Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba,

FTTB fiber 100 Mbps Superonline kullanıyorum. Yaklaşık 2 gün önce başladı. Discord'da bir anda ping 600 ms oluyor, arkadaşlarımın sesleri kesiliyor. Arc Raiders'a girerken “internet yok, arka uç hizmetlerine erişilemiyor” hatası veriyor. “tekrar dene” dediğimde bazen girebiliyorum.

Erişim engellerini DPI ile değil, evde kurulu DNS sunucum (AdGuard Home + unbound + tailscale) üzerinden aşıyorum.

@Liguori

Router olarak TP-Link Archer AX23 v2.0 var oradan odama bir kablo geliyor ve HG255s Router'ı Ethernet Switch olarak kullanıyorum 1000MEGAbit tam duplex veriyor.

Son düzenleme:
Maalesef sizin tarafınızdan yapılabilecek çok bir şey yok. SansürOnline prime time sırası kasıtlı yurt dışı çıkışlarına yavaşlatma uyguluyor. Ping sıçramaları maalesef çok normal.

Zamanında ben de yıllarca çektim (FTTB 100 Mbps).

1770142130211.webp

Şikayet talebi açabilirsiniz ama hiçbir faydası olmaz.

Maalesef çözülebilecek bir sorun değil bu. Çünkü ISS tarafından kasıtlı yapılan bir şey.

Merhaba,

FTTB fiber 100 Mbps Superonline kullanıyorum. Yaklaşık 2 gün önce başladı. Discord'da bir anda ping 600 ms oluyor, arkadaşlarımın sesleri kesiliyor. Arc Raiders'a girerken “internet yok, arka uç hizmetlerine erişilemiyor” hatası veriyor. “tekrar dene” dediğimde bazen girebiliyorum.

Erişim engellerini DPI ile değil, evde kurulu DNS sunucum (AdGuard Home + unbound + tailscale) üzerinden aşıyorum.

@Liguori

Router olarak TP-Link Archer AX23 v2.0 var oradan odama bir kablo geliyor ve HG255s Router'ı Ethernet Switch olarak kullanıyorum 1000MEGAbit tam duplex veriyor.

WARP premium kullanıp pingini düşürmeyi deneyebilirsin.

Maalesef sizin tarafınızdan yapılabilecek çok bir şey yok. Sansüronline Prime time sırası kasıtlı yurt dışı çıkışlarına yavaşlatma uyguluyor. Ping sıçramaları maalesef çok normal.

Zamanında ben de yıllarca çektim (FTTB 100 Mbps).

Eki Görüntüle 224172

Şikayet talebi açabilirsiniz ama hiçbir faydası olmaz.

Maalesef çözülebilecek bir sorun değil bu. Çünkü ISS tarafından kasıtlı yapılan bir şey.

VDSL için gelen fiber kablo gene binanın bodurumunda TurkNet VDSL bağlatsam daha iyi performans mı alırım ping vs.

1770145541329.webp

Bende sadece fiber router var VDSL geçersem ne yapmam lazım en ucuz nasıl kapatabilirim?

Son düzenleme:
Aynı sorunları bir aydır Superonline'ın 1000 Mbps fiber altyapısında ben de yaşıyorum. İşin ilginç yanı Speedtest sonuçlarımda hiçbir problem yok; ancak Arc Raiders ve Discord'a girdiğimde sürekli bağlantım kopuyor. Oyundan atıyor ve bir süre geri bağlanamıyorum.

Eğer geçmeyi düşünüyorsan; TurkNet VDSL olduğu için teknik olarak gecikme süresi fiberden biraz daha fazla olabilir ama yurt dışı çıkışları sağlam olduğu için oyunlarda sana daha düşük ping sunacaktır.

Bir diğer seçenek de aynı fiber altyapı üzerinden Vodafone kullanmak; VDSL ile kıyasladığında genellikle daha stabil bir performans alırsın ve sansür sorunu yaşamazsın.

Aynı sorunları bir aydır Superonline'ın 1000 Mbps fiber altyapısında ben de yaşıyorum. İşin ilginç yanı Speedtest sonuçlarımda hiçbir problem yok; ancak Arc raiders ve Discord'a girdiğimde sürekli bağlantım kopuyor. Oyundan atıyor ve bir süre geri bağlanamıyorum.

Eğer geçmeyi düşünüyorsan; TurkNet VDSL olduğu için teknik olarak gecikme süresi fiberden biraz daha fazla olabilir ama yurt dışı çıkışları sağlam olduğu için oyunlarda sana daha düşük ping sunacaktır.

Bir diğer seçenek de aynı fiber altyapı üzerinden Vodafone kullanmak; VDSL ile kıyasladığında genellikle daha stabil bir performans alırsın ve sansür sorunu yaşamazsın.

Fiber altyapısı Superonline'ın kendi altyapısı VDSL için gelen fiber kablo gene bodrumda sonlanıyor bir nevi FTTB fiber gibi.

4-5 aydır yaşıyorum bu sorunu. Kesinlikle düzeltmiyorlar, kendilerinden olmadığını ve altyapıda da sorun olmadığını iddia ediyorlar. Öyle rezil bir firma bunlar. Tracert attığımda görüyorum, kendi omurgalarında ping fırlıyor ve görmezden geliyorlar. Yalan dolan bu firma.

Yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Pazartesi gününe kadar sorun yaşıyordum sayfa bile açamıyordum. Pazartesi sabahı düzeldi, eve ekip gelecekti, iptal ettirdim haliyle. Fakat dün yine başladı, Arc Raiders'a giremiyorum. Çözüm olarak VPN açıyorum. Diğer bağlantılarımda şuanlık bir sorun yaşamıyorum ama eski haline göre yavaş yavaş gidiyor gibi hissediyorum.

Mümkünse SansürOnlyan'dan uzak durun. Alt yapınız iyiyse ki iyi gibi duruyor. TurkNet VDSL'e geçebilirsiniz. Emin olun sorunlarınız düzelecek. 1000 Mbps Superonline kullanıcısı olarak diyebilirim ki 1000 Gbps bile olsa Superonline kullanılmaz.

4-5 aydır yaşıyorum bu sorunu. Kesinlikle düzeltmiyorlar, kendilerinden olmadığını ve altyapıda da sorun olmadığını iddia ediyorlar. Öyle rezil bir firma bunlar. Tracert attığımda görüyorum, kendi omurgalarında ping fırlıyor ve görmezden geliyorlar. Yalan dolan bu firma.

Yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Pazartesi gününe kadar sorun yaşıyordum sayfa bile açamıyordum. Pazartesi sabahı düzeldi, eve ekip gelecekti, iptal ettirdim haliyle. Fakat dün yine başladı, Arc Raiders'a giremiyorum. Çözüm olarak VPN açıyorum. Diğer bağlantılarımda şu anlık bir sorun yaşamıyorum ama eski haline göre yavaş yavaş gidiyor gibi hissediyorum.

Mümkünse sansüronlyan'dan uzak durun. Altyapınız iyiyse ki iyi gibi duruyor. TurkNet VDSL'e geçebilirsiniz. Emin olun sorunlarınız düzelecek. 1000 Mbps Superonline kullanıcısı olarak diyebilirim ki 1000 Gbps bile olsa Superonline kullanılmaz.

Hocam TurkNet 2500TL'ye kadar cayma bedelini karşılıyor benim şu an 3700TL evdeki DNS sunucum bozulmuş onu düzeltince biraz rahatladı artık Discord'a çok ping artmıyor ama gene de TurkNet VDSL gececeğim.