Tanrı hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 270
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 112
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
Ben agnostik düşüncenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum çünkü bilemeyiz arkadaşlar, gerçekten bilemeyiz. İnsan beyni bunu algılayamaz. Algılar diyenler uzaydan düzenden falan filan bahsederler ama maalesef öyle bir şey yok. Ne olacağını bilmiyoruz, her şey düşündüğümüzden çok daha farklı olabilir.

Ben Tanrı'yı sorgulamadan önce bizim gibi gözü kulağı ve elleri olduğunu düşünüyordum fakat sorgulayınca ve sizlerin fikirlerini alınca Tanrı'nın insan dışı varlık olduğunu anlayabiliyorum. Tanrı gerçekten'de bizim gibi olmayabilir sizin de dediğiniz gibi algılayamayız. Fakat ölünce'de işin tuhafı Tanrı olmayabilir de zifiri bir karanlık ve bilinçsiz olabiliriz.

@Darth Maul ben de agnostiktim ama Tanrı üzerine kafa yordukca gittikçe mantıksız gelmeye başladı. İnsan aklının gerçekten çok ötesi, anlamlandıramıyorum. Bu da beni ateist - agnostiğe kaydırdı. En mantıklı bulduğum görüş şu anlık bu.

Aslında Tanrı'yı anlamlandıramanın temel nedeni semavi dinler bana göre. Bu inançlar asla Tanrı'yı her şeye kadir olarak sunmuyor. Bunlar hep Tanrı'nın aslında kusursuz olmadığını söylüyor. Saçma bir örnek olacak ama Marvel Universe'deki Beyonder (Pre-Retcon) bile bana kalırsa herhangi bir inançtaki Tanrı'dan daha Tanrı.

Pekala bir Tanrı varsa, ona inanıp inanmamanın bize bir zararı ya da yararı var mı? Yok.
O zaman umursamaya da gerek yok kafasıyla apateist şekilde düşünmeye başladım. Ama olmadığı ihtimaline daha yatkinim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…