• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Teknik servisin iade/değişim raporu sunduğu üründe süreç nasıl ilerlemeli?

Makaleler
12
Yer
Çorum
Merhaba,

Bundan yaklaşık 1 ay kadar önce Gigabyte 2500E 500 GB M.2 SSD'm bozuldu. Disk BIOS'ta gözükmüyordu. Diski İtopya'dan, 2.5 sene önce hazır sistem içinde satın almıştım. 2 sene normal distribütör garantisi dolmuştu ancak ürünün 3 sene üretici garantisi olduğu için doğrudan Gigabyte ile iletişime geçtim ve Servis Point teknik servisine ürünü gönderdim. Bugün kendilerine ulaştı SSD ve direkt SSD için iade/değişim raporunu mail olarak göndermişler bana. Rapor şu şekilde:

Raporda satın aldığınız firma ile iletişime geçin yazmışlar ancak İtopya da 2 sene garanti dolduğu için işlem yapmadıklarını söylemişti. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

İtopya işlem yapamadığını söyledikten sonra mı değişim raporu aldınız? Öyleyse tekrar İtopya ile iletişime geçip durumu anlatın.

Rapor çıkmış bitmiş, servisle bir bağınız kalmadı zaten. İtopya para iadesi yapmak zorunda. Eğer zorluk çıkarırlarsa tekrardan Gigabyte Global ile iletişime geçmeye çalışın.

Gigabyte Global ile iletişime geçmeye çalışın.
Kendileriyle dumanla haberleşir gibi haberleşiyoruz zaten, şu SSD'yi garantiye göndermek 1 aydan fazla sürdü. eSupport her mesaja ortalama 1 hafta sonra dönüş yapıyor.

Ha bir de para iadesi yerine değişim yapmaları çok daha iyi olur, hazır sistem olduğu için faturada 500 lira civarı yazıyordu SSD için. Bir işime yaramaz o para. Şimdi tekrar arıyorum ama bakalım ulaşabilirsem artık.

Elde rapor varken değişim yapmamak neymiş?
2 sene geçti diye

Değişimse durum vahim, hele İtopya ise daha da vahim. Bir sorun bakalım ne diyecekler duruma göre Gigabyte'a yazarsınız. Bu işin sonu THH gibi ama hayırlısı.

Değişimse durum vahim, hele İtopya ise daha da vahim. Bir sorun bakalım ne diyecekler duruma göre Gigabyte'a yazarsınız. Bu işin sonu THH gibi ama hayırlısı.
Mail atıp cevap bekleyelim bakalım. Olmazsa THH'ye iletletiriz, yapacak bir şey yok.

Teknik servis Hi-Level marka disk ile değişim teklif etti ama muadil değil, kat kat daha kötü ürün olduğu için kabul etmedim. Elimizde başka yok dediler.

İtopya'dan haber bekliyorum hâlâ. 20 iş günü dediler, 15 iş günü geçti ama hiçbir ses soluk yok. Defalarca mail atıyorum ama geçiştiriyorlar ilettik vs. diye. Birkaç gün daha bekleyeceğim, sonra bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…