Stres nasıl azaltılır?

Demorlius

Üstün
Yer
Türkiye
Mide bulantısı, ishal, kepek ve saç dökülmesi yapan stresimi nasıl azaltırım? Stresimin bir nedenini bulamadım.

Meditasyon? Ya da psikolojik destek alın. Veya uğraştırıcı bir şeyle ilgilenin YouTube kanalı açmak gibi yayıncı olmak gibi kendinizi meşgul edin.

Mide bulantısı, ishal, kepek ve saç dökülmesi yapan stresimi nasıl azaltırım? Stresimin bir nedenini bulamadım.

Bir de bu stress en çok ne zaman ortaya çıkıyor?

Meditasyon? Ya da psikolojik destek alın. Veya uğraştırıcı bir şeyle ilgilenin YouTube kanalı açmak gibi yayıncı olmak gibi kendinizi meşgul edin.

Bir de bu stress en çok ne zaman ortaya çıkıyor?

Stresimin pek bir zamanı yok. 2 aydır mide bulantısı sorunu çekiyordum. Mesela kursa gideceğim. Ya toplu taşımada kusarsam? Dışarı çıkınca tuvaletimin gelmesi gibi problem stresi daha da artırıyor. Gittiğim yerde tuvaletim geldiğinde tuvalete girdiğimde çok kötü umumi tuvalet kokusundan yapamazsam kusarsam falan. Sorunumun ibs yani huzursuz bağırsak sorunu düşünüyorum bizim ailede bolca var çünkü. Stres ile bağırsaklar ya kabız oluyor ya da isal. Bende isal olanından var. Okulda mesela tuvalete girmeye çekiniyorum sebebi ise aşırı kötü koku. Sigara ve pislik kokusu dayanılmaz oluyor. Kaç defa rica ettim okul müdürüne. Yaşadıklarım buydu kusura bakma bende doldum bir anda şimdi içimi döktüm.

Öncelikle bir doktora gorunmelisin. Eğer dediğin hastalık değilse strese bağlıdır. Üzerine gitmeyi denemelisin. Mesela evden uzaklaştiginda, okula gittiğinde vs. kendini bir şeylerle mesgul etmeye çalış ki stres olma.

Stresin kaynağını bulmadan çözüme ulaşamazsın. Çok illet bir şeydir, sebebini bilsen bile çözülmüyor bazen maalesef.

Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama ashwaganda kullanmak büyük oranda stresi azaltıyor.
Ayrıca magnezyum ve çinko alırsanız vücudunuz kortizolu baskılar bu da dolaylı yoldan stresi azaltır ancak yine de en buyuk payı kafanızın içinde saklıdır..

Tabii ki bu dediklerim bir çözüm değil sadece destekleyici şeyler. Umarım sebebini bulur ve üstesinden gelebilirsin.

Mekan degistirmek. Stress yapan insanlardan uzaklasmak bunlar kesin çözüm. Tek yasadigim donemi oyle ozluyorum kii... Kafayi mesgul etmek surekli. Guzel seyler dusunmek. Bulundugun yerde deniz varsa git kimsenin olmadigi yere ve denizi izle. Azicik ekmek al at baliklarin onu yiyisini izle bunlar bile huzur verici oluyor.

Ekran süreniz fazlaysa azaltmayı deneyin, özellikle X gibi her şeyden haberdar olduğunuz platformları kullanıyorsanız bunları bırakın, dediğim gibi sosyal medyada çok fazla vakit geçirmeyin. Youtube'da birkaç kanal var arama çubuğunuza yaşadığınız sorunu yazarsanız, öneri şeklinde konuşmalar yapıyorlar iyi gelebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…