Setro

Uzman
Merhabalar. 3 Gündür Discord'da sesli sohbette pingim 32 değerlerinde iken bir anda 600-700'lere fırlıyor (Ben sesli sohbetten gir çık yapana kadar düzelmiyor). Fotoğraflar, emojiler vs. hiç yüklenmiyor (Bunu da direkt Discord'u aç kapat yaparak çözüyorum sonra tekrar bozuluyor). Onun haricinde Twitter, YouTube gibi platformlarda da resimler vs. yüklenmiyor. YouTube'da videoların kapak fotoğrafları da gözükmüyor (Bunun için de tarayıcımı aç kapat yapıyorum öyle düzeliyor, Discord gibi sonra tekrardan bozuluyor). Superonline Fiber 1000 mbps kullanıyorum. 3 gündür müşteri hizmetlerini arıyorum sürekli geçiştiriyorlar. İlk gün bir sorun olmadığını, kayıt açıldığını, sorunun teknik bir sorun olduğunu ve teknik ekibin bana dönüş yapacağı söylendi (Geri dönüş yapılmadı). 2. Gün aradığımda "Değerleriniz normal, kanal iyileştirmesi yapıldı." dendi fakat sorunum 1 tık bile çözülmedi. Bugün aradığımda ise adıma açılan bir kayıt olmadığını, modem güncellemesi yapıldığı söylendi fakat sorunum aynı devam ediyor. Yarın tekrar arayıp eve teknik ekip çağırmayı düşünüyorum. Sorunum tekrar düzelmezse aboneliğimi iptal ettirip Türknet'e geçiş yapmayı düşünüyorum. Benim atladığım bir şey var mı? Sorun tam olarak neyden kaynaklı?

Not: Discord'a GoodbyeDPI ile giriş yapıyorum.

Denediğim çözümler:
  • Modemi aç kapat yapmak (Çok kez)
  • Bilgisayarı aç kapat yapmak (Çok kez)
  • Modemdeki kabloları çıkartıp tekrar takmak
  • GoodbyeDPI sürümü değiştirmek
  • Ethernet kablosunu kontrol etmek (Bir sorun göremedim)
  • Ethernet yerine Wi-Fi ile bağlanmak
Bu çözümlerden hiçbiri sorunumu çözmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu bilmiyorum fakat modemin yanında küçük kutu gibi bir ürün var. O ürün sayesinde 1000 mbps alıyorum.
Ben de ondan söz ediyordum hocam.
Anladığım kadarıyla size verdikleri modem %90 ihtimalle bu.
1756403298340.webp

En son hatırladığım kadarıyla İzmir ve çevresinde TP-Link Ex530v dağıtıyorlardı. Cihaz şu:

1756403415640.webp

Şuan için yapabileceğiniz tek şey mevcut modeminizi değiştirmek olacaktır çünkü anladığım kadarıyla modeme 3-4 cihaz bağlı olduğunda pinginiz fırlıyor. Smart Queue Management veya Intelliqos gibi teknoloji desteklemediği için gigabit hızı tam işleyemiyordur. Operatör kaynaklı bir sorun olsaydı sabit olarak pinginiz ve internetinizin verimi tamamen düşerdi.

Ben de ondan söz ediyordum hocam.
Anladığım kadarıyla size verdikleri modem %90 ihtimalle bu.
Eki Görüntüle 179049
En son hatırladığım kadarıyla İzmir ve çevresinde TP-Link Ex530v dağıtıyorlardı. Cihaz şu:

Eki Görüntüle 179051
Şuan için yapabileceğiniz tek şey mevcut modeminizi değiştirmek olacaktır çünkü anladığım kadarıyla modeme 3-4 cihaz bağlı olduğunda pinginiz fırlıyor. Smart Queue Management veya Intelliqos gibi teknoloji desteklemediği için gigabit hızı tam işleyemiyordur. Operatör kaynaklı bir sorun olsaydı sabit olarak pinginiz ve internetinizin verimi tamamen düşerdi.
Evet şu an modemim 1. fotoğraftaki gibi. 2. Fotoğraftaki küçük cihaz ise modemin yanındaki olan bahsettiğim cihaz. Modemi değiştirdiğimde sorunum çözülür mü? Normalde de 4-5 cihaz bağlı oluyordu pingim fırlamıyordu. 3 gün önce başladı bu sorun.

Evet şu an modemim 1. fotoğraftaki gibi. 2. Fotoğraftaki küçük cihaz ise modemin yanındaki olan bahsettiğim cihaz. Modemi değiştirdiğimde sorunum çözülür mü? Normalde de 4-5 cihaz bağlı oluyordu pingim fırlamıyordu. 3 gün önce başladı bu sorun.
Büyük ihtimalle çözülecek en azından arızanın sizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmiş olursunuz ki çoğu Superonline kullanan arkadaşım o modemle 1000 Mbps'i WI-FI'de kayıpsız alamıyor. Eğer çözülmez ise destek kaydına arızanızın düzelmediğini not edebilirsiniz. Genelde bölgesel çalışmalar yapıldığında verimsizlik yaşanıyor.
Türknet'e geçiş yapmayı düşünüyorum.
Gigafiber altyapıları yoksa tavsiye etmem. Fiber varken VDSL kullanmak pişmanlık sebebidir.

Büyük ihtimalle çözülecek en azından arızanın sizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmiş olursunuz ki çoğu Superonline kullanan arkadaşım o modemle 1000 Mbps'i WI-FI'de kayıpsız alamıyor. Eğer çözülmez ise destek kaydına arızanızın düzelmediğini not edebilirsiniz. Genelde bölgesel çalışmalar yapıldığında verimsizlik yaşanıyor.

Gigafiber altyapıları yoksa tavsiye etmem. Fiber varken VDSL kullanmak pişmanlık sebebidir.
Destek kaydı açıldığı söylenmişti fakat açılmamış. Bugün öyle söylendi. Yarın arayıp teknik ekip çağıracağım. Umarım o şekilde çözülür. Türknet'in Gigafiber altyapısı varsa mı geçiş yapayım?

Destek kaydı açıldığı söylenmişti fakat açılmamış. Bugün öyle söylendi. Yarın arayıp teknik ekip çağıracağım. Umarım o şekilde çözülür. Türknet'in Gigafiber altyapısı varsa mı geçiş yapayım?
Destek kaydı açılmadan işlem yapılmaz. Teknik ekibin evinizde fiber kablonun sinyalini ölçmekten başka yapabileceği bir şey yok. En kötü ihtimalle yeni modem satmaya çalışacaklardır ancak bu tarz tuzaklara kanmayın. Kabloda kırık veya yıpranma varsa binadaki fiber dolabından dairenize yeni optik kablo çekeceklerdir. Mümkünse ilk adımda ek yapılmasına izin vermeyin, bakır kablo gibi yabana atılacak bir iş değildir çünkü fiber optik kablonun sonlandırılması yapılırken en ince işçilik gerektirir ve sadece o kablo görünen kısımdan değil başka yerlerden de hasar görmüş olabilir.
1756405564682.webp

Türknet'in Gigafiber altyapısı varsa mı geçiş yapayım?
Evet.