Allah narsist değil, intikam duygusu ile varolmamış, egolu değil, anlaşılmaz değil, çeşitli fantaziler haşa yaşamıyor. Sanırım birileri yine popüler kanallardan videolar izlemiş. Tamam kardeşim, Allah narsist :thumbsup:
Cevabını neden değiştirdin, dediğim gibi tartışmaya değecek bir insan değilsin çünkü kendinle çelişiyorsun her zaman.

Cevabını neden değiştirdin, dediğim gibi tartışmaya değecek bir insan değilsin çünkü kendinle çelişiyorsun her zaman.
Söylediğinle alakalı bir cevap vereyim dedim güzel kardeşim, çelişmekle alakası yok :D İki tane video izleyip Allahın vasıflarını insani duygularla karşılaştıran birisin. Yine de ayıp olmasın diye cevap veriyorum yazdıklarına. Her iddiana ayetlerle güzellikle cevap verdim, sen hala kulaktan duyma bilgilerle konuşuyorsun.

Allah görüyor, insan da görüyor. Demek ki Allaha insani vasıflar yaftalanmış! :rofl:

Söylediğinle alakalı bir cevap vereyim dedim güzel kardeşim, çelişmekle alakası yok :D İki tane video izleyip Allahın vasıflarını insani duygularla karşılaştıran birisin. Yine de ayıp olmasın diye cevap veriyorum yazdıklarına. Her iddiana ayetlerle güzellikle cevap verdim, sen hala kulaktan duyma bilgilerle konuşuyorsun
Allah narsist bir varlık diyip cevabını güzel değiştirdin aferin sana kendinle çelişmeye devam et.

Sen bana 2000 yıllık kitaptan kaynak veriyorsun ben sana 5000 yıllık kaynaklardan kitap veriyorum ve neden hepsinin birbirine benzediğini soruyorum verebileceğin tek cevap; inanç meselesi kardeşim demek.

Cevap veremediğin konular hakkında zırvalamaktan başka işin yok aynı Fikret Çetin gibisin dostum.

Allah narsist bir varlık diyip cevabını güzel değiştirdin aferin sana kendinle çelişmeye devam et.
Allah narsist bir varlık demedim güzel kardeşim benim, seni onaylamak adına, hani tamam Allah narsist senin dediğin gibi olsun manasında söyledim. Ben kiminle tartışıyorum şu an? Her yazdığıma 3-5 açıklama cümlesi düşeceğim bundan sonra. Belli ki anlamaya pek hevesli değilsin. Allah kendini beğenmiş değildir, mütekebbirdir. Bunu üçüncü ya da dördüncü yazışım. Mütekebbir demek, azametli ve yüce olan demek. İnsan bunu yaparsa kibir olur, Allah yaparsa şanına yaraşır bir şey yapmış olur. Kötü kibir vardır, bir de Allaha özel olan kibir yani ululuk vasfı vardır. Hiç Allahın sıfatlarının ne olduğunu, kaç tane sıfatı olduğunu, zati sıfatlarının ne demek olduğunu okudun mu? Sadece Kur'an tercümesi okumakla olmuyor bu işler. Onu da okuduğundan emin değilim pek.

Sen bana 2000 yıllık kitaptan kaynak veriyorsun ben sana 5000 yıllık kaynaklardan kitap veriyorum ve neden hepsinin birbirine benzediğini soruyorum verebileceğin tek cevap; inanç meselesi kardeşim demek.
Yaklaşık 1 paragraf yazıyı boşa mı yazdım gerçekten ya. Diğer konuda uzun uzun neden benzediğini açıkladım. Aç oku bir daha, tekrar yazmakla uğraşamam. Senin için aynı alıntıyı buraya da ekleyeyim de, yorulma :D

İnanç meselesi güzel kardeşim, bundan binlerce yıl evvel olmuş bir olayı tarihi belgelerle doğrulayamayız ya hani. Müslüman Kur'andaki tufan anlatısına inanır, Hristiyan da İncildekine. Bu kadar farklı anlatıların olmasının sebebi, daha önce gelen peygamberlere küçük sahifeler dışında bir şey verilmedi. Onlar anlattılar anlattılar, öldüler. Anlattıkları şeyleri yazıya geçecek bir şey olmadığından, zamanla toplum değişti, anlatı da bozuldu. Hikaye temelde yine bir tufanı konu alsa da, farklı şeyler eklediler. Hz.İsa ve Hz.Musa'ya kitap verildi, onların kitabı da tahrif edildi. Yine bozuk bir tufan hikayesi. Kuranla beraber düzeliyor bu hikaye.

Yaklaşık 1 paragraf yazıyı boşa mı yazdım gerçekten ya. Diğer konuda uzun uzun neden benzediğini açıkladım. Aç oku bir daha, tekrar yazmakla uğraşamam. Senin için aynı alıntıyı buraya da ekleyeyim de, yorulma
İnanç meselesi diyip ardından hikaye Kuranla düzeliyor diyor ya sen ne anlatıyorsun peygamber Enok kitabında gayet açık şekilde neden insanlar helak oldu yazıyor kuranda yazıyor mu?

İnanç meselesi diyip ardından hikaye Kuranla düzeliyor diyor ya sen ne anlatıyorsun peygamber Enok kitabında gayet açık şekilde neden insanlar helak oldu yazıyor kuranda yazıyor mu?
İnanç meselesinin söylediğim şeyle alakası yok. Senin için Türkçe olan cümleyi bir daha açıklayayım. Diyorum ki, bir Hristiyan Tufan hikayesini okuyarak Müslüman olmaz, Müslüman olduktan sonra Kurandaki tufan anlatısını kabul eder. Çünkü basit bir hikaye bu. Hristiyan İncili kabul ettiyse oradaki hikayeye inanır, ben Kuranı kabul ediyorum oradaki hikayeyi kabul ediyorum. Kuran'da İncildeki hikaye yazsaydı onu da Kurana inandığım için doğru kabul edecektim. Hikayeyi doğrulayan şey Kuranın bunu bildirmesi. İçerik değil.
peygamber Enok kitabında gayet açık şekilde neden insanlar helak oldu yazıyor kuranda yazıyor mu?
Düzgün cümle kur ki anlayabileyim. Nuh Tufanında insanların neden helak olduğunu mu soruyorsun? Hz.Nuhun tebliğini kabul etmedikleri için.