OnurSSRS

Uzman
TTNET'in fiyatını Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etmiştim, karar çıkmış fakat ne olup olmadığını anlayamadım.

İlgili belgede son metinlerde şöyle diyor:
  1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 13., 14. ve 15. maddesi hükümlerine göre satıcının ayıplı hizmette bulunmadığı, tüketicinin talebinde haksız olduğu kanaatiyle tüketicinin talebinin REDDİNE;
  2. 6502 sayılı Kanun'un 70. maddesinin 3. fıkrası uyarınca tarafların Tüketici Hakem Heyeti kararına karşı tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde, Tüketici Hakem Heyeti'nin bağlı bulunduğu tüketici mahkemesine veya tüketicinin yerleşim yerinde bulunan tüketici mahkemesine itiraz hakları vardır. Toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.
Tüketici Hakem Heyeti kararları, İcra ve İflas Kanunu'nun ilamların yerine getirilmesi hakkındaki hükümlerine göre yerine getirilir. Bu kararlara karşı, tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde Tüketici Hakem Heyeti'nin bağlı bulunduğu veya tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki Tüketici Mahkemesi'ne itiraz yolu açıktır.

Ufak özet: Başka biri Bursa'da 100 Mbps Fibernet'e 326–330 TL öderken, ben neden ADSL teknolojisinde 560 TL ve üzeri ödüyorum konusu hakkındaydı.

Ek not: Şikayet oluşturduğum zamandan ileri tarihte indirimli '399 TL' 50 Mbps bulmuştum. Karar devam ederken bunu ele almamışlar sanıyorum. Bu tür işlerle uğraşmak istemiyorum. Bir yerden açık bulup iyi savunup ileri tarihe atıyorlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
TTNET'in fiyatını Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etmiştim, karar çıkmış fakat ne olup olmadığını anlayamadım.

İlgili belgede son metinlerde şöyle diyor:
  1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 13., 14. ve 15. maddesi hükümlerine göre satıcının ayıplı hizmette bulunmadığı, tüketicinin talebinde haksız olduğu kanaatiyle tüketicinin talebinin REDDİNE;
  2. 6502 sayılı Kanun'un 70. maddesinin 3. fıkrası uyarınca tarafların Tüketici Hakem Heyeti kararına karşı tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde, Tüketici Hakem Heyeti'nin bağlı bulunduğu tüketici mahkemesine veya tüketicinin yerleşim yerinde bulunan tüketici mahkemesine itiraz hakları vardır. Toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.
Tüketici Hakem Heyeti kararları, İcra ve İflas Kanunu'nun ilamların yerine getirilmesi hakkındaki hükümlerine göre yerine getirilir. Bu kararlara karşı, tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde Tüketici Hakem Heyeti'nin bağlı bulunduğu veya tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki Tüketici Mahkemesi'ne itiraz yolu açıktır.

Ufak özet: Başka biri Bursa'da 100 Mbps Fibernet'e 326–330 TL öderken, ben neden ADSL teknolojisinde 560 TL ve üzeri ödüyorum konusu hakkındaydı.

Ek not: Şikayet oluşturduğum zamandan ileri tarihte indirimli '399 TL' 50 Mbps bulmuştum. Karar devam ederken bunu ele almamışlar sanıyorum. Bu tür işlerle uğraşmak istemiyorum. Bir yerden açık bulup iyi savunup ileri tarihe atıyorlar...
Özet olarak firma haklı sen haksız olmuşsun yapacak bir şey yok demiş THH.

Konu sahibinin yaşadığı olaydan bağımsız konuşuyorum. Maalesef herkes herhangi bir profesyonelden destek almadan her konuda oturduğu yerden CİMER'e başvurma alışkanlığının aynısını, yine herhangi bir profesyonelden destek almadan THH'ye başvurmakta da gösteriyor. Aklınıza gelen her konuda doğru yolları tercih etmeyip CİMER'e başvurma yanlışlığını sergilediğinizde pratikte bir zararı olmayabilir. Ancak her konuda THH başvurusu yapmak veya doğrudan dava açmak gibi yollar tükettiğinizde daha dikkatli olmanız gerekiyor. Başvurduğunuz bu yollarda aleyhinize karar verildiğinde, eğer karşı taraf kendisini bir avukat ile temsil ettiriyorsa, sizin aleyhinize avukatlık ücretine hükmedilir.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek, eğer THH kararının hüküm kısmı tamamen böyle ise, konu sahibi eğer hüküm kısmındakileri eksiksiz yazdıysa, bir problem yok. Yani onun hakkında icra takibi başlatılmasını gerektirecek bir durum yok. Şayet bu THH başvurusunda TTNET kendisini bir avukat ile temsil ettirmiş olsaydı, TTNET'in avukatına bir avukatlık ücreti ödemek zorunda kalacaktı. Bu da elbette kararda yazardı ve işte o zaman o avukatlık ücretinin tahsili için konu sahibi aleyhine icra takibi başlatılma ihtimali vardı.

Ayrıca konu sahibi eğer THH kararından memnun değilse, tıpkı kararda yazdığı gibi kararın kendisine tebliğinden itibaren 2 hafta içinde tüketici mahkemesinde dava açarak bu THH kararının iptalini isteyebilir.

Hukuki yollar tüketirken bir profesyonelden, yani bir avukattan destek almaya özen gösterin arkadaşlar.

İlginize teşekkür ederim ayrıyeten cevapladığınız için de teşekkür ederim.
Karar belgesi geldiğinden beri,
Hiçbir şey yapamasam herhangi bir şey olur mu?
Yoksa illa da iptal yollarını mı arayacağım?
Ya da otomatikman iptal mi olacak?

@OnurSSRS, rica ederim. Karara karşı tüketici mahkemesinde dava açmak zorunda değilsin. Ancak mevcut THH kararı "otomatikman" iptal olmaz. Bu THH kararının iptalini istiyorsan ve başvuru süren de henüz geçmediyse tüketici mahkemesinde dava açacaksın.

THH kararına karşı tüketici mahkemesinde dava açmazsan, yani sorduğun gibi hiçbir şey yapmazsan herhangi bir şey olmuyor. Sadece THH kararı artık kesinleşmiş oluyor.

Teşekkürler,

Yeniden dava açmak için hangi yolları izlemeliyim?
THH kararı kesinleşir ise bir şey yapmama gerek var mı?

Yeniden dava açmak için hangi yolları izlemeliyim?
Artık bundan sonrası hukuki danışmanlığa giriyor ve sanal ortamdan hukuki danışmanlık yapmıyorum. Bu konuda bir meslektaşımdan, yani bir avukattan hukuki destek almalısın.

THH kararı kesinleşir ise bir şey yapmama gerek var mı?
Hayır. Aleyhine verilmiş olan o karar kesinleştiğinde artık konu kapanmış olacak.