İnançlar insanların ölüm korkusunu gidermek için ortaya çıkmıştır. Dinlerin çoğuna bakarsanız tanrı ve ahiretin varlığını görürsünüz.
Ölümden sonra da doğmadan önce olduğumuz gibi olacağız.
Zaten bu tanrı ve ahiret kısımları şimdiki mantığıma uyduramadığımız ve algılamayadığımız şeylerdir. Yani %50'de %50'de ya vardır, ya yoktur.

Üstlerde ki bir arkadaşın dediği gibi. Bizim bir yaratılma amacımız var ise Tanrı'nı amacı nedir?

Küçük bir detay var, ortada bir kitabı olan, elçi olduğunu iddia eden kişiler olan, mucize iddiaları olan dini bir tanrıda yokluğu gayet de güzel ispat edebilirsin ve dalganı geçebilirsin.
İspat edeceğini düşündüğünüz şeyleri yazarsanız konuşabiliriz.

Okuduysan özet geçer misin ne anlatılmak isteniyor çok merak ettim şu anda.
1: De ki: "O, Allah'tır, bir tektir."

2: "Allah Samed'dir."(Her şey O'na muhtaçtır,o,hiçbir şeye muhtaç değildir).

3: "Ondan çocuk olmamıştır.(kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır."(kimsenin çocuğu değildir).

4: "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."

1: de ki: "o, Allah'tır, bir tektir."

2: "Allah Samed'dir."(her şey O'na muhtaçtır, O, hiçbir şeye muhtaç değildir).

3: "ondan çocuk olmamıştır.(kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır."(kimsenin çocuğu değildir).

4: "hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."

Bu yazı tanrının varlığına işaret olarak mı sayılıyor?

1: De ki: "O, Allah'tır, bir tektir."

2: "Allah Samed'dir."(Her şey O'na muhtaçtır,o,hiçbir şeye muhtaç değildir).

3: "Ondan çocuk olmamıştır.(kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır."(kimsenin çocuğu değildir).

4: "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."
Okurken bile tüylerim diken diken. Gerçekten Kuran Kerim okuduğumda çok farklı hisler hissediyorum. Bir sürü kitap okudum, film izledim hiç böyle etki olmuyor.