Tanrı var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 122
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    tanrı var
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Varsa var, yoksa yok. Bence bu, bizim yaşamımızı etkilememeli diye düşünüyorum.

Bence bunu kanıtlayamayız. İnsan aklı yetmez buna bence. Bilemeyiz kısaca.

Ben varım gerisi mühim değil.

Tanrı dediğin şey yaratılmaya ihtiyaç duymuyorsa gördüğün şeylerin de ihtiyacı yok aslında.

Son düzenleme:
Ben agnostiğim dolayısıyla bilemeyiz diyorum.
@1247 Hocamın gözlemine kesin gözüyle bakıyorum artık.
Eki Görüntüle 140621
Bu teori cidden çok gerçekçi olmaya başladı

Bence tanrı bizi salmış gitmiş. En inançlı olan da bilemez, en kafiri de bilemez. Kalbi inanıyor bu inançlı insanların, düşünceyle olan bir şey değil. Aşık olmak gibi. Aşık olduğunda kör olursun ya...

Bu dünyada istediği gibi yaşayamayanlar, öbür dünyada rahat olmak istiyorlar. Zaten dinlerin en başında çıkma sebebi de bu dünyada yaşadıkları zorluğun ödülü olmasını istemeleri.

Halbuki inandığı kitapta da insanın ve canlıların ne kadar değerli olduğu anlatılıyor. Peygamberin insanlara/canlılara verdiği değer, ve bu değeri göstermemenin günahı gibi şeyler. İnanan çoğu insanda kendini küçümseme durumu var gözlemlediğim kadarıyla. Kendini küçümsemek nedir ya? Tanrının eseriysen gurur duymalısın, hiçbir şeyi de küçük görmemelisin çünkü her şeyi kudretine inandığın şey yaratmış oluyor.

Halbuki inandığı kitapta da insanın ve canlıların ne kadar değerli olduğu anlatılıyor.
Okumuyorlar ki. Tek tük okuyan çıkıyor onlar da arapça okuyor bir şey anladığı yok. Ya hiç okumuyorlar ya da anlamadan okuyorlar. Sonra da diğer inançları bırak daha kendi inancını bilmeden konuşuyorlar. Görmek istemediğimiz için göremiyormuşuz. Aynen çok meraklıydık biz de ömür boyu yanmaya.

Arapça okumak zaten en saçması bence, anlatamıyorum çevremdekilere falan da. Anlamadığın şeyi niye okuyorsun anladığın şekilde okusana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…