Tanrı var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 122
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    tanrı var
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ezbere mi? Gerçekler bunlar tanrı var ona itaat etmek için yaratıldık edeceğizde. Başka çaremiz yok ki. Ayrıca tanrının birçok yarattığı şeylerde izi var. Elektriksiz çalışabiliyoruz.

Gerçekler görecelidir bu konuda o yüzden açıldı zaten, senin dediğin dayatmaya giriyor artık.

@5707, Tanrı'yı "Varlık" kapsamında değerlendirmemiz çeşitli cevabı olmayan daha doğrusu cevabını hiçbir şekilde bulamayacağız sorular doğuruyor. Tanrı mantık yoluyla ulaşılamaz. Bu da metafiziğe giriyor. Eh, metafiziğe girdiğinde de konu inanç meselesine dönüşüyor. İsteyen inanabilir, mantık ve materyal çerçevede hiçbir kanıtı olmadığından şahsen inanmıyorum, tartışılmasını gereksiz buluyorum.

Yani siz kılıyor olabilirsiniz biz kılmıyoruz. Dinlere de inanmıyoruz. Dedikleriniz tabi ki sizin görüşünüz. Bizim dediklerimiz de bizim.

@20571 Sanırım sizin Allah inancınız derin kendini değersiz hissetmek inançdan çıkıyor artık psikolojik sorun olarak geçiyor bu dünyada kimse değersiz değil canlı olarak hayvanlar bile değerli sinekler bile değerli hayvan olarak. Biraz felsefe okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız siz direk din olarak inanç olarak yorumluyorsunuz hiç felsefi açıdan yorum yapmıyorsunuz.

Son düzenleme:
Bir de şöyle bir şey var, madem biz değersiziz, o zaman tanrı değersiz bir şey neden yaratsın? Hadi yarattı diyelim neden o değersiz şeyin kendisine tapmasını istesin? Bu kadar sonsuz güç ve kudret sahibi tanrı neden böyle değersiz varlıklar yaratıp kendine taptırıyor? Hadi değerliyiz desek bu sefer de tanrının kendisine tapınılmasını istemesi fazlaca insani bir özellik değil mi? İki türlü de sıkıntı gibi duruyor.
@20571 Düşüncelerinizi duymak isterim.

Var kardeşim ben kimseye kendi dinimden örneklendirme yapmak istemiyorum fakat bu sitenin bile bir kurucusu olmasa bu site varolamazdı benim dinim İslam dinidir ama tanrı kavramını tam olarak anlamanız gerekiyor mesela Recep Baltaş olmasaydı bu siteyi kim kuracaktı tanrı olmasaydı bizi kim yaratacaktı gibi düşünüyorum tamamen kişisel yorumum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…