Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Arada soranları gördüm, evet Superonline üzerinde de mümkün. Elimdeki Armor G5 router üzerinde 2.5G WAN girişi olduğu için ben SFP Media converter alıp Alcatel-Lucent G-010S-P SFP modül ile çalıştım. Orijinal ONT Huawei HG8010v2. Aslında kullandığınız cihazın ille Huawei olması gibi bir zorunluluk yok Huawei gibi kendini tanıtabilmesi yeterli. Bendeki modül ile MA5671 aynı donanımlar ama üzerlerinde çalışan yazılımda yapılan ayarlamalar yeterli. Aynı donanımı kullanan birden fazla Firmware var. Bendeki üzerinde yanlış görmedi isem https://right.com.cn/ çıkışlı 2023.20.10 yazılımı yüklü. Buna Carlito Firmware de kurabilirdim sorun olmazdı muhtemelen.
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
2.5G Media converter henüz elime ulaşmadığı için TP-Link 1G Media converter üzerinde kurdum sistemi. Normalde ağ yapım şu şekilde olacak:
Fiber => Nokia G-010S-P + 2.5G Media Converter => Armor G5 WAN => 10G Switch => 2.5G Lan
Şu andaki dağınık setup şu şekilde son parçam gelince derli toplu bir hale gelecek
muuzoo
Uzman
Ankara, Etimesgut hocam.
Son düzenleyen: Moderatör:
muuzoo
Uzman
@Fickle Willow hocam mesaj atar ayrıca ama, sanırım satıcı ona ayrı bir firmware göndermiş yüklemesi için hocam.
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
TurkNet forum üzerindeki gönderilerinizi incelemiştim. Neden bilmiyorum ama herkes Sol üzerinde deneme yapıyor ve sonuca ulaşan çok az kişi var. Sol tarafında bölgesel bazlı kontrollerin doğrulamaların olduğunu düşünüyorum.Konuya dahil olayım yakın zamanda.
Sol için yaklaşık 3 sene önce denemeye başladığım olaya bir hareket gelmiş.
Eki Görüntüle 102106
TurkNet forum üzerindeki gönderilerinizi incelemiştim. Neden bilmiyorum ama herkes Sol üzerinde deneme yapıyor ve sonuca ulaşan çok az kişi var. Sol tarafında bölgesel bazlı kontrollerin doğrulamaların olduğunu düşünüyorum.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Carlitoxx bile dumpları incelediğinde günün sonunda VLAN emin misin LOID olmadığına emin misin demişti
muuzoo
Uzman
Ek bilgi vereyim benim status ekranında hem orjinal HG8010H da hem de SPF modülte OLT type bilgisi yok. Other şeklinde. Ama bu konuda mevcut olan resimli anlatımda o ekranda OLT Huawei olarak görünmüş. Bu durumda benim bağlı olduğum OLT başka bir konfigürasyonda mı acaba?Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Carlitoxx bile dumpları incelediğinde günün sonunda VLAN emin misin LOID olmadığına emin misin demişti2 kere IP alabilmiştim 2'si de birkaç saniye içinde düşmüştü.
Ya L2 ya da L3 kaynaklı. Muhtemelem L2 yani kullanıcı tarafına AAA işlemi yapan cihazlarda farklı konfigüre kullanıyorlar. Dün, daha önce SOL'de deneyen arkadaşlarla DC'deydim. Type bilgisi gözüktüğü halde aynı Kytechgaming'ın dediği gibi IP aldık daha sonrasında erişimi kaybettik.Ek bilgi vereyim benim status ekranında hem orjinal HG8010H da hem de SPF modülte OLT type bilgisi yok. Other şeklinde. Ama bu konuda mevcut olan resimli anlatımda o ekranda OLT Huawei olarak görünmüş. Bu durumda benim bağlı olduğum OLT başka bir konfigürasyonda mı acaba?
Müsaitlikte tekrar son gelen SFP'leri deneyeceğim. Bu da olmazsa salıyorum artık.
Zaten yeni eve geçtim. Orayada TTNet gelecek inşallah. Orada devam ederim.
O5 aldım hepte, Fake 05 olayı da var bu işte
GPON Auth (ONU Online Status)
Dahil olabilirim adresi paylaşmak isterseniz. Müsaitlikte tekrar son gelen SFP'leri deneyeceğim. Bu da olmazsa salıyorum artık.
Zaten yeni eve geçtim. Orayada TTNET gelecek inşallah. Orada devam ederim.
O5 aldım hepte, Fake 05 olayı da var bu işte
Fickle Willow
Başarılı
Fake O5 bile göremedik bee.O5 aldım hepte, Fake 05 olayı da var bu işteGPON Auth (ONU Online Status)
Dahil olabilirim adresi paylaşmak isterseniz. Müsaitlikte tekrar son gelen SFP'leri deneyeceğim. Bu da olmazsa salıyorum artık.
Onlar da salmış, bir daha toplanırlarsa profilinize yazarım.
SOL'ün NOC'a iletişimi olan bir kişi lazım tam anlamak için esasında. Yani hangi bölgede hangi konfigüre yaptıklarını, L2 mi L3 mü kaynaklı olduğunu. Misal Telekom'da L2 AAA Cihazı SSG/BNG ZTE ZXR10 serisi kullanıyor Auth durumu sadece adres-port ile ilişkili. L3 cihazlarda Nokia MF ve FX serisi Acsses Node kullanıyor, erişimi buradan veriliyor. Trafiği L3 seviyede Nokia XRS Core Router'lere getiriyor. Core şebeke'de herhangi bir şey yok esasında da olamaz Network topolojisi esasında böyle. Ancak SOL, L2 yani ONT/OLT arasında mı yoksa L2 ile yönlendiriyorlarsa, L3 SSG'de mi farklı Auth kullanıyor orası meçhul.
Yeni konular
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347
-
Yeni mesajlar
-
-
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- mortem.dll bulunamadı