Boş yapmışsınız. Kimse sizi zorla müslüman falan yapmaya çalışmıyor. "Tanrıya inanıyor musunuz?" başlıklı konuda fikir belirtenlere haha atılmış :D Haha atanların bazılarının profilinde 14-15 yazması da ayrı komik. Ateistlere saldıran müslüman dayılardan farkınız yok haberiniz olsun.

Agnostik ateistim.

Düzenli veya düzensiz demiyorum, ama düzenli veya düzensiz olmasının Tanrı'yla bir alakası yok. Tanrı illa düzenli mi yaratmak zorunda?

Düzenli ile Tanrı'nın alakası olmadığını gayet iyi biliyorum. Benim görüşüm bu.

Herkesin inancı kendine istediğinize inanabilirsiniz. Birçok insanın dünyadaki en çok 3 inanılan dinin kitaplarını kesinlikle okumadığını düşünüyorum. En azından önemli yerlerin okunması gerek diye düşünüyorum hiç olmazsa bilgi. Eline örneğin Tevratın, İncilin, Kuran-ı Kerim'in hiç kapağını bile açmadıysan gidip 3-5 bilgi ile veya 1-2 sosyal medyanın psikoloji ile oynanması ile inanmayan çok fazla kişi var. Felsefe yapamıyorlar okumuyorlar hayatta neden yaşadığımızı yaşamın özünün ne olduğunu bilmeden din seçen çok kişi var. Ayrıca ülkemizde Müslüman'lar çoğunlukta bunun nedeni aileden gelen bir gelenek gibi adeta, çok duyuyoruz Müslüman olmadığı için ailesinden reddedilen kişileri. Doğruyu söylemek gerekirse bende 4 kitabın tamamını okumadım hatta hiç okumadığımı düşünüyorum, çok zamanım olmadı. Seneye vakit ayırıp tamamiyle hepsini okumayı düşünüyorum. Şunu bilin ki ülkemizde gerçekten Müslüman sayısı çok çok az. İddia ediyorum 500.000 kişiyi geçmezler. Dinler kitapta yazana göre olsa şu an 2024 değil de daha çok 3500'lü yıllarda yaşıyoruz gibi olurduk(bunun sizin dininiz ile alakası yok hiçbir kitapta savaş yapın kaos halinde olun demiyor). Zebur'da Filistin'i vurun veya dünyayı sizler yönetin denmiyor. Herkes kafasında kendi dinini kurmuş, dünya her zaman kaos halinde olacaktır ve bu kaos bir gün son bulacaktır ilelebet.

Son düzenleme:
Descartes'in dediği gibi. Tüm insanların içinde var olan Tanrı düşüncesi bence Tanrı'nın varlığını gösteriyor. Hiç olmayan bir şeyi düşünnmeye çalışın? Hayal edemezsiniz. Düşündüğünüz, hissettiğiniz her şey var olan bir şeydir ya da thanos vs gibi var olmayan şeyler hayal etseniz bile bunlar var olan şeylerden kurgulanmıştır. O yüzden Tanrı eğer olmasaydı onu hiç düşünemezdik.

Tatlı su Müslüman'ları ile dalga geçmek dışında yapabileceğimiz bir şey yok maalesef. :)

gerçek İslam'ı görseler kaçacak delik ararlar, 7/24 dinine göre günah işler. Ama konu içmeye, zinaya gelince ahlak bekçisi kesilirler.

@everythink cevap veremeyeceksen, "yav bunlar da Müslüman'lar ile dalga geçiyor" deme bari.
Valla bro, ahlak bekçisi kesilen falan yok konuda. İstediği İslam şekline inanır, isterse gerçek İslam'a (sana göre) isterse başka İslam'a inanır. Böyle dalga geçmenin anlamı yok, konua kimse toksiklik yapmamış saygı çerçevesinde soru sorulmuş. Ahlaksızlığın, saygısızlığın lüzmü yok. Çok basit, sanane.

Muhammed'in Ayşe ile dokuz yaşındayken cinsel ilişkiye girmesi, "kafirleri gördüğünüz yerde öldürün". Bunlar yeter.
Kimi kaynak doğrulamıyor, kimi kaynak doğruluyor. 9 yaş konusunda yorum yapmayacağım, donanıma sahip değilim.

Kafileri gördüğünüz yerde öldürün, savaşla alakalı bir şey. O zaman, Hazreti Muhammed o ayete karşı gelmiş (haşa). Çünkü gayrimüslımlere dini anlatmıştır kendisi. Cımbızlamanın lüzmü yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi bro, ahlak bekçisi kesilen falan yok konuda. İstediği İslam şekilne inanır, isterse gerçek İslam'a (sana göre) isterse başka İslam'a inanır. Böyle dalga geçmenin anlamı yok, konua kimse toksiklik yapmamış saygı çerçevesinde soru sorulmuş. Ahlaksızlığın, saygısızlığın lüzmü yok. Çok basit, sana ne.

Kimi kaynak doğrulamıyor, kimi kaynak doğruluyor. 9 yaş konusunda yorum yapmayacağım, donanıma sahip değilim.

Kafileri gördüğünüz yerde öldürün, savaşla alakalı bir şey. O zaman, hazreti Muhammed o ayete karşı gelmiş (haşa). Çünkü gayrimüslımlere dini anlatmıştır kendisi. Cımbızlamanın lüzmü yok.

"Cımbızlamanın lüzmu yok.". :)

Allah'ın (tanrının) var olma olasılığı yok değil çünkü biz kusursuz zekaya sahip varlıklar değiliz. Yani zihinsel olarak farklı bir boyutta veya aklımızın idrak düzeyini aşan bir kısımda dönen bir şeyler olabilir. Bilinemezcilik demek geliyor içimden ama onu da uyduran biziz be...