RoaringLion
Üstün
Merhaba,
Efsane oyun The Witcher 3: Wild Hunt oyununa tekrar başladım. Yeni nesil güncellemesiyle ilk kez oynayacağım. DirectX 12 ile çalıştırarak bütün ayarları kökleyerek oynuyorum. Fakat daha önce hiç olmadığı üzere, ikide bir oyundan atıp duruyor. Her seferinde başka bir şey yaparken atıyor. Örneğin; savaşta kılıcıma yağ uyguladığımda, diyaloglarda rastgele şıklardan birini tam seçtiğimde, Gvent oyununa başladığımda ve oyunun sonunda [ESCAPE] Kapa'ya bastığımda vs. atıyor.
İnternette söylenen muhtemel sebepler:
Çözüm için başka ne gibi önerileriniz olur?
Esenlikler.
Efsane oyun The Witcher 3: Wild Hunt oyununa tekrar başladım. Yeni nesil güncellemesiyle ilk kez oynayacağım. DirectX 12 ile çalıştırarak bütün ayarları kökleyerek oynuyorum. Fakat daha önce hiç olmadığı üzere, ikide bir oyundan atıp duruyor. Her seferinde başka bir şey yaparken atıyor. Örneğin; savaşta kılıcıma yağ uyguladığımda, diyaloglarda rastgele şıklardan birini tam seçtiğimde, Gvent oyununa başladığımda ve oyunun sonunda [ESCAPE] Kapa'ya bastığımda vs. atıyor.
İnternette söylenen muhtemel sebepler:
- DirectX 12'nin kararlı çalışmaması.
- Grafik sürücüsünün önceki sürümünden kalan dosyalar yüzünden çakışması.
- Windows Güvenliği'nin, Denetim akış koruması (CFG) ayarının açık olması.
- Oyun dosyalarının bozuk olması.
- Sistem dosyalarının bozuk olması.
- DirectX 12 ile ilgili benim yapabileceğim hiçbir şey yok. Bunun yerine oyunu, DirectX 11 kullanarak çalıştırabilirim ama şimdilik, oyun DirectX 12 ile daha güzel gözüktüğü için oyunu DirectX 12 ile oynamanın yollarını araştırıyorum.
- Guru3D'nin önerdiği üzere güvenli modda, Ethernet kablosunu söküp, Wi-Fi'ı kapatıp DDU ile grafik sürücümü kaldırıp yeniden yükledim. İşe yaramadı.
- Windows Güvenliği > Uygulama ve tarayıcı denetimi > Açıklardan yararlanma koruması ayarları > Program ayarları > Özelleştirmek için program ekle > Tam dosya yolunu seç > "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\The Witcher 3\bin\x64_dx12\witcher3.exe > Denetim akış koruması (CFG) > "Sistem ayarlarını geçersiz kıl" seçeneğini işaretleyip Açık anahtarını kapatıp Uygula'yıp çıktım. İşe yaramadı.
- Steam'den oyun dosyalarını doğruladım. Hepsi başarıyla doğrulandı, işe yaramadı.
- SFC /scannow komutuyla sistem dosyalarını doğruladım. "Windows Kaynak Koruması bozuk dosya algıladı ve onları başarıyla onardı." uyarısı aldım. İşe yaramadı.
- ASUS Prime Z790-A Anakart
- RTX 4070 Ti Ekran Kartı
- 13700K İşlemci
- 2*32 GB 5600MHz Bellek.
- MSI MPG A1000G Güç Kaynağı.
- Ekran kartı sürücüsü güncel.
- Armoury Crate sürücüleri güncel.
- Windows Update güncel.
- Microsoft Store uygulamaları güncel.
- Anakart sürümü güncel.
- Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları normal.
Çözüm için başka ne gibi önerileriniz olur?
Esenlikler.
Son düzenleme: