Aynısı bende de var, demir eksikliğiniz olabilir mi? Ben geçen hafta 3 tüp kan verdim demir eksikliğim çıktı. Birkaç ilaç denedim ama uzun süre kullanmam gerekiyor adamakıllı etkisi olan bir ilaç bulamadım hiç. Sadece fitness yaparken anlık enerjim geliyor, set aralarında aniden çöküyorum.Birisi bana bir akıl, tavsiye versin artık rica ediyorum böyle olmaktan bıktım. Gün içerisinde çok yorulmuyorum, saatlerce atlayıp zıplamıyorum. Yani bu yorgunluk ve sürekli uykulu olma hali çok anormal. 7-8 saat uyuyorum, gayet iyi alıyorum uykumu ama uyanır uyanmaz yine uykum geliyor ve bu uykulu olma hali asla geçmiyor. Artık hiçbir şey yapasım gelmiyor sürekli yorgun hissetmekten.
Kan değerlerim normal, doktor anormal bir şey gözükmediğini söyledi ama ben neden böyleyim? Bir öneriniz ya da yaşayanınız var mı bu durumu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Bende şeker eksikliği çıktı. Sanırım demirim de fazla çıktı. En fazla 120 iken benimki 170'ti.Aynısı bende de var, demir eksikliğiniz olabilir mi? Ben geçen hafta 3 tüp kan verdim demir eksikliğim çıktı. Birkaç ilaç denedim ama uzun süre kullanmam gerekiyor adamakıllı etkisi olan bir ilaç bulamadım hiç. Sadece fitness yaparken anlık enerjim geliyor, set aralarında aniden çöküyorum.
Son düzenleme:
Yanlış hatırlamıyorsam benim demirim 80 gibi bir şeydi.bende şeker eksikliği çıktı. Sanırım demirim de fazla çıktı. En fazla 120 iken benimki 170'ti.
miraçov
Üstün
Sigara içiyorsan yorgun hissetmen normal. Bende içiyorum ve bırakma dönemindeyim. Günde iki dala düşürdüm içtiğim miktarı. Sana da eğer içiyorsan miktarını düşürmeni ve hatta bırakmanı öneririm.
Merhaba,
Her gününüzün güzel geçmesini dileyerek akıl vermekten ziyadesiyle yorgunluk halinin bazı nedenlerinden bahsetmek istiyorum. Hiç bölünmeden insan için en ideal uyku sürelerine ve dengeli beslenme rutinine sahip olunsa da yorgunluk bazı nedenlerden meydana gelebilir. Bedensel eylemlerden çok zihinsel eylemler (çok düşünmek, geçmişi veya geleceği çok düşünmek) yoğunsa yorgun düşülmesi oldukça normal. Çünkü beynimiz vücudumuzda çok enerji tüketen bir organdır. Yorgun düşunmek sanıldığı kadar vahim bir durum olmaktan çıkıp sıradan kolaylıkla üstesinden gelinebilen bir duruma dönüşebilir. Bunun için en az bir hobinizin ve gerçekleştirilebilecek planlarınızın olması bu monotonluktan sizi çıkartacağını düşünmekteyim. Eğer başka bir şey varsa (acı geçmiş vb.) O şey için bir psikolojik danışmanlık alabilirsiniz.
Her gününüzün güzel geçmesini dileyerek akıl vermekten ziyadesiyle yorgunluk halinin bazı nedenlerinden bahsetmek istiyorum. Hiç bölünmeden insan için en ideal uyku sürelerine ve dengeli beslenme rutinine sahip olunsa da yorgunluk bazı nedenlerden meydana gelebilir. Bedensel eylemlerden çok zihinsel eylemler (çok düşünmek, geçmişi veya geleceği çok düşünmek) yoğunsa yorgun düşülmesi oldukça normal. Çünkü beynimiz vücudumuzda çok enerji tüketen bir organdır. Yorgun düşunmek sanıldığı kadar vahim bir durum olmaktan çıkıp sıradan kolaylıkla üstesinden gelinebilen bir duruma dönüşebilir. Bunun için en az bir hobinizin ve gerçekleştirilebilecek planlarınızın olması bu monotonluktan sizi çıkartacağını düşünmekteyim. Eğer başka bir şey varsa (acı geçmiş vb.) O şey için bir psikolojik danışmanlık alabilirsiniz.
Kalp krizi geçirmesin hocamYüzüne soğuk suyu çarp, kahvaltını yap doğruca koşuya. Eve gel kahve yap iç bakalım uykun geliyor mu?
- Makaleler
- 1
Kalp krizi geçirmesin hocamtaktik vereyim derken yolcu edeceksin adamı.
Niye kalp krizi geçirsin?