Arkadaşlar, Superonline fiber 1000 Mbps internete geçilir mi? Binamda fiber desteği var. Değer mi?
1000 Mbps Türk Telekom ve yeni geçiş yaptığım Süperonline kullanan biriyim.
İkisininde Fiberini kullandım ama Süperonline den daha memnunum.
Binanızda fiber kullanan kişi sayısı dahi bunu etkiliyor.
İnternet sağlayıcı portu ne kadar uzaktan geliyor bunu öğrenip ona göre yol alabilirsiniz.
İstanbul Pendikte ikamet ediyorum Türk telekom ve Superonline ikiside bana Kocaeli Gebzeden internet sağlıyor.
Süperonline daha kaliteli bana göre.

Hocam lokasyona ve binaya göre inanın deneyimler çok değişiyor. Bana kalırsa 1GBPS geçmeyi düşünüyorsanız evinizdeki cihazların bu hızı alıp almayacağı konusunda bir araştırma yapın.

Cep telefonunuz veya bilgisayar ana kartınız vs. 300-400MBPS'te tıkanacaksa birazda kendi cihazlarınızı düşünerek bir hız artışı gerçekleştirin.

Superonline kalite olarak Türkiye'deki en iyi firma olabilir. Yıllardır 0.5Gb/sn paketini kullanıyorum şuan aylık faturam sözleşme olduğu için 450₺, Tekirdağ'da yaşıyorum daha bir kere kopma gecikme sorunu yaşamadım. Bir arkadaşın çok sansürcü demesi üstüne yazıyorum bu kısmı Superonline filtreleme olarak diğer firmalardan daha fazla filtreleme yaptığı için sadece DNS değiştirerek Discord'a erişebilen kişiler gibi erişemiyorsunuz. Kesinlikle GoodByDPI kullanmanız gerekiyor. Bunun dışındaki tüm olaylarda üstüne tanımam.

@Canepe, kabloyla modern sayılan bütün bilgisayarlar alabilir ancak kablosuz bağlantı ciddi problem. WiFi'den 300 üstünü zor görüyorum.
İşte kullanım senaryosu genel olarak mobil cihazlar olan bir kullanıcının 1GBPS'e para ödemesini mantıklı bulmuyorum bu nedenle. Hızlı erişim elde edeyim, fiyatıda nispeten biraz daha uygun olsun derseniz 500 ve 200'lük paketlerin hayli yeterli olacağını düşünüyorum.

Kimisi öneriyor gayet memnun kullanan kişiler kimiside memnun olmayabiliyor şans işi galiba :)

Kablonet'ten geçmeyi düşünüyorum bende Superonline fibere hız olarak 1000MBPS düşünüyorum da değer mi acaba binamda kutusu var Superonline'nin fiber için.

Eski bilen biri olarak. Altyapılarının kötü olduğu belli başlı 3 şehir var. Çok sıkıntılı olmasa da eski cihazlar kullandıkları. Eğer bölgede yakın tanıdığın varsa kullanan dene. Mahalleye ayrı cihazları olduğu için mahalle mahalle fark ediliyor. Benim muhitimde bir ara çok sık problem vardı. Hız 1000 almam gerekirken 150-200'e düşüyordu. Artık öyle bir problem yaşatmıyor. Lakin CS oynarken şu aralar 10 ping daha yüksek oynuyorum aynı bölge sunucusunda olmama rağmen. Onun dışında sansürleri kendi modemleri ile sınırlı. Aradan kalktığında bende problem olmadı. Altyapı ekipleri beni aradığında kendi modemini kullanıyorsan destek olamayız çünkü modeme ulaşıp göremiyoruz ya da track edemiyoruz demişti. Sevmediğim tavırları adamın "ya ekibin sana geldiğinde tek yapacağı şey problem bizden değil diye 800 TL alması lazımdı" demesi oldu. Ekip geldiğinde biraz da takıklarsa bunu yaparlar.