Ben Allah'a inanıyorum. Çünkü bu evrende tek olamayız ve kurân'da bu çok kez geçiyor. Kuranda, 7 varlık olduğu söyleniyor. Bizim bildiğimiz 5 varlık var.
İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, melekler, cinler. Diğer iki varlığı bilmiyoruz. Tabii ki sadece biz bilmiyoruz değil. (yunus suresi 7. ayet) “gaybı bilmek sadece Allah'a mahsustur.” bu da en büyük kanıtlardan biridir. Evrende tek olamayız. Ve bize bu 2 canlının olduğunu yani evrende tek olmadığımızı söylüyor. Bu arada o 2 varlığı sadece normal insanlar değil, peygamberler de biliyor. Enam suresi 50. ayette ve HUD suresi 31. ayette "ben gaybı da bilmem." ifadesi, yani peygamberlerin de bilmediği geçiyor. Bana bu kanıt yeterli geliyor
Kime sorsan evrende tek olamayacağını düşündüğünü söyler kuran ne alaka.

Elbette inancımız, tamdı hatta küçükken kuran kurslarına çok giderdik. Maalesef sağ olsun bu ülke beni dinden soğuttu. Tabii ki bir yaratıcının olduğuna inanıyorum, fakat din kitaplarında yazılanlara katılmıyorum aklımda şöyle bir soru işareti var. İlk insan havva ile ademse hepimiz onlardan türediysek onları bebekken kim büyüttü.

600 sayfalık bir kitabı binlerce yıldır okuyup anlayamayan yada yanlış anlayanlara müslüman diyorlar eğer öyle bir müslümanlık varsa hiç işim olmaz benim gelişmiş toplumlar uzaya çıktı bunlar hala başımızı nasıl kapatırız diye düşünüyorlar ama kıç açık o da ayrı bi konu :)

Elbette inancımız, tamdı hatta küçükken kuran kurslarına çok giderdik. Maalesef sağ olsun bu ülke beni dinden soğuttu. Tabii ki bir yaratıcının olduğuna inanıyorum, fakat din kitaplarında yazılanlara katılmıyorum aklımda şöyle bir soru işareti var. İlk insan havva ile ademse hepimiz onlardan türediysek onları bebekken kim büyüttü.
İnsanların her görüşüne saygı duymak gerek tabii. Bu konuda eleştirel yaklaşmak doğru değil. Ancak sizin "Maalesef sağ olsun bu ülke beni dinden soğuttu." söyleminize şöyle cevap vereyim. Bu konuda şöyle güzel bir söz var:

"Müslümanlar'ı görseydim, Müslüman olmazdım. Iyi ki İslam'ı Kur'ân'dan öğrenmişim.."

Burada asıl olan ve bizim hataya düştüğümüz nokta şu: İnsanlara, topluma bakıp islam/iman anlayışımızı ona göre şekillendiriyoruz. Bu çok yanlış. Her insanın kendine has bir iradesi var. Bu iradesiyle araştırıp kendi kararlarını verebilir. Bu kararı verirken başka insanların iradesine bakıp da yönlenmek son derece yanlıştır. Kendi iradenizle düşünüp karar verin.

Bu mesajım genel bir mesajdır, saygılarımla.