Switch yağlamalı veya Hall effect destekli orta-üst segment klavye tavsiyesi

Bütçe
3000-6000Tl arası ve küsürat oynarsa da sıkıntı değil.

CyHaN

Çalışkan
Gamepower Eva 7 kullanıyordum ancak altındaki kaymaz plastikler çıktıktan sonra hem kaymaya hem de aşağı-yukarı sallanmaya başladı. Ayrıca klavye biraz eskidiği için yeni modelleri de denemek istiyorum. Bazı klavyelerde switch yağlaması olduğunu fark ettim, örneğin Gamepower Gasket Elite veya biraz daha pahalı modellerde bu özellik mevcut. Kendi çapımda araştırdım fakat switch yağlamak için uygun ürün bulamadım. Konuya hâkim biri yardımcı olursa sevinirim.
Bu arada klavye tavsiyelerine de açığım. Switch’leri yağlanmış olması şart değil. Hall effect sensörlü veya sensörsüz, orta-üst segmentte kaliteli klavye önerilerinizi bekliyorum.

Boyut çok önemli değil. Zaten çoğunlukla oyun oynuyorum 12. sınıf olunca da anca ama anca rekabetçi oyun oynarım günde 1 veya maksimum 2 saat. Bu arada IQUNIX EZ63 neden önerilmiyor? Var mı bir bildiğiniz?
Ürünün incelemeleri vs. çok net olmadığı için önerilmiyordur. Yakın fiyatlarda birçok yerde incelemesi yapılmış ürünler mevcut RS7 gibi.

Valorant oynadın mı hiç bilmiyorum tabii ki ama orada Horcus diye ünlü bir yayıncı var. Yayıncı dediğime bakma Heroic takımı ile normal ranked maçına denk gelip kazanan oyuncu. Mesela o IQUNIX EZ63 kullanıyordu. Bununla birlikte baya incelemesini de gördüm ama sanırsam ATK ürün çeşitliliği ile daha popüler olacak ki ilgisini çeken kişi sayısı daha fazla.

Iqunix EZ63 süper bir klavye. Stok yok diye önermedim. 2. el bulursanız alın.
Peki hocam bu 8000hz, rappid trigger veya snap tap gibi özelliklerin normal kullanıcılar tarafından, en azından ben gibi 2 haftada 110 saat oyunlar oynayan, birisi için fark edilebilir oluyor mu? Onun haricinde daha fark edilebilir özellik olarak zaten batarya farkları, switch'e bağlı yazım konforu ve ses çıkıyor ama bunlar içinde daha ucuz klavyeler de var.

Benim bildiğim kadarıyla mekanik klavyeler arasında farklar nerdeyse hiç hissedilmiyor sadece en düşük yani membran ile mekanik arasında farklar oluyor.

Son düzenleme:
Valorant oynadın mı hiç bilmiyorum tabii ki ama orada horcus diye ünlü bir yayıncı var. Yayıncı dediğime bakma heroic takımı ile normal ranked maçına denk gelip kazanan oyuncu. Mesela o ıqunıx EZ63 kullanıyordu. Bununla birlikte bayağı incelemesini de gördüm ama sanırsam ATK ürün çeşitliliği ile daha popüler olacak ki ilgisini çeken kişi sayısı daha fazla.

Iqunix EZ63 de alinabilir bir klavye ama mesela yakın bir klavye olarak RS6'dan örnek vereyim. Fiyatı biraz daha tuzlu RS6 ya gore ve teknik bakımından fark yok denebilir.Yani bütçe tercihi bakımından RS6 daha iyi bir tercih olur.

en azından ben gibi 2 haftada 110 saat oyunlar oynayan, birisi için fark edilebilir oluyor mu? Onun haricinde daha fark edilebilir özellik olarak zaten batarya farkları, Switch'e bağlı yazım konforu ve ses çıkıyor ama bunlar içinde daha ucuz klavyeler de var.

Yani az oynayan birisiniz bence manyetik almanıza gerek yok. Fark olur ama sizin için ne kadar önemli olur orasını bilemiyorum hocam böyle yüksek elolarda oynayan ya da oraları hedefleyen birisinin manyetik tercih etmesi daha mantıklı bana göre.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt