Bilgisayarı açınca technopc diye yazı çıkıyor anakart markası yerine. Bilgisayar özelliklerinde anakartta yucel elektronik yazıyor. Bu görsele göre anakartım H81H3-M3 mü (anakart markası da bu modeli aratınca "ECS" oluyor)? Ve ben bu modlu BIOS yerine üreticinin sitesindeki orijinal BIOS'u yükleyebilir miyim? Windows 10'da hızlı başlatmayı kapattıktan sonra bilgisayarı kapayınca ekran kapanıyor fakat kasa açık kalma sorunu ve bir oyunda ani FPS düşmesi sorunum var bu sorunları bir ihtimal düzeltebilir diye güncellemek istiyorum.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Sadece marka bilgileri değiştirilmiş. Bunu genelde Casper ve Monster gibi markalar da yapıyor. Casper'a ben çoğu zaman üretici BIOS attım ve sorun olmadı.
Deneyebilirsin:
www.ecs.com.tw
Rufus ile FreeDOS USB hazırla, sonra da AfuDOS ve 50529.ROM dosyasını kullanarak güncelle. Takıldığın yerde sor.
Deneyebilirsin:
H81H3-M3|Motherboard|Products |ECS ELITEGROUP
Rufus ile FreeDOS USB hazırla, sonra da AfuDOS ve 50529.ROM dosyasını kullanarak güncelle. Takıldığın yerde sor.
Sadece marka bilgileri değiştirilmiş. Bunu genelde Casper ve Monster gibi markalar da yapıyor. Casper'a ben çoğu zaman üretici BIOS attım ve sorun olmadı.
Deneyebilirsin:
www.ecs.com.tw
Deneyebilirsin:
Deneyebilirsin:
![]()
www.ecs.com.tw
Rufus ile FreeDOS USB hazırla, sonra da afudos ve 50529.ROM dosyasını kullanarak güncelle. Takıldığın yerde sor.
Hocam afudos ile afudosp aynı şey mi? Birinde farklı öbüründe farklı komutlar girilmiş sitenin verdiği rehberde. "afudos A972202A.ROM /p /b /n /c /x" mi yazacağım yoksa "afudosp 101022S.ROM" mu?
Ya "AFUDOSP 50529.ROM /p /b /n /c /x" gireceğim ya da "AFUDOSP 50529.ROM" hangisini girmeliyim? Tüm BIOS'unu ne var ne yok güncellemek istiyorum. Varsayılan ayarlara dönsün vs. bu işlemden sonra güzel bir format da çakıcam. @Recep Baltaş.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Öncelikle SP kısmı kafanı karıştırmasın. Orada yazan şey dosya adı. Sonrasında ise ROM adı ve parametreler geliyor.
Şimdi farklı AFUDOS sürümleri farklı parametre desteği sunabilir. İkinci kodu deneyebilirsin
Şimdi farklı AFUDOS sürümleri farklı parametre desteği sunabilir. İkinci kodu deneyebilirsin
Öncelikle sp kısmı kafanı karıştırmasın. Orada yazan şey dosya adı. Sonrasında ise ROM adı ve parametreler geliyor.
Şimdi farklı afudos sürümleri farklı parametre desteği sunabilir. İkinci kodu deneyebilirsin![]()
Yaparken çok korktum sonuçta anakartım bozulabilirdi, fakat işlem başarıyla tamamlandı. Çok teşekkürler Recep abi
Özellikle güncelleme bitip kapandıktan sonra 5 sn boyunca tekrar açılmaması beni bayağı korkuttu
Son düzenleme:
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-