• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Tanrı hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 270
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 112
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
Tanrı hakkında ne düşünüyorsunuz? Tanrı kanıtlanabilir mi? İçinde bulunduğumuz dünyayı bir denge olarak sayıp bunu kanıt olarak görebilir miyiz?

Bence var ve kanıtlanabilir, ama ben çok araştırmalar yapmadığım için youtbedaki izlediğim videolarda delil olarak görürüm. Namazıma başladığım zamandan beri hayatımda kötü giden hiçbir şey yok ve bu bana en büyük kanıttır.

Tanrı varsa çok kötü biri olduğunu düşünüyorum. İyi olsaydı dünyadaki bu kadar kötülüğe izin vermezdi.

İslam'da dünya imtihan yeridir. İmtihanda herkesin nefsine karışılsaydı, nasıl imtihan olacaktı? Sınavda hocan sana cevapları verise sen mi yapmış olursun?

İslam'ın tanrısı egoist ve sadist ama direkt tanrı anlayisimi sorarsanız cevap vermek çok zor.
Çünkü var olup olmadığını bilmek imkansız ve bu sebepten hakkında bir şey düşünmek de zor.
Ama beni yaratırken ki amacı neydi merak ediyorum açıkçası. Ve bunca senedir insanlar onu ararken neden onları bu sonsuz paradoksa soktu?

Yani çok soru işareti var.

Tanrı veya tanrılar varsa vardır yoksa yoktur. Çok kasmıyorum artık, sabahın 5 inde metrobüste oturarak mı gidebileceğim diye düşünmek daha mantıklı geliyor bana.

Sınavda hoca alınacak sonuçları bilirse bu sınav ne kadar gerçekçi olur?

İslam'da dünya imtihan yeridir. İmtihanda herkesin nefsine karışılsaydı, nasıl imtihan olacaktı? Sınavda hocan sana cevapları verise sen mi yapmış olursun?
İmtihanın adil olması gerekir. Bunun için de herkesin eşit şartlarda olması ve herkese aynı ya da eş değer soruların sorulması lazım. Oysa ki bu hayatta kimileri bolluk lüks içinde yaşarken kimileri açlıktan ölüyor. Kimileri sağlıklı şekilde doğarken kimileri sakat doğuyor. Tanrı varsa, çok kötü bir varlık olduğu burada da tescillenmiş oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyin bir nedeni olduğunu düşününler Tanrı'yı var sayıyor. Bence her şeyin bir nedeni olmasına gerek yok.

İfadeler: GCN
Her şeyin bir nedeni varsa sebebi Tanrı değil canlıların hayatta kalma savaşıdır. Yoksa Tanrı Afrikadakini fakirlikle, Avrupadakini zenginlikle sınayacak kadar egoist olamaz. Resmen pozitif ayrımcılık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…