3 kablo olsa bile bazı yerlerde sıfırlama yapıyorlar. En doğru ölçüm bir multimetre ile toprak nötr arası ölçmek. Eğer 1 V ile 2 V arası ise topraklama vardır. En doğru sonuç bu.Tüm hatlara çekilebilir, yapılabilir. Banyoda olup diğer odalarda olmaması saçmalık. Sorun mu bence sorun.
Merak ettiğin hangi priz var ise 1 veya iki vidaya bakar. Önce şalteri kapatıp elektrik olmadığını kontrol edeceksin. Ardından vidaları sök zaten priz dışarı gelir. Prize bağlı üç kablo varsa topraklama vardır. Toprak kablosu ortaya bağlanır. Yeşil sarı renktedir. Sağ sol nötr ve faz içindir. En iyisi banyodan kontrole başla.
Detaylar
Kim cevapladı?Olması şart çünkü her bölgedeki trafo ve iletim hattının stabilitesi aynı değil ve bunu bilemiyorsun da.
İki opsiyonun var. Çift çevrim UPS satın alıp kullanmak ki bunu öneririm. Biraz maliyetli olur senin için.
Bir diğeri sıfırlama yapmak ama bu riskli. Eğer bağlı olduğun trafo hattında nötr kopması yaşanırsa faz hattındaki tüm akımı monitörlerin ve cihazların hüp hüp çeker, helva kavurmaya başlarsın. Yapmak için prizindeki nötr klemensle toprak klemensini bir köprü kablo ile birbirine bağla.
İki opsiyonun var. Çift çevrim UPS satın alıp kullanmak ki bunu öneririm. Biraz maliyetli olur senin için.
Bir diğeri sıfırlama yapmak ama bu riskli. Eğer bağlı olduğun trafo hattında nötr kopması yaşanırsa faz hattındaki tüm akımı monitörlerin ve cihazların hüp hüp çeker, helva kavurmaya başlarsın. Yapmak için prizindeki nötr klemensle toprak klemensini bir köprü kablo ile birbirine bağla.
Sıfırlama kesinlikle önermiyorum hocam, bunu panocu olarak soyuyorum. Üstelik kakr varsa sürekli atarOlması şart çünkü her bölgedeki trafo ve iletim hattının stabilitesi aynı değil ve bunu bilemiyorsun da.
Benim de önerdiğim bir şey değil ama arkadaşın anlık maliyet hesabı yapıp buna göre karar vermesi gerek. Malum cihazlar boru değil, maliyet ve UPS yatırımı yapmak devede kulak kalır, öneririm de.Sıfırlama kesinlikle önermiyorum hocam, bunu panocu olarak soyuyorum. Üstelik kakr varsa sürekli atar
Bu arada hocam, evinizde topraklama olmasa bile sigorta kutunuza su tarzı bir voltaj koruma rölesi eklemeniz bir nebze de faydalı olacaktır. Hem arkadaşımızın dediği gibi nötr kopması olduğunda (yıldız kayması dediğimiz) voltajın yükselmesi veya düşmesini engellemek için bu cihazlar koruma yapar.
Katılıyorum, biraz maliyetli gelebilir ama sağlam bir iç tesisat çok önemli, elektrik şakaya gelmiyorBu arada hocam, evinizde topraklama olmasa bile sigorta kutunuza su tarzı bir voltaj koruma rölesi eklemeniz bir nebze de faydalı olacaktır. Hem arkadaşımızın dediği gibi nötr kopması olduğunda (yıldız kayması dediğimiz) voltajın yükselmesi veya düşmesini engellemek için bu cihazlar koruma yapar.
Kesinlikle katılıyorum hocam.Katılıyorum, biraz maliyetli gelebilir ama sağlam bir iç tesisat çok önemli, elektrik şakaya gelmiyor![]()