Çok iyi bir argüman olmuş.

Tanrının buna kabiliyeti varsa tanrının bunu yapacağı anlamına gelmiyor.

Argüman enfes bu arada, cevap vermek için 2 sene falan düşünmek lazım da tanrının gücü ile alakalı Türkçe'miz ile kelime oyunu yaparak çıkarımda bulunmak bana saçma geliyor.

Tanrının gücü ve sınırları yok, bu 4 köşeli bir üçgenin olmaması Tanrının yaratamayacağı anlamına gelmiyor.

Eğer yaratmıyorsa bu Tanrının gücü ve sınırları hakkında çelişkiler doğurur.
Kardeşim şunu anlayamıyorsunuz. Bizim üçgene üçgen dememizin sebebi üç köşeli olması. Tanım bu. Sen 4 köşeli bir üçgen dediğinde bu üçgen olmuş olmuyor, dörtgen olmuş oluyor. Tanrı milyonlarca köşe yaratabilir mi? Evet. Trilyonlarca? Evet. Peki 4 köşeli bir üçgen yaratabilir mi? Hayır. Neden? Çünkü böyle bir şey yok.
4 köşeli üçgen zamandan ve mekandan münezzehtir(!)
Hahah, seni komik şey.

Kardeşim şunu anlayamıyorsunuz. Bizim üçgene üçgen dememizin sebebi üç köşeli olması. Tanım bu. Sen 4 köşeli bir üçgen dediğinde bu üçgen olmuş olmuyor, dörtgen olmuş oluyor.

Hala evet veya hayır demedin, sınırsız gücü olan bir varlıktan bahsediyorsun ama o cismi yaratıp bizim tanımımızı değiştirebileceğine dair cevap veremiyorsun hayır “evet yaratabilir” desen kabul edeceğim zaten.

Yok, ekmek arama. Arapça ile alakası yok dediğim şeyin. İnsan lısanındaki bir örtüşmezliğin tanrıya yıkılmasının mantıksız olduğunu söyledim. Felsefi sorularda İslam değil de yaratıcı hakkında konuşmaya özen gösteriyorum, Müslümanım.

Türkçe düşünmek için muazzam bir dil bu arada, Türkçe'ye lafım yok.

Yok, ekmek arama. Arapça ile alakası yok dediğim şeyin. İnsan lısanındaki bir örtüşmezliğin tanrıya yıkılmasının mantıksız olduğunu söyledim. Felsefi sorularda İslam değil de yaratıcı hakkında konuşmaya özen gösteriyorum, Müslümanım.
Arapçayla ne alakası var söylediğim şeyin?

Kendimizi en iyi ifade ettiğimiz dille konuşmayacaksak ne ile konuşacağız? Tüm filozoflar ve din insanları kendini en iyi ifade edebildiği dillerle konuştular. Ana dilin ile konuşursun, ana dilin ile düşünürsün. Söylediğin şey o kadar saçma ki.

Hala evet veya hayır demedin, sınırsız gücü olan bir varlıktan bahsediyorsun ama o cismi yaratıp bizim tanımımızı değiştirebileceğine dair cevap veremiyorsun hayır “evet yaratabilir” desen kabul edeceğim zaten.
E öyle sorarsan böyle cevap veririm. Tanrı 4 köşeli bir üçgen yaratıp, bizim tanımımızı değiştirebilir mi diye sorarsan evet derim. Bundan sonra biz de üçgeni 4 köşeli olarak tanımlarız. Bu başka mesele.

Arapçayla ne alakası var söylediğim şeyin?

Kendimizi en iyi ifade ettiğimiz dille konuşmayacaksak ne ile konuşacağız? Tüm filozoflar ve din insanları kendini en iyi ifade edebildiği dillerle konuştular. Ana dilin ile konuşursun, ana dilin ile düşünürsün. Söylediğin şey o kadar saçma ki.
Boş yapıyorsin dostum, şu an olayı Felsefe düşmanlığına kadar çektin.

İnsan düşüncesinde basit bir cümle çelişkisi. Yani metinleri nerenle okudun da dillte konuşmayalım, tartışmayalım çıkardın oradan.

E öyle sorarsan böyle cevap veririm. Tanrı 4 köşeli bir üçgen yaratıp, bizim tanımımızı değiştirebilir mi diye sorarsan evet derim. Bundan sonra biz de üçgeni 4 köşeli olarak tanımlarız. Bu başka mesele.
Evet Tanrı bunu yapabilir, peki sence Tanrı bir taşı mekan ve zamandan münezzeh bırakabilir mi?

Boş yapıyorsin dostum, şu an olayı Felsefe düşmanlığına kadar çektin.

İnsan düşüncesinde basit bir cümle çelişkisi. Yani metinleri nerenle okudun da dillte konuşmayalım, tartışmayalım çıkardın oradan.
Boş yapmıyorum.

O kadar anlamsız ki söylediğin. Sen de diğer arkadaşın her şeye dediği gibi "Türkçe zamandan ve mekandan münezzehtir" diyeceksin neredeyse.