792

Uzman
Selam, uzun süredir telefonumun hoparlör kısmını temizlemiyordum. Şimdi fark ettim resmen orası ayrı bir medeniyet kurmuş gibi gözüküyor. Delikleri küçük ben en kolay nasıl temizleyebilirim?

Selam, uzun süredir telefonumun hoparlör kısmını temizlemiyordum. Şimdi fark ettim resmen orası ayrı bir medeniyet kurmuş gibi gözüküyor. Delikleri küçük ben en kolay nasıl temizleyebilirim?
Aşırı yumuşak olarak satılan diş fırçalarından al fırçala, açık ara en temiz ve rahat çözüm bu.

Yüksek frekanslı ses olayı işe yaramıyor mu?
Hiç denemedim.

Aşırı yumuşak olarak satılan diş fırçalarından al fırçala, açık ara en temiz ve rahat çözüm bu.

Eskiden diş fırası ile temizliyordum ancak telefonun kasasını çizdim bir daha öyle bir şey yapacağımı düşünmüyorum.

Şekersiz bir sakız al, hafif ıslatıp esnet. Hoparlör kısmına yapıştır ve 20-30 saniye bekletip yavaşça çek. Bütün kiri alır. Ama sakın ahizeye yapma o işlemi.

Markası önemli mi? Bir sorun oluşur mu sakızın hopörlerde kalması… gibi?

Sakın şekersiz sakız deneme. Ben internette görüp denedim, iPhone 13 Pro Max üst ahizemi mahvettim. Tıkamıştı ses gelmiyordu direkt üst hoparlörden. İğne ile kazıyarak çıkarmaya çalıştım, çıkarabildim ama ahize filesi yok şu an ama ses çok iyi ve net geliyor :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakın şekersiz sakız deneme bende internette görüp denedim iPhone 13 Pro Max üst ahizemi mahvettim tıkamıştı ses gelimiyordu direk üst hoparlörden :D iğne ile kazıyarak çıkarmaya çalıştım çıkarabildim ama ahize filesi yok şu an ama ses çok iyi ve net geliyor 😐
Geçmiş olsun hocam, @Iorweth hocam da ahizeye uygulanmaması gerektiğini söylemiş.

• Temizlik macunu.
  • Maskeleme bandı.
Temizlik macunu, iPhone hoparlöründeki deliklerin içine kaçmış tozu çekmede çok etkilidir. Aynı şeyi iPhone'unuzdaki ana hoparlör ızgaralarını ve kulaklık hoparlörünü temizlemek için de kullanabilirsiniz.
Sakız da olur fakat iz bırakma vs gibi sorun oluşabilir. Çıkar ama uğraştırır.

Son düzenleyen: Moderatör: