Tails Tor Project'in işletim sistemine dökülmüş halidir. 23 Haziran 2009'da ilk sürümü yayınlanmıştır. Genelde aşırı paranoyak ve Tor'da gezenlerin kullandığı işletim sistemidir. Yada önemli bir araştırma yapan bir gazetecinin izlenmemek için kullanabileceği bir işletim sistemidir. İnternet bağlantısı Tor gibi birden fazla konuma bağlanarak yapılır. Bundan dolayı siz vermedikçe sizin hakkınızda hiç bir bilgi çıkmaz. Live Boot olarak kullanılabilir. Debian tabanlıdır. Günlük kullanıma uygun olduğunu düşünmüyorum.
Tails'in sitesi

1702801595811.webp

Tails tor Project'in işletim sistemine dökülmüş halidir. 23 Haziran 2009'da ilk sürümü yayınlanmıştır. Genelde aşırı paranoyak ve Tor'da gezenlerin kullandığı işletim sistemidir. Ya da önemli bir araştırma yapan bir gazetecinin izlenmemek için kullanabileceği bir işletim sistemidir. İnternet bağlantısı tor gibi birden fazla konuma bağlanarak yapılır. Bundan dolayı siz vermedikçe sizin hakkınızda hiçbir bilgi çıkmaz. Live boot olarak kullanılabilir. Debian tabanlıdır. Günlük kullanıma uygun olduğunu düşünmüyorum.
Tails'in sitesi

Eki Görüntüle 816

Sadece USB üzerinden başlatılabilir olduğu için çok iyi. Gizlilik açısından whonix vazgeçilmez bir sistem.