7571

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

2025 yılı başında Vatan Bilgisayar'dan ASUS VG249QM1A model monitör satın aldım. Satın alırken ölü piksel testi ve diğer kontrolleri yaptım, monitör tamamen kusursuz durumdaydı.

Son dönemde monitörü 240 Hz harici yenileme hızlarında test ettiğimde ekranda dikey ve yatay çizgiler oluşmaya başladı. Yenileme hızını düşürdükçe bu çizgiler daha da arttı. Bunun üzerine geçtiğimiz cumartesi günü ürünü yetkili servise gönderdim, bugün itibarıyla servis kaydı açıldı.

Şu an kafama takılan konu şu: Eğer servis panel değişimi yapıp monitörü bana geri gönderirse ve panel değişimi sonrası ölü piksel, ışık sızması veya başka bir görüntü kusuru çıkarsa, bu durumda nasıl bir yol izlemem daha doğru olur?

Panel değişimi sonrası ölü pikseli kabul etmek zorunda mıyım?

Ürün değişimi veya iade talep etme şansım olur mu?

Ben ürünü ilk aldığımda kusursuz panelle teslim aldım, bu yüzden daha kötü bir paneli kabul etmek istemiyorum. Daha önce benzer bir durum yaşayan veya süreci bilen arkadaşların görüşlerini almak isterim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

2025 yılı başında Vatan Bilgisayar'dan ASUS VG249QM1a model monitör satın aldım. Satın alırken ölü piksel testi ve diğer kontrolleri yaptım, monitör tamamen kusursuz durumdaydı.

Son dönemde monitörü 240 Hz harici yenileme hızlarında test ettiğimde ekranda dikey ve yatay çizgiler oluşmaya başladı. Yenileme hızını düşürdükçe bu çizgiler daha da arttı. Bunun üzerine geçtiğimiz cumartesi günü ürünü yetkili servise gönderdim, bugün itibarıyla servis kaydı açıldı.

Şu an kafama takılan konu şu: Eğer servis panel değişimi yapıp monitörü bana geri gönderirse ve panel değişimi sonrası ölü piksel, ışık sızması veya başka bir görüntü kusuru çıkarsa, bu durumda nasıl bir yol izlemem daha doğru olur?

Panel değişimi sonrası ölü pikseli kabul etmek zorunda mıyım?

Ürün değişimi veya iade talep etme şansım olur mu?

Ben ürünü ilk aldığımda kusursuz panelle teslim aldım, bu yüzden daha kötü bir paneli kabul etmek istemiyorum. Daha önce benzer bir durum yaşayan veya süreci bilen arkadaşların görüşlerini almak isterim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Bende de VG279QL3ada aynı sorun oldu
Ben servise gönderdim eskisinden daha iyi panelle geri gönderdiler.
Eğer ölü pixel olursa iade hakkı doğuyor bildiğim(garantiye giden ürün tekrar arızalanırsa)

Laf olsun diye söylemişlerdir, monitöre bir üst panel takılamaz, neyse o takılır, monitör uyumluluk sağlamaz zaten.
En üstte konuyu açarken gönderdiğim mesaj ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim ?

Bende de VG279QL3ada aynı sorun oldu
Ben servise gönderdim eskisinden daha iyi panelle geri gönderdiler.
Eğer ölü pixel olursa iade hakkı doğuyor bildiğim(garantiye giden ürün tekrar arızalanırsa)
Ben geçen sene Vatan Bilgisayar mağazasından ürünü satın alırken mağaza çalışanı her türlü testi yaptı ve sorunsuz teslim aldım ölü piksel vb. yoktu 17 ocak cumartesi günü 240 Hz harici diğer yenileme hızlarında ekranda çizgiler oluşunca servise gönderdim zaten daha önce monitör ekranı anlık kapanıp geliyordu çizgi çıkıncada zaten arızasını verdi.

Yapay zekaya sordum eğer monitör paneli değiştikten sonra ölü piksel gibi bir durum ile karşılaşma durumu olursa ayıplı onarım durumuna girer ve iade hakkı doğar diyor ama firma 3 piksele kadar normal kabul ediyor nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım.

En üstte konuyu açarken gönderdiğim mesaj ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?

Ben geçen sene Vatan Bilgisayar mağazasından ürünü satın alırken mağaza çalışanı her türlü testi yaptı ve sorunsuz teslim aldım ölü piksel vb. yoktu 17 Ocak cumartesi günü 240 Hz harici diğer yenileme hızlarında ekranda çizgiler oluşunca servise gönderdim zaten daha önce monitör ekranı anlık kapanıp geliyordu çizgi çıkınca da zaten arızasını verdi.

Yapay zekaya sordum eğer monitör paneli değiştikten sonra ölü piksel gibi bir durum ile karşılaşma durumu olursa ayıplı onarım durumuna girer ve iade hakkı doğar diyor ama firma 3 piksele kadar normal kabul ediyor nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım.

Hocam Tüketici Hakem Heyeti olabildiğince kısa sürede lehinize karar verir zaten merak etmeyin.
Ölü pixel = ayıplı ürün.