Tanrının Varlığını Freud İle Ahlakın Temellendirilmesi Problemi Üzerinden Kanıtlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Leo Rasyonellikten uzak bir görüş olduğunu düşünüyorum bu cümlelerin. "Beni bağlamaz." diyerek kestirip atamazsınız. İlgili kuram hala kullanılıyor ve birçok psikopatolojik durumun çözümlenmesinde önem arz ediyor.

Freud dediğin adam günümüz modern psikolojisinin buralara gelmesinde devrim yapmış bir figür.
Kime göre? Neye göre? Konuştuğunuz her şey hakkında bu soruları rekürsif olarak sormak mümkün. Çok fazla varsayımın olduğu yerde sorular birbirini rekürsif olarak takip ediyor. İnsanın üstünlüğünü neye göre aldınız, evrensel ahlakı hangi kapsamda alıyorsunuz(Dünya denilen kaya parçasından öteye gidememiş bir varlık için evrensel ne kadar doğrudur orası da ayrı) vs. diye uzatılabilir.

İfadeler: MEQ

Saçma. Evrensel ahlak yasası bizim biyolojik evrimimiz ile alakalı. Elin uzaylisinin nasıl uredigini nereden bilelim? Belki utanma yoktur bir medeniyette. Evren bir anarşi ortamıdır.

Boş sorular. Kestirip atan biri değilim. Harbi boş sorular.

Basit bir karşıt argümanı yanıtlamak amacıyla bile yapay zeka kullandığın için ne yazık ki bu tarz konularda ciddiye alınmıyorsun. Sana uzun uzun yazsam da Gemini'ye atacağını düşündüğüm için devamını sana bırakıyorum.

Ayrıca psikolojinin önce etimolojisine bak, sonra hangi şarlatan sözde bunun babasıymış onu konuşuruz.

İfadeler: MEQ
Boş sorular. Kestirip atan biri değilim. Harbi boş sorular.
Rekürsif olarak en başa dönüyorsun. Kendi belirlediğin kıstaslarla bir de "Freud"la karıştırarak kendi kendine rastgele konuları cevaplıyorsun. İşine gelmeyince de "boş" oluyor.

Basit bir karşıt argümanı yanıtlamak için bile yapay zeka kullandığın için ne yazık ki bu tarz konularda ciddiye alınmıyorsun.
Derken?
Sana uzun uzun yazsam da Gemini'ye atacağını düşündüğüm için devamını sana bırakıyorum.
Konudaki ana mesajın tutarsızlığını test etmek için Gemini'ye attım diye her şeyi Gemini'ye atacağım görüşü ön yargıdır.

Ayrıca psikolojinin önce etimolojisine bak, sonra hangi şarlatan sözde bunun babasıymış onu konuşuruz.
İlgisiz. Psikolojinin babası dediğimi hatırlamıyorum. Modern psikolojide devrim yapmış kuramları var dediğimi hatırlıyorum.
"Psyche" kelimesinin kökeni ile Freud'un psikoloji bilimine yaptığı katkıları nasıl ilişkilendirebilirim, bilmiyorum.

Rekürsif olarak en başa dönüyorsun. Kendi belirlediğin kıstaslarla bir de "Freud"la karıştırarak kendi kendine rastgele konuları cevaplıyorsun. İşine gelmeyince de "boş" oluyor.
Kendi belirlediğim kıstaslar derken orayı açmanızı rica ederim.

Kendi kendine rastgele konuları cevaplıyorsun derken orayı açmanızı rica ediyorum.

İşime gelmeyen noktanın tam olarak neresi olduğunu öğrenmek istiyorum.

Neden sığ? İnsan ahlakina gore tecavuz toplumdan dislanmaya sebep olmuyor mu? Soylediklerinizi biraz acar misiniz?

Basit bir sekilde birlesen insan gruplari birbirlerine zarar vermemekk ve hayatta kalmak icin ozgurluk anlayislarini ahlaki degerler adi altinda kisitliyorlar. Toplumu ne kadar buyuturseniz toplumsal ahlak degeri azalir, en buyuk yani tum insan populasyonunda ise cok basit evrensel ahlak denilen ahlaki degerler vardir. Tecavuz buna bir ornektir. Bugün tecavuzu ahlaksizlik olarak kabul etmeyen toplumlar, genel insan populasyonundan bu anlamda uzaklastirilirlar. Ornegin Orta Doğu'da X ulkesinde gelenek adi altinda tecavuz veya daha temel ahlaka uygun çocuk istismari varsa diger tum milletlerin %90i bu konuda X ulkesini kinar ve bazen yaptirimlarla bunun onune bile gecerler.

Kendinizle celisiyorsunuz, evrensel ahlak anlayisini mutlak gibi sunup tanriya ulasmissiniz. Bana verdiginiz cevapta ise boyle bir seyin olamayacagini, tum insanlari kapsayamayacagini soylemissiniz.

Böyle demedim, kısaltayım derken niteliği düşürmeyin.

Kisacasi benim anladigim bu. Siz yanlış ve eksik yerleri duzeltebilirsiniz. Ozetimde tek eksik Freud'un semasi, o da zaten diger yazilardan anlasilabiliyor.

Saçma. Evrensel ahlak yasası bizim biyolojik evrimimiz ile alakalı. Elin uzaylisinin nasıl uredigini nereden bilelim? Belki utanma yoktur bir medeniyette. Evren bir anarşi orta mıdır?

Evrensel dedigimiz de zaten bildigimiz canlilari kapsar, hatta daha spesifik olarak insanlari. Cunku bildigimiz diger canlilarda ahlak tartismasi yapacak bilinc yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…