Merhaba, aynı sorunu yaşamaktayım. Superonline iç ağı ve yurt dışı Lumen router sorunu var. Superonline ve Anadolu bölgesi ekibi durumdan haberdar. WinMTR ile 1.1.1.1 yani CloudFlare'a 5-6 dakika veri yollayıp ss iletir misin @Setro

Dikkat: Nr 2 kısmındaki IP'yi ss'i iletmeden önce karalamayı unutma lütfen.

Düzenleme: @Recep Baltaş - Superonline durumdan haberdar ve binlerce kullanıcı etkileniyor. Ancak firma sadece kulaklarını tıkıyor ve gerekli desteği sunmuyor. İç ağ kapasite aşımı ve dış ağ Lumen tech. 212.187.202.54 router %60'lara ulaşan paket kaybı yaratıyor. Konuyu takip etmeniz binlerce insan için iyi olabilir.

Muhtemelen sorunun 01.09.2025 akşam saatlerinde düzelmiştir, bir şekilde tüm superonline trafiği ve yurtdışı çıkışları düzeltildi, cevaplarsan sevinirim. @Setro
Sorunu yaşamaya devam ediyorum. Ne Goodbypedpi ne de ByeDPI kullanabiliyorum. İkisi kapalıyken dahi latency problemi yaşıyorum..

An itibariyle statik IP'ye geçiş yaptım ve yaptığım testlerde maalesef sorun devam etmekte. Yarın L2 ekibine ulaşmaya çalışacağım.
Çözülmediğine gerçekten üzüldüm. Ne kadar sinir edici olduğunu bizzat deneyimledim. Statik IP'ye geçtiğiniz için modem/routerınızı hard resetleyebilir misiniz?

Daha önceki bir başlıkta yaşadığım benzer bir sorundan çıkardığım deneyimden yola çıkarak sıfırdan oturum başlatmanızı tavsiye ederim. Deneyebilir misiniz?

CGNAT üzerinde sorun devam ediyor. Statik IP bloklarında sorun çözülmüş. Statik IP kullanmanızı öneriyorum.

Tavsiyeniz için teşekkürler. Keenetic modem kullanmaktayım, birkaç defa hard reset denedim ancak sorun devam etmekte... Maçın bitimiyle de genel trafik azaldığı için bir nebze daha iyi internet

Tavsiyeniz için teşekkürler. Keenetic modem kullanmaktayım, birkaç defa hard reset denedim ancak sorun devam etmekte... Maçın bitimiyle de genel trafik azaldığı için bir nebze daha iyi internet
Bugün sorun sanırım başka bir şey. :) Bu gece yaşanan siyasi olaylardan dolayı: Canlı metrikler, aralarında X, YouTube, Instagram, Facebook, TikTok ve WhatsApp'ın da bulunduğu çevrimiçi platformların Türkiye'de birden fazla ağda kısıtlandığını gösteriyor.

Yok hayır, sorun MTR testlerinde ortaya çıkıyor. İç ağda paket kaybıyla birlikte yurt dışı çıkışlarında problem var. Superonline rotası sorunlu görünüyor.

Yok hayır, sorun MTR testlerinde ortaya çıkıyor. İç ağda paket kaybıyla birlikte yurt dışı çıkışlarında problem var. Superonline rotası sorunlu görünüyor.
Dilerseniz test yaptığınız birkaç sunucuyu beraber deneyelim. Sorunsuz ve sorunlu çalışan birkaç test paylaşabilirseniz aynı testleri ben de yapabilirim, karşılaştırma yapalım.

Dilerseniz test yaptığınız birkaç sunucuyu beraber deneyelim. Sorunsuz ve sorunlu çalışan birkaç test paylaşabilirseniz aynı testleri ben de yapabilirim, karşılaştırma yapalım.
WinMTR ile 1.1.1.1'e 8-10 dakikalık bir test yapar mısınız?

Ben de kendi değerlerimi iletiyorum;

Dosya Ekleri

• 1757336622927.webp
    1757336622927.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 120
WinMTR ile 1.1.1.1'e 8-10 dakikalık bir test yapar mısınız?

Ben de kendi değerlerimi iletiyorum;
1757362303446.webp

Türkiye'deki bağlantı ve çıkış rotamda bir sorun yok. Sorun, Türkiye'den ayrılıp Almanya'ya doğru giderken uluslararası bir ağ üzerinde yaşanmış. Baktığımda bu da Cloudflare'e ait bir sunucuydu.

İşin güzeli ben sorun devam ederken de ekran görüntüsü almıştım bu sefer 2 Cloudflare frankfurt sunucusu da packet loss yiyordu. Ama üstte paylaştığım ekran görüntüsünü aldığım sırada internetimde bir sorun yoktu.

Sizin paylaştığınız görüntüde routerınızda worst 30ms görülmüş sonrasında iç ağda da anormal ping yükselmiş bir anda.

Modem gidici olmasın rahmetli Huawei hg serisi modemde öyle yerel ağ hem de PC ile arasında anormal ping süresi ekliyordu.

3600505098612731-wxrRR5aD.png