Din ve Tanrı kavramları bana göre birçok insan toplumunu bir ad altında birleştirip, asimile edip, yönetmek için var. Hemen hemen günümüze bakarsanızda dediklerimin doğru olduğunu görürsünüz. Kanıt için: Araplar dini ticarileştirerek çok para kazanıyorlar ve islamdan önce de tek tanrının olmadığı zamanlarda bu şeyler vardı ama sadece adı değişti din ticaretinin, adınıda hacc koydular. Politik olarak da araplar bize düşmanca davranırken ve gerçek tehdit oluçtururken bir arap dini için TR'da insanlar bir birini yiyor ülkenin istikrarını bozuyor. Bu yüzden tanrı, din gibi kavramlar bana saçma geliyor. Doğrusu eski zamanlarda karın tokluğuna çalışan bir kölenin, köylünün bir hayat amacına bir şeye tutunup yaşamaya ihtiyacı vardı ama artık devir değişti böyle şeylere insanlar ihtiyac duymuyor.

Birkaç yıl önce rastladım: Güney Kore'de yapılan bir araştırmaya göre; metafiziksel inançlara sahip olma oranı, IQ seviyesi 105'in üzerine çıktığında %2'ye düşüyor iken, IQ seviyesi 95'in altıda düşünce %80'i aşıyor. Demem o ki; inançlılar zeki değildir. Bu şeye benziyor; evde koltukta TV seyrederken, koltuğun altında fil olduğuna inanmak gibi.

Alaka düzeyi yüksektir:

Son düzenleme:
Ben Allah'a inanıyorum. Çünkü bu evrende tek olamayız ve Kur'ân'da bu çok kez geçiyor. Kur'an'da, 7 varlık olduğu söyleniyor. Bizim bildiğimiz 5 varlık var.
İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, melekler, cinler. Diğer iki varlığı bilmiyoruz. Evrende tek olamayız. Bu arada o 2 varlığı sadece normal insanlar değil, peygamberler de bilmiyor.
Kayıp olan diğer 2 canlı ise uzaylılar ve bacteriler.

1704467948087.webp

1704467977087.webp

Çoğu kişi inanıyorum diyor ama hiç kimse neredeyse doğru şeyler yapayım demiyor. Hapishaneler dolu, siyasat zaten yalan dolan, insanlar birbirini çarpmaya çalışıyor. Kul hakki yiyen mi dersin hangisini sayalım. Dürüst insan olmayı deneyin en iyisi..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuranda, 7 varlık olduğu söyleniyor.

Kuranda 3, 7 gibi sembolik sayılar çok kullanılır, gökyüzü 7 kattır falan gibi bilimsel olarak yanlış olduğu bilinen ve belirsiz ayetlerle dolu kitap. Ama Müslüman'lar bunları mucize gibi anlayıp zorlayarak gerçeği buna uydurmaya çalışıyor, "insan, hayvan, bitki, kuş, mantar" falan diye rastgele türler sayıp "7" sayısını yakalamaya çalışıyorlar. 7'ye tamamladıkları zaman da "WoW! Mucize" diyorlar halbuki 7 varlık yok.