnunduysanız aynısıyla değişimi öylesine sorun eğer yoksa değişim yapabileceğiniz ürünleri sorun. Mecburen aynı kalitede veya üstünde ürün önermek zorundalar çünkü olumsuzluk durumunda yine THH'ye başvurup, haklı çıkacaksın. Önerilen monitörler için yeni bir konuda sorarsın. Monitör konusunda bilgili kullanıcı baya var. Yardımcı olurlar.