Merhaba, Superonline gigabit internet kullanıcısıyım ancak World of Tanks oyununda garip bir sorun yaşıyorum. Oyunda özellikle maça başlarken veya maç bitiminde garaja dönerken serverla bağlantım kopuyor pingim 999 oluyor ama onun dışında maç esnasında hiçbir problem yok ping 60-65 arası. WARP uygulamasını açtığımda ise pingim 15-20 yükselmesine rağmen hiçbir kopma problemi yaşamıyorum. İnternete Wi-Fi ile bağlanıyorum ama söylediğim gibi normalde hiçbir problemim yok, sadece maç başında veya maç sonu garaja dönerken bu problemi yaşıyorum. Superonline ile iletişime geçtiğimde bazı oyunların sunucuları ile DNS çakışması olabiliyor dediler ve kendi DNS adreslerini kullanmamı önerdiler ama problem devam ediyor. Bunun dışında Cloudflare DNS ve Google DNS ile de denedim ama bu garip problem devam etti, sadece WARP çözüm oldu. Sizce problem nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
- Modem ve Router'ı Yeniden Başlatın: Modem ve router'ınızı kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açarak yeniden başlatmayı deneyin. Bu, bağlantı sorunlarını çözebilir.Merhaba, Superonline gigabit internet kullanıcısıyım ancak World of Tanks oyununda garip bir sorun yaşıyorum. Oyunda özellikle maça başlarken veya maç bitiminde garaja dönerken serverla bağlantım kopuyor pingim 999 oluyor ama onun dışında maç esnasında hiçbir problem yok ping 60-65 arası. WARP uygulamasını açtığımda ise pingim 15-20 yükselmesine rağmen hiçbir kopma problemi yaşamıyorum. İnternete Wi-Fi ile bağlanıyorum ama söylediğim gibi normalde hiçbir problemim yok, sadece maç başında veya maç sonu garaja dönerken bu problemi yaşıyorum. Superonline ile iletişime geçtiğimde bazı oyunların sunucuları ile DNS çakışması olabiliyor dediler ve kendi DNS adreslerini kullanmamı önerdiler ama problem devam ediyor. Bunun dışında Cloudflare DNS ve Google DNS ile de denedim ama bu garip problem devam etti, sadece WARP çözüm oldu. Sizce problem nedir?
- Ethernet Bağlantısını Deneyin: Eğer mümkünse, bağlantınızı Wi-Fi yerine Ethernet kablosu ile yapmayı deneyin. Bu, sinyal kaybını ortadan kaldırarak daha stabil bir bağlantı sağlayabilir.
- Oyun İçin Port Yönlendirme Yapın: Oyun için gerekli olan portları modem arayüzünden yönlendirin. World of Tanks için genellikle aşağıdaki portlar kullanılır:
- TCP: 80, 443, 10900-10999
- UDP: 20000-20010
Modeminizin ayarlarında "Port Yönlendirme" bölümüne gidip bu portları açmayı deneyin.
- DNS Ayarlarını Kontrol Edin: Superonline’ın önerdiği DNS ayarlarını doğru bir şekilde girdiğinizden emin olun. Genellikle 8.8.8.8 (Google DNS) ve 8.8.4.4 olarak kullanabileceğiniz alternatiflerdir, ancak Superonline’ın kendi DNS’lerini kullanmanız gerekir. Bu ayarları yaptıktan sonra modeminizde tekrar bir yeniden başlatma yapın.
- QoS Ayarlarını Kontrol Edin: Modeminizin QoS (Quality of Service) ayarlarını kontrol edin. Eğer QoS özelliği varsa, bu ayarı aktif hale getirerek World of Tanks'ı öncelikli hale getirmeyi deneyin.
- VPN Kullanımını Değerlendirin: WARP uygulaması, bir VPN gibi çalıştığı için bağlantıyı stabilize ediyor olabilir. Daha stabil bir oyun deneyimi için farklı bir VPN uygulamasını denemeyi düşünebilirsiniz.
- Firewall ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızdaki güvenlik yazılımlarının (firewall veya antivirüs) World of Tanks'a erişimi kısıtlamadığından emin olun. Gerekirse bu yazılımları geçici olarak kapatıp testi tekrar yapın.
- Superonline ile Tekrar İletişim Kurun: Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ederse, Superonline ile tekrar iletişime geçip daha belirgin bir çözüm önerisi isteyebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek sorununuzun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Google DNS girdiğim zaman bir süre çözülüyor sorun. Bir süre sonra tekrar aynı terane. Onun dışında superonline kendince adam falan yolladı bazı değişiklikler yaptı bağlantımda, sadece 3 gün düzeldi oyun.Merhaba, Superonline gigabit internet kullanıcısıyım ancak World of Tanks oyununda garip bir sorun yaşıyorum. Oyunda özellikle maça başlarken veya maç bitiminde garaja dönerken serverla bağlantım kopuyor pingim 999 oluyor ama onun dışında maç esnasında hiçbir problem yok ping 60-65 arası. WARP uygulamasını açtığımda ise pingim 15-20 yükselmesine rağmen hiçbir kopma problemi yaşamıyorum. İnternete Wi-Fi ile bağlanıyorum ama söylediğim gibi normalde hiçbir problemim yok, sadece maç başında veya maç sonu garaja dönerken bu problemi yaşıyorum. Superonline ile iletişime geçtiğimde bazı oyunların sunucuları ile DNS çakışması olabiliyor dediler ve kendi DNS adreslerini kullanmamı önerdiler ama problem devam ediyor. Bunun dışında Cloudflare DNS ve Google DNS ile de denedim ama bu garip problem devam etti, sadece WARP çözüm oldu. Sizce problem nedir?