Senin anlama kabiliyetin, genel anlayışın dışına çıkmıyor anlaşılan. "Sonsuz kudrete sahip bir Tanrı" tasviri dinlere aittir. Herhangi bir genelleme göremezsin "Sonsuz kudrete sahip bir Tanrı" hakkında felsefenin içerisinde.. Tanrının sonsuz olması bir fikir yürütmedir ve karşısına argüman sunulabilir.

Artı olarak konunun başındaki cümleye göre konuşmuyorsun. Eğer öyleyse belirtmelisin. "Eğer Tanrı varsa ve dinlerdeki bu Tanrı, bu paradoks ile çelişemez....." demen daha doğru ve daha düzgün bir cevap vermene yardımcı olacaktır.
Benim yazdığımı okumadığınız öyle açık ki diyecek bir söz yok.

Tanrı denilen varlık sonsuz kudrete sahipse
Zaten böyle yazdığım bir yoruma "tanrının sonsuz güce sahip olduğunu nereden biliyorsun" diye cevap verilmesi ironik. Bir olasılık üzerinden konuştuğum kullandığım ekten belli zaten.

Daha okumayı beceremeyen bir insanın benim anlama kabiliyetimi sorgulamasını umursamadığımı hatta tekrar güldüğümü de belirtmek isterim, sizi o kadar ciddiye alamıyorum.

Zaten böyle yazdığım bir yoruma "tanrının sonsuz güce sahip olduğunu nereden biliyorsun" diye cevap verilmesi ironik. Bir olasılık üzerinden konuştuğum kullandığım ekten belli zaten.

Daha okumayı beceremeyen bir insanın benim anlama kabiliyetimi sorgulamasını umursamadığımı hatta tekrar güldüğümü de belirtmek isterim, sizi o kadar ciddiye alamıyorum.
Evet... :D

Ağlayacağım şimdi.. Şu an gerildim, duvara kafa atmak üzereyim.

Senin mantıktan anladığın nedir?

Şimdi sana birkaç çıkarım sunayım anlaman için. Keza örnek sunmadan anlamayacaksın.

Sonsuz kudrete sahip bir varlık, her şeyi bileceği için öncelikle dinlerdeki sınav, imtihan gibi kavramlar ortadan kalkacaktır. (bunu geçiyorum, bu seni beni ilgilendirmez)

Şimdi sonsuz kudrete sahip bir varlık, eğer bir şey var ettiyse "Yok lan, etmedim." diyemez, çelişkiye düşer. Bu yüzden zaten hiçbir şekilde sonsuz kudretli olamaz. Sen, "Ben dinlerin belirttiğine göre konuştum." desen bile bu hatadır, sen de hataya düşersin.

Tanrının mantığa göre sınırlı güçte olma zorunluluğu vardır.

Hani bana diyorsun ama kendin okumamışsın hiç önceki yorumları.. Sadece git ve benim bu gönderiye attığım ilk yorumu oku. Gerçi affet, benim hatam. Tartışmaya girmemeliydim.

Evet... :D

Ağlayacağım şimdi.. Şu an gerildim, duvara kafa atmak üzereyim.

Senin mantıktan anladığın nedir?

Şimdi sana birkaç çıkarım sunayım anlaman için. Keza örnek sunmadan anlamayacaksın.

Sonsuz kudrete sahip bir varlık, her şeyi bileceği için öncelikle dinlerdeki sınav, imtihan gibi kavramlar ortadan kalkacaktır. (bunu geçiyorum, bu seni beni ilgilendirmez)

Şimdi sonsuz kudrete sahip bir varlık, eğer bir şey var ettiyse "Yok lan, etmedim." diyemez, çelişkiye düşer. Bu yüzden zaten hiçbir şekilde sonsuz kudretli olamaz. Sen, "Ben dinlerin belirttiğine göre konuştum." desen bile bu hatadır, sen de hataya düşersin.

Tanrının mantığa göre sınırlı güçte olma zorunluluğu vardır.

Hani bana diyorsun ama kendin okumamışsın hiç önceki yorumları.. Sadece git ve benim bu gönderiye attığım ilk yorumu oku. Gerçi affet, benim hatam. Tartışmaya girmemeliydim.
Sizin yorumlarınızı okumak zorunda olduğumu düşünmüyorum, konu sahibi bir konu açmış ve herkes fikir belirtmiş, ben de kendi fikrimi belirtim kimseye cevap yazmadan geçtim. Bana yorum yapmış olan sizsiniz okumayı bilmiyorsanız sorun bende değil.