Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
United Kingdom
Süreyi sallıyorum ama mesela 7 ayda bir Moderatörlük seçimi olabilir, oylara göre moderatörler seçilebilir ve işten alınabilir. Böylelikle de üyelerin kötü yönetim var/kötü moderatör var gibisinden olan şikayetleri azalabilir.

Karşımıza çıkacak Moderatör adaylarının, Moderatör olma gereksinimlerini karşılaması gerekir ama tabii.

Artı -7 Eksi
Bu öneri için oylama duraklatıldı.
Moderasyon seçiminde aktif rol alabilecek iki rütbe vardır, onlar da Süpervizör ve Yönetici. Şu an için süpervizör rolünde kimse olmadığından ve bu süreç ile ilgilenen tek yönetici ben olduğumdan böyle bir süreç olsa sürece üyelerin yaklaşımının nasıl bir hâl alacağını hemen izah edeyim:
  1. Üyeler kendi aralarında gruplaşacak.
  2. Üyeler yönetime yaranmak adına kendi aralarında çözüm kasacak.
  3. Moderatör seçim döneminde kendi aralarında reklamını yapmayı bırakın, başka yerlerde bile reklama gidilecek.
  4. Aslında hak etmeyen fakat sırf çevresi olduğundan yönetime girmiş bir moderatör olacak.
Senaryo tanıdık, öyle değil mi :)

Gerçekten rahatsız olduğunuz durumları oturup buraya getirtmeye çalışmak yersiz, dilerseniz kendinize ait yapılanmalarda bu sistemi kullanabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuşumdur, bu tür konulara da daha fazla açıklama yapmak istemiyorum o yüzden lütfen önerilerinizi yaparken akla ve genele uygun önerilerde bulunun ya da yönetime yönelik hiçbir öneride bulunmayın. Yıllardır forumlarla içli dışlı bir yönetim var burada ve neyin ne olduğunu her hâliyle görüyoruz. Yapmayın, etmeyin.

Dipnot: Burası bir devlet değil, oluşum. Şirketlerin hiçbirinde olmayan şeyi burada göremezsiniz, bunu da hatırlatayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.