2GB RAM yetersiz olmaz, benim telefon Galaxy A11 Android 11'de. Sadece medya oynatıcı bir cihazda çok rahat yeterli olur, 1080P 60FPS H.264 canlı yayını bile oynatır içiniz rahat olsun.
Canli yayin degil ya bayagi normal medya. İleri zamanli da dusunuyorum biraz ve sirf tarayici kurmak icin apk ile kurmak file manager kurmak falan garip hissettiriyor, o fikre hic isinamadim.

Canli yayin degil ya bayagi normal medya. İleri zamanli da dusunuyorum biraz ve sirf tarayici kurmak icin apk ile kurmak file manager kurmak falan garip hissettiriyor, o fikre hic isinamadim.
Sana önerim olacak, VLC yerine buna bir bakmanı öneriyorum:
File Manager içinde bunu öneriyorum:

Raspberry Pi 4 ve 5'e Kongstakang tarafından yapılmış Android TV kurulabiliyor. Ama sanırım Widevine lisansı gibi lisanslar olmayacağı için Netflix vb. platformlarda HD veya daha yüksek kalitede film veya dizi izleyemeyebilirsiniz. Eğer Android TV Box alırsanız Widevine lisansı muhtemelen olacağından ötürü HD veya daha yüksek kaliteli film veya dizi izleyebilirsiniz.

Ayrıca Android TV kuracak olursanız bunun gibi bir kumanda kullanmanızı öneririm

Raspberry Pi 4 için: Raspberry

Evde medya oynatıcı merkezi bir cihaza ihtiyacımız var çünkü televizyonumuz Android desteklemiyor. Amacı medya olacak bu cihazın.

TV Boxlara bakıyorum içlerinde Ecevit döneminden kalma Android sürümleri var ve düşük RAM'li (çok methedilen Nokia'nın kutusunda Android 10 ve 2 RAM vardı) donanımlı cihazlar, Raspberry'lere bakıyorum 4 GB RAM'li Raspi4 aynı fiyata. Genel amacı 1080p ve bazen daha düşük kalitelerde genel olarak internetten video oynatımı olacak, belki müzik falan. Donanım hızlandırmadan korkmasam 100 defa aldırmıştım şu mereti de ondan korkuyorum.

Reklam engelleyicilere ihtiyacımız var ve haliyle uBlock tercih ederim ve rahat bir tarayıcıya, uygulama kurulumunun da daha rahat olacağını düşünüyorum Android boxlara kıyasla, bildiğim kadarıyla dışarıdan kurmak gerekiyor uygulamaları yalan olmasın. Eğer box derseniz Firefox Mobile + uBlock Origin kurarız herhalde bir de Kodiyle VLC falan bir ihtimal.

Aklımdaki meret:
Bahsettiğim Nokia:

Bunlar dışında başka bir tavsiyeniz olursa da açığım, babamla Raspi4'ler çıktığından beri tartışıyoruz zaten şu mevzuyu aydınlatın bizi :D

Şimdiden teşekkürler.

Google Chromecast 2022 4K.

Bir önerim yok ama Raspberry Pi 5 çıktı ve 4'ten 2-3 kat daha hızlı, haberin olsun.

Fiyatlari biraz pahali onlarin, teşekkür ederim yine de.

Sana önerim olacak, VLC yerine buna bir bakmanı öneriyorum:
File Manager içinde bunu öneriyorum:

Box alirsam bakacagim teşekkür ederim.

Raspberry Pi 4 ve 5'e Kongstakang tarafından yapılmış Android TV kurulabiliyor. Ama sanırım Widevine lisansı gibi lisanslar olmayacağı için Netflix vb. platformlarda HD veya daha yüksek kalitede film veya dizi izleyemeyebilirsiniz. Eğer Android TV Box alırsanız Widevine lisansı muhtemelen olacağından ötürü HD veya daha yüksek kaliteli film veya dizi izleyebilirsiniz.

Ayrıca Android TV kuracak olursanız bunun gibi bir kumanda kullanmanızı öneririm

Raspberry Pi 4 için: Raspberry

Eger Rasp alirsam sirf rahatligi icin Linux kullanirim hocam, benim boxtan korkum mobil Firefox'un yavas olmasi.
Ticari bir platformdan yayin izlemeyecegim cok buyuk ihtimal.

Direkt bilgisayar ariyoruz hocam biz, onu buna baglasuna bagla degil de.

@Yener K gerçekten çok güzel bir cihazmış attığınız cihaz, sanırım bunu almayı düşünüyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör: