RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Efsane oyun The Witcher 3: Wild Hunt oyununa tekrar başladım. Yeni nesil güncellemesiyle ilk kez oynayacağım. DirectX 12 ile çalıştırarak bütün ayarları kökleyerek oynuyorum. Fakat daha önce hiç olmadığı üzere, ikide bir oyundan atıp duruyor. Her seferinde başka bir şey yaparken atıyor. Örneğin; savaşta kılıcıma yağ uyguladığımda, diyaloglarda rastgele şıklardan birini tam seçtiğimde, Gvent oyununa başladığımda ve oyunun sonunda [ESCAPE] Kapa'ya bastığımda vs. atıyor.

İnternette söylenen muhtemel sebepler:
  • DirectX 12'nin kararlı çalışmaması.
  • Grafik sürücüsünün önceki sürümünden kalan dosyalar yüzünden çakışması.
  • Windows Güvenliği'nin, Denetim akış koruması (CFG) ayarının açık olması.
  • Oyun dosyalarının bozuk olması.
  • Sistem dosyalarının bozuk olması.
Denediklerim:
  • DirectX 12 ile ilgili benim yapabileceğim hiçbir şey yok. Bunun yerine oyunu, DirectX 11 kullanarak çalıştırabilirim ama şimdilik, oyun DirectX 12 ile daha güzel gözüktüğü için oyunu DirectX 12 ile oynamanın yollarını araştırıyorum.
  • Guru3D'nin önerdiği üzere güvenli modda, Ethernet kablosunu söküp, Wi-Fi'ı kapatıp DDU ile grafik sürücümü kaldırıp yeniden yükledim. İşe yaramadı.
  • Windows Güvenliği > Uygulama ve tarayıcı denetimi > Açıklardan yararlanma koruması ayarları > Program ayarları > Özelleştirmek için program ekle > Tam dosya yolunu seç > "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\The Witcher 3\bin\x64_dx12\witcher3.exe > Denetim akış koruması (CFG) > "Sistem ayarlarını geçersiz kıl" seçeneğini işaretleyip Açık anahtarını kapatıp Uygula'yıp çıktım. İşe yaramadı.
  • Steam'den oyun dosyalarını doğruladım. Hepsi başarıyla doğrulandı, işe yaramadı.
  • SFC /scannow komutuyla sistem dosyalarını doğruladım. "Windows Kaynak Koruması bozuk dosya algıladı ve onları başarıyla onardı." uyarısı aldım. İşe yaramadı.
Sistem:
  • ASUS Prime Z790-A Anakart
  • RTX 4070 Ti Ekran Kartı
  • 13700K İşlemci
  • 2*32 GB 5600MHz Bellek.
  • MSI MPG A1000G Güç Kaynağı.
Bilgisayar durumu:
  • Ekran kartı sürücüsü güncel.
  • Armoury Crate sürücüleri güncel.
  • Windows Update güncel.
  • Microsoft Store uygulamaları güncel.
  • Anakart sürümü güncel.
  • Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları normal.
Onarılan bozuk dosyaların neler olduğunu nasıl öğrenebilirim? "C:\Windows\Logs\CBS" yolunda "CBS.log" dosyasının içinde neler olup bittiği yazar yazıyor ancak hiçbir şey anlamadım. Bu dosyayı paylaşmam sakıncalı mı?
Çözüm için başka ne gibi önerileriniz olur?
Esenlikler.

1.webp

Son düzenleme:
Hocam Steam'de oyuna sağ tıklayıp özelliklere basın sonra betalara girin ve oradan classic yazanı seçin. Öyle deneyin çökme oluyorsa yine başka yöntemlere bakalım.
Dediğim gibi, bunu son çare olarak yapacağım. Öncelikle yeni nesil sürümünü, DirectX 12 ile sorunsuz oynayabilmenin yollarını araştırıyorum.

Oyundayken donanım kullanım verileri şu şekilde:
1.webp

İlk defa iki saate yakın aralıksız oynadım ve sonunda yine ilk defa hata vererek oyundan attı:
2.webp

Son düzenleme:
Sondaki hata biraz yaygın çözümleri var birkaç tane "bellek şu olamaz read" diye arat birçok yerde çözümü var. Örnek ben bırakayım yine.

Ben de tam bunu izliyordum. Burada bellek yetersizliğinden, SSD'nin nasıl bellek olarak kullanılabileceği gösteriliyor. Ben bellek yetersizliği yaşamıyorum. Oyun sırasında 64 GB belleğin 17 GB'ı kullanılıyor. Sistem boşta 11 GB kullanıyor. Demek ki oyun 6 GB kullanıyor ki önerilen sistem gereksinimlerinde 8 GB bellek yazıyor.
  • Buradaki ilk çözüm önerisi olan komut istemine "SFC /scannow" yazmayı zaten denedim. Bozuk dosyaları başarıyla onardım. Şimdi yine denedim, bozuk dosya bulunamadı uyarısı verdi.
  • İkinciyi deneyemedim çünkü bağlantı bozuk, biraz araştırdım, Windows Update sorunlarını gidermek için kullanılıyormuş, benim Windows Update'imde bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
  • Üçüncü çözüm önerisinde komut istemine "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth" ve "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth" yazmam gerektiği söyleniyor. Bunu yaptım. Birinciyi yazınca "The component store is repairable." yazdı. İkinciyi yazınca "The restore operation completed successfully. The operation completed successfully." yazdı.
Umarım, deneyebildiğim tek işlem olan son işlem sorunu çözmüştür. Bu da işe yaramazsa DirectX 11'e dönmeyi düşüneceğim.

Bu hata bazen bana da oluyor özellikle bir kayıttan diğer kayıta geçerken, sanırım bendeki modlardan kaynaklı ama hata sık sık olmuyor, sende de mod varsa eğer kaldırmayı deneyebilirsin.
Yeni nesil sürümü gelmeden önce, DirectX 11 ile oynarken mod kullanmama rağmen atmıyordu. Özellikle okları satma modu kullandığımı hatırlıyorum. Şimdi hiç mod kullanmamama rağmen 15, 20 dakikada bir atıyor.

Yeni nesil sürümü gelmeden önce, DirectX 11 ile oynarken mod kullanmama rağmen atmıyordu. Özellikle okları satma modu kullandığımı hatırlıyorum. Şimdi hiç mod kullanmamama rağmen 15, 20 dakikada bir atıyor.

Next gen ile beraber çok fazla hata oluştu, hala bitmedi ve güncellemeler çok yavaş maalesef.