Tanrı hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 270
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 112
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
1- The Grand Design - Sephen Hawking
2- Tanri'nin dunyayi yonetme sekli okus pokus olacak degildi.
4- En yaygin ateist argumanina cevap yazdim
5- Hakaret yok kendi fikrim, kisisel degildi.

1. ???
2. Tanrı olmadığı için öyle hokus pokus da yok zaten.
4. Ben öyle bir argümanla mı geldim? Bana cevap yazarken bunu yazmanıza gerek yok.
5. Hakaret var. Ateistlerin ortalama zekâya bile sahip olmadığını söylüyorsunuz. Düşünebilirsiniz, fakat söylerseniz hakaret olur.

Bence artık rahat bırakılmalı. Esirgeyen ve bağışlayan adıyla. Ki hoş varlık ya da yoklukta oyalanıyoruz. Salın artık herkes kendi yoluna devam etmeli.

O zaman agnostiksiniz.
Hanefi Musluman'im hocam. Sadece inanislarin hepsinin teori oldugunu vurguladim.

Stephen Hawking'in dunyada duzen olduguna dair aciklamalarinin bulundugu bir kitap, okuyun bence.

Dunyayi tanri yonetiyor dendiginde ne bekleniyor Ateistler tarafindan? Matematik ve fen ile belli bir algoritma icerisinde her sey. Sapmiyor. Dunyaya carpan goktaslari bile uzaydaki yercekimsiz ortam sayesinde koordinatindaki gezegene carpabiliyor.

Ben seni alintiladim ama sana direkt cevap vermedim.

Orada cok genis bir mubalag yaptim. Aslinda ateistler ortalama zekaya sahip fakat yanlis bir ideoloji icerisindeler diye. Yani ortalama zekaya sahip birisi dunyada duzen oldugunu gorur aksi taktirde sonuc anarsi olur degil mi? En basit ornek: Besin zinciri.

Son düzenleme:

10 gram bilgiyle bu konular hakkında kesin şeyler söylemeyelim. Komik duruyor.

Tanrı vardır.

Birincisi evrende bir düzen vardır. Kusursuz mu orasını bilemeyiz çünkü evrenin sadece %1'lik kısmını gördük.

Ruh kavramı olarak şöyle bahsedeyim. Dejavu denilen şey ruhun kanıtıdır.

Ateizm'de çelişki vardır. O da ölümden sonrasıdır. O çelişkiyi açıklayayım;

Ateistlere göre ölümden sonrası hiçlik. Ama bunu "doğmadan neysen öylesin" gibi söylüyorlar. Madem doğmadan önce hiçlikten dünyaya geldik. Neden öldükten sonra hiçlikte sabit kalıyoruz.
Bu yüzden ahiret gerçektir bana göre.

Tanrı da vardır.

Dejavu ile ruhun hiçbir alakası yoktur. Ölümden sonrası hiçlik dememizin sebebi de daha bunu açıklayabilecek ne teknolojimiz var ne de bilimimiz. Bu bir çelişki değil, bir teoridir. Düzenin olup olmaması da Tanrı'nın varlığını kanıtlamaz.

Bak bunu bilmiyordum. Daha sonra okurum.
Neden hiçlik olamaz sorusunu yanıtladım.

Peki güzel kardeşim.

Bak bunu bilmiyordum. Daha sonra okurum.
Neden hiçlik olamaz sorusunu yanıtladım.
Teori olarak 13 milyar yıl nasıl hiçlikte kaldıysak (Aslında bizde yokuz ama anlatabilmek için hiçlikte kalmak. diyorum.) yine kalabiliriz. Sadece her şeyin bir nedeni olması gerektiğini düşündüğümüzden dolayı mantıksız geliyor.

@HalfGlaze Ateistler ortalama zekaya mı sahip? İnançlar bir bireyi zeki ya da m*l yapmaz. İnanç, adı üstünde kişiseldir. Ateist bilim adamlarını araştır.

Son düzenleme:

Evrende düzen yoktur. Dejavu ruhun kanıtı değildir. Ateizmde düşündüğünüz noktada çelişki yoktur. Öldükten sonra hiçlikte sabit kalmıyoruz, öldükten sonra zaten biz olmadığımız için hiçlikte sabit kalmıyoruz.

Tanrı yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…