Cahit

Çalışkan
Merhaba,

Son 1.5-2 aydır ne olduysa internetimde yüksek ping ve hız düşmesi problemleri ile karşılaşıyorum. Önceden böyle bir problemim asla yoktu, ping 4ms'ten yukarı çıkmıyordu indirme hızı 930 Mbps'ten aşağı inmiyordu, kısaca internetim çok stabildi ama 2 aydır yaşadığım bu durum beni Superonline'dan bezdirmiş durumda. Ne yaptıysam çözemedim, statik IP aldım o da fayda etmedi. Modem değiştirttim teknik ekibe, o da fayda etmedi. Ne zaman çözülür temelli, onu da bilmiyorum. Bilen biri var ise veya bu durumu yaşayıp çözüme kavuşturmuş birisi var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Ne Superonline müşteri hizmetleri ne de teknik destek ekibi çözemedi. Açıkçası pek bilgili olduklarını da sanmıyorum bu konuda.

Not: Bu sorun genellikle saat 20.00 ile 00.00 saatleri arasında en üst seviyesine ulaşıyor, gün içinde bu sorunu çok yaşamadım deneyimlediğim zamanlarda. Genelde eve 20.00'de geliyorum, interneti en çok kullandığım vakit de bu saat aralığı.

Ekran görüntüsünü de ekledim, fotoğrafta gözüken değerler çok saçma indirme hızım normalde 930 Mbps yükleme hızım asla 60Mbps'yi geçmezdi, özellikle pingim 4-5 Ms'den yukarı çıkmazdı.

Bu da 2. Speedtest denemem.

Dosya Ekleri

• superonline.webp
    superonline.webp
    110,3 KB · Görüntüleme: 56
  • Superonline 2.webp
    Superonline 2.webp
    84,2 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Merhaba,

Son 1.5-2 aydır ne olduysa internetimde yüksek ping ve hız düşmesi problemleri ile karşılaşıyorum. Önceden böyle bir problemim asla yoktu, ping 4ms'ten yukarı çıkmıyordu indirme hızı 930 Mbps'ten aşağı inmiyordu, kısaca internetim çok stabildi ama 2 aydır yaşadığım bu durum beni Superonline'dan bezdirmiş durumda. Ne yaptıysam çözemedim, statik IP aldım o da fayda etmedi. Modem değiştirttim teknik ekibe, o da fayda etmedi. Ne zaman çözülür temelli, onu da bilmiyorum. Bilen biri var ise veya bu durumu yaşayıp çözüme kavuşturmuş birisi var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Ne Superonline müşteri hizmetleri ne de teknik destek ekibi çözemedi. Açıkçası pek bilgili olduklarını da sanmıyorum bu konuda.

Not: Bu sorun genellikle saat 20.00 ile 00.00 saatleri arasında en üst seviyesine ulaşıyor, gün içinde bu sorunu çok yaşamadım deneyimlediğim zamanlarda. Genelde eve 20.00'de geliyorum, interneti en çok kullandığım vakit de bu saat aralığı.

Ekran görüntüsünü de ekledim, fotoğrafta gözüken değerler çok saçma indirme hızım normalde 930 Mbps yükleme hızım asla 60Mbps'yi geçmezdi, özellikle pingim 4-5 Ms'den yukarı çıkmazdı.

Bu da 2. Speedtest denemem.

Sorununuz İçin Çözüm Önerileri​

1. Saat Dilimi Etkisi:
- Akşam saatlerinde (20.00-00.00 arası) hız düşüşü yaşıyorsanız, bu zaman diliminde yoğun kullanıcı trafiği etkili olabilir. Bu durumda, internet hizmet sağlayıcınızın altyapısında bir aşırı yüklenme olabilir.

2. Modem ve Router Kontrolleri:
- Modeminizin yazılımını güncellediğinizden emin olun. Yeni güncellemeler bazen performansa olumlu katkı sağlayabilir.
- Modem ayarlarını fabrika ayarlarına sıfırlayıp tekrar yapılandırmayı deneyin.

3. Bağlantı Kontrolleri:
- Cat-6 veya Cat-7 kablo kullanıyorsanız, kablonun sağlam olduğundan emin olun.
- Farklı bir ethernet kablosu ile bağlantıyı test edin.
- Wi-Fi kullanıyorsanız, modem ile cihaz arasındaki mesafeyi azaltmayı veya müdahaleyi en aza indirecek bir konum seçmeyi deneyin.

4. Ağ Yük Dengeleme:
- Ağdaki diğer cihazların internet kullanımını kontrol edin. Özellikle yüksek bant genişliği tüketen uygulamaların (örneğin, video akış servisleri) devre dışı bırakmayı deneyin veya bu uygulamaları sınırlandırın.

5. DNS Ayarları:
- DNS ayarlarını değiştirmeyi deneyin; Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya OpenDNS gibi alternatif DNS sunucularını kullanabilirsiniz.

6. ISP ile İletişim:
- Durumu tekrar Superonline müşteri hizmetlerine iletin, yaşanan sorunun günlük ya da saatlik bazda sistem üzerindeki etkisi hakkında bilgi istemeye çalışın. Ayrıca arıza kaydı bırakmayı unutmayın.

7. Dışsal Kontrol Araçları:
- İnternet bağlantınızı kontrol etmek için farklı bir speed test aracını deneyin (örneğin Fast.com). Farklı sonuçlar, sorunun kaynağını anlamanıza yardımcı olabilir.

8. İzleme ve Raporlama:
- İnternet hızınızın zaman içindeki dalgalanmalarını kaydedin (örneğin, her gün belirli saatlerde speed test yaparak). Bu bilgilerin, Superonline ile iletişimde daha güçlü bir temele sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Yukarıdaki adımları izleyerek sorununuzun üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala çözüm bulamazsanız, daha detaylı teknik destek almak isteyebilirsiniz.