- Makaleler
- 4
Büyük ihtimal cezanız kaldırılmaz. Sağdan trafik akan yerde sollama soldan yapılır, tek şeritli yolda sol taraf boşsa şayet sollama yapabilirsin. Normalde kesik çizgi olan tek şeritte sollama olabilir ama adminlerin ceza vermesi değişebiliyor.İtirazım:
"Pekala, klip olarak kanıt veremiyorum çünkü zaten kendi çektiğim bir klibim ile banlanmışım.
Baştan açıklamam gerekirse, videoyu çeken kişi benim. Üç dorseli bir tırın koca trafiği atlatmaya çalışıp en sonunda sıkışarak yolu tıkaması nedeniyle web sitesinde bir rapor yazdım. Ancak daha sonra kendi çektiğim video kanıt olarak gösterilerek banlandığımı öğrendim ve koca kaosu yaratan kişiden önce banlanmışım. Evet, o kişiden önce banlanmışım.
Videomu tekrar izledim, Reckless Driving sayılabilecek bir durum göremiyorum. Uygunsuz Sollama da 1:31 saniyedeki hareketim nedeniyle olmuş olmalı; olay şöyle, o tır karşı şeritten başka araçlar ile karşılaşınca motosiklet gibi iki şeridin arasından gitmeye çalışıyor, ancak bir tıra çarpınca ortada sıkışıyor. Yani teknik olarak bir aracı sollamıyorum, çünkü o tır bir şeritte bile değil: TruckersMP kurallarının §2 maddesinde yazan açıklamaya göre oyundaki tüm araçlar Avrupa Yol Kanunlarından sorumludur. Diğer tırı yoldan atmaya çalışarak yola katılmaya çalışıyor ve başarısız oluyor. Avrupa yol kanunlarına göre (motosiklet hariç) iki araç aynı, anda yan yana bir şeritte olamaz. O yüzden bu tır kanunen henüz bir şeritte değildir.
Ayrıca yine Avrupa yol kanuna göre, sollama yapan kişi gerçekleştirdiği sollamadan sorumludur ve sollamayı bitirip kendi şeridine dönmek isterse, kendi şeridinde giden araçların önceliği vardır. Ben bu esnada öncelik hakkımı kullanarak geçişimi sağladım.
Ben genel anlamda başka araçlara rahatsızlık vermemek için ufacık araba ile sollama yapmaya cesaret edemezken, üç lanet dorse taşıyan bir 8x4 şasili tır uzun yoğun trafiği sollayıp en sonunda kaos yaratıyor ve moderatörlerin öncelikleri "siyah Scoda'ya bak, önce onu banlayalım" mu?
2017'den beri aktif olarak TruckersMP'deyim ve ilk banımın bu şekilde olması hayal kırıklığı ve güven kırıcı. Bana verilmiş haksız cezanın tekrar incelenmesini ve iptal edilmesini talep ediyorum.
-Lüksemburg "TURGINEER" plakalı siyah Skoda Superb sürücüsü, Turgineer"
Eki Görüntüle 83577
Önün kapalı, solunda yoğun trafik var. Sollama yapmak için sana yol yok. Sen 1.30'da tır hala sağ şeridin içindeyken(sola yakın ama hala şeridin içinde) sağdan sollamaya çalışıyorsun. Önün dolu yani. Hem geçiş üstünlüğün yok hem de sollama yapmaya uygun durum yok. Tek şeritli yolda hangi şeride geri dönüyorsun? Ki videoda belli, 8x4 sağ şeridin içinde.
Durup bekleseydin o banını yerdi sen yoluna devam ederdin. En fazla 30 saniye beklerdin. Şayet daha fazla dursaydın ve önü de açıksa AFK'dan raporlasan kicklenirdi.
Senin yaptığın onun reckless driving'ini bahane ederek kendi reckless driving'ini haklı çıkarmaya çalışmak. İki yanlış bir doğru etmez. Haksızsınız. 8x4'de haksız.
Son düzenleme: