ugi

Üyecik
Merhaba,

Yaklaşık bir süredir CS2'de ilginç bir bağlantı sorunu yaşıyorum. İnternet sağlayıcım Turkcell Superonline, paketim 1000 Mbps indirme / 50 Mbps yükleme ve modem olarak TP-Link EX530v kullanıyorum.

• Türkiye lokasyonlu topluluk sunucularında (Cybershoke vb.) 75-85 ms civarında ping alıyorum.
  • Aynı zamanda oyun boyunca sürekli 2-3 seviyelerinde loss görünüyor, zaman zaman daha da yükseliyor.
  • Ethernet kablosu kullanıyorum, Wi-Fi değil.
  • Hız testlerinde herhangi bir problem görünmüyor. Diğer oyunlarda da bu seviyede ping veya sürekli loss yaşamıyorum.
  • Traceroute yaptığımda da sunucuya giden hatta bazı noktalarda gecikme artışı gözlemliyorum.
Özellikle Türkiye'deki sunucularda bu kadar yüksek ping almam normal gelmiyor. Acaba Superonline'ın routing (yönlendirme) kaynaklı bir problemi olabilir mi, yoksa modemle ilgili bir ayar mı gözden kaçıyor?

Benzer sorunu yaşayan veya çözen varsa kullandığı yöntemi paylaşabilirse çok sevinirim. Gerekirse ping, traceroute ve WinMTR sonuçlarını da paylaşabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Yaklaşık bir süredir CS2'de ilginç bir bağlantı sorunu yaşıyorum. İnternet sağlayıcım Turkcell Superonline, paketim 1000 Mbps indirme / 50 Mbps yükleme ve modem olarak ZTE EX530v kullanıyorum.

• Türkiye lokasyonlu topluluk sunucularında (cybershoke vb.) 75-85 ms civarında ping alıyorum.
  • Aynı zamanda oyun boyunca sürekli 2-3 seviyelerinde loss görünüyor, zaman zaman daha da yükseliyor.
  • Ethernet kablosu kullanıyorum, Wi-Fi değil.
  • Hız testlerinde herhangi bir problem görünmüyor. Diğer oyunlarda da bu seviyede ping veya sürekli loss yaşamıyorum.
  • Traceroute yaptığımda da sunucuya giden hatta bazı noktalarda gecikme artışı gözlemliyorum.
Özellikle Türkiye'deki sunucularda bu kadar yüksek ping almam normal gelmiyor. Acaba Superonline'ın routing (yönlendirme) kaynaklı bir problemi olabilir mi, yoksa modemle ilgili bir ayar mı gözden kaçıyor?

Benzer sorunu yaşayan veya çözen varsa kullandığı yöntemi paylaşabilirse çok sevinirim. Gerekirse ping, traceroute ve winmtr sonuçlarını da paylaşabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Senin donanımsal ya da farklı bir sorunun yüzünden değil, tamamen ISS firmasının çıkışlarından kaynaklı. Düzelmesi bir süre alır ama düzelmeyebilir.
Ben de bir süre bu sorunu yaşadım, TurkNet'te birkaç ay sonra kendiliğinden düzeldi. Aynı altyapıdan 2 firma ile aynı anda internet aldım hatta; birinde sorun yok, diğerinde packet loss vardı, düşün. Tamamen ISS firmanın yurt dışı çıkışları ile ilgili ama ne yaparsan yap, onu düzeltmiyorlar. Çalışma olabilir, yükseltme olabilir ya da farklı bir sorunda olabilir.
Sakın sorunu kendi ürünlerinde arama yani :)

Hatta şöyle söyleyeyim, CS'nin kendi sunucularında kayıp yok iken, Faceit'te sürekli sabit paket kaybı vardı ama 2. hattı taktığımda düzeliyordu ve sonunda yurt dışı çıkışlarından olduğunu anladık ama düzeltebilecekleri bir durum değil ne yazık ki. Zamanla düzelir bence.

Senin donanımsal ya da farklı bir sorunun yüzünden değil, tamamen ISS firmasının çıkışlarından kaynaklı. Düzelmesi bir süre alır ama düzelmeye de bilir.
Bende bir süre bu sorunu yaşadım TurkNet'de birkaç ay sonra kendiliğinden düzeldi. Aynı alt yapıdan 2 firma ile aynı anda int aldım hatta, birinde sorun yok diğerinde packet loss vardı düşün. Tamamen ISS firmanın y. Dışı çıkışları ile ilgili ama ne yaparsan yap onu düzeltmiyorlar. Çalışma olabilir, yükseltme olabilir ya da farklı bir sorunda olabilir.
Sakın sorunu kendi ürünlerinde arama yani :)
Acaba VPN servisleri veya ExitLag gibi uygulamalar işime yarayabilir mi?

Acaba VPN servisleri veya ExitLag gibi uygulamalar işime yarayabilir mi?

Deneyebilir, çünkü onlar da çıkışları yönlendirip ping düşürüyor, daha kısa yoldan seni sunucuya ulaştırıyor. Belki kaybı da çözebilir Önemli olan senin y. dışına çıkarken hangi serviste sorun yaşadığın; ExitLag ondan önce mi devreye girer, sonra alıp kısa yola mı sokar, denemek lazım.

Deneyebilir, çünkü onlar da çıkışları yönlendirip ping düşürüyor, daha kısa yoldan seni sunucuya ulaştırıyor. Belki kaybı da çözebilir Önemli olan senin y. dışına çıkarken hangi serviste sorun yaşadığın; ExitLag ondan önce mi devreye girer, sonra alıp kısa yola mı sokar, denemek lazım.
Evet bir hopta sıkıntı gözüküyor sorun ondan kaynaklı ama mh'nin halledeceğini hiç sanmıyorum arayıp sinirlenmek de istemiyorum iş bilmez insanlarla ExitLag'ı deneyeceğim 3 gün bedavaymış olmazsa bir ay statik ip alıp deneyeceğim.

Evet bir hopta sıkıntı gözüküyor sorun ondan kaynaklı ama mh'nin halledeceğini hiç sanmıyorum arayıp sinirlenmek de istemiyorum iş bilmez insanlarla ExitLag'ı deneyeceğim 3 gün bedavaymış olmazsa bir ay statik ip alıp deneyeceğim.
Aynı paketi kullanıyoruz, dediğiniz gibi sorun yaşıyorum ama sürekli değil. Exitlag bende mevcut. Antalya'da oturuyorum. Exitlag bende en fazla 8-10 ping farkettiriyor. Paket kaybına bazen iyi geliyor fakat bazen daha kötü yaptığı da oluyor. Bu neye göre oluyor emin değilim. ISS kaynaklı olduğunu düşünüyorum.