O halde siz bir dindarsınız. Kafanızda kurgulamaya çalıştığınız yeni bir dine inanıyorsunuz.

Anlayabildiğiniz kadarını anladınız.
Bence de bir şeyi anlatmak maharet ister. Herkeste bu yetenek olmayabilir. Karşı tarafı suçlamak yerine anlatamamış olabilirim diye düşünebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse aklı dengesi bozuk biriyle konuşurken neden bahsettiğini anlayabiliriz sorun anlatanda mi olur anlayamayan da mı?
Sizde ise yazının başından beri hiç bir şekilde ispat edilemeyecek bir tanrının olamayacağı, hatta tanrının olamayacağı bahsedip son yorum kısmında tanrı ve tanrilarin bizleri aklımızın almayacağı bir sebepten yaratmış olabileceğinden bahsediyorsunuz. Yani doğru bilgiye ulaşmanın imkanı yoksa neden boşa kürek çekmeli insan? Kendini düzeltme yenileme çabası dururken neden var olduğunu ispat edemeyeceğim bir şeyin peşinde koşayım. Kısacası yazınızda bunları düşünmenin anlamı olmadığını anlıyorum.👋

Bence de bir şeyi anlatmak maharet ister. Herkeste bu yetenek olmayabilir. Karşı tarafı suçlamak yerine anlatamamış olabilirim diye düşünebilirsiniz.
Herkes anlatabildiği kadarını anlatır; ötesi telapatidir, anlatmaz aktarırsın. Diğer herkes de anlatılabilenden anlayabildiği kadarını anlar. Aksi halde eğitim alan öğrencilerin tümü birinciliği paylaşırdı.
Sizde ise yazının başından beri hiç bir şekilde ispat edilemeyecek bir tanrının olamayacağı, hatta tanrının olamayacağı bahsedip son yorum kısmında tanrı ve tanrilarin bizleri aklımızın almayacağı bir sebepten yaratmış olabileceğinden bahsediyorsunuz.
Nerede bahsetmişim?
Yani doğru bilgiye ulaşmanın imkanı yoksa neden boşa kürek çekmeli insan?...
...Kısacası yazınızda bunları düşünmenin anlamı olmadığını anlıyorum.
Doğru, apateist bir yaklaşımda bulunmuş olursunuz. O halde neden yazıyı okudunuz? Bunları düşünmenin anlamı olmadığını yazıyı okuduğunuzda mı fark ettiniz? Ayrıca doğru bilgiye ulaşmanın imkanı olmadığı düşüncesi size mi ait yoksa bir başkasına mı?
Kendini düzeltme yenileme çabası dururken neden var olduğunu ispat edemeyeceğim bir şeyin peşinde koşayım.
Mükemmel bir yaklaşım bence de. Ama insan bazen duramıyor işte, boş işlerin peşinden ara sıra koşuyoruz, kendimizi geliştirmek yerine zamanımızı boş işlere harcıyoruz. Tabii bu hayattan nasıl zevk aldığınız ile doğru orantılı, yani tercih meselesi.