Fransada enflasyon %10 artınca kıyamet kopuyor bizde %75 ten %74 olunca insanlar (tartışılır) oh ne iyi diyor.
İşte kültür farkı budur.

Fransa'da çiftçiler maliyetlerin fazlalığından protesto etmek için başkanlık bakanlık binasının önüne gübre döküyorlar, bizde ise ismini vermek istemediğim partiye oy basıyorlar.

Yıllar boyunca hep "Türkler özgürlüğüne düşkündür, özgür olabilmek adına her şeyi yaparlar." diye anlatıldı ve sürekli tekrar edildi. Belki eskiden öyle olabilir ancak günümüzde Türk halkının büyük kısmı köle olmaya, kula kulluk etmeye aşırı yatkındır.

Yasakçı bir zihniyetle hareket ederler ve bu yasaklar sadece kendi ahlak anlayışlarına göredir. OnlyFans ve erotik içerikli diğer siteler de aynen bu yüzden yasaklandı. "Toplumun ahlakını bozuyor!" Peki yasaklandı da ne oldu, toplumun ahlakı düzeldi mi? Hayır. Aksine çok daha kötü bir duruma geldi. Halk namusu bacak arasından ibaret olduğunu sanıyor ve kuralların buna göre olmasını istiyor.

Sadece bu da değil, kumar da ülkemizde yasak. Ne güzel değil mi? Yasakladık ve çözdük yaşasın! Halk ne ki yönetim ne olsun, sadece halk değil yöneticilerde yasağın bir çözüm olduğunu sanıyor. Ancak insanlar çok rahat bir şekilde VPN kullanarak cinsel içerikli videolar izleyebiliyor veya hiç VPN bile kullanmadan kaçak bir şekilde kumar oynayabiliyor.

Peki ya PayPal? Haraç vermeyi kabul etmediği için yasaklandı. Halkımız kendisine bir, yönetime iki tane almıyorsa buna neden izin verilsinki zaten. E hadi bunu da yasaklayalım. PayPal ülkeden çekildi, peki bunun sonucu ne oldu? İnsanlar kripto para üzerinden devlete tek kuruş vermeden işlem yapabiliyor. Gördüğünüz gibi yasakçı zihniyetin yaptıkları özünde hiçbir işe yaramıyor.

Daha kötüsü ne biliyor musunuz? Her bir yasaklama sonucu gösterilen tepki daha da azalıyor ve yasakları alkışlayan kesim alkışlamaya aynen devam ediyor. Halkın büyük kısmı köle olmaya dünden razı çünkü, sadece yandaşlar değil bu arada. Muhaliflerin de büyük kısmında ağır bir kölelik isteği var. Bugün protesto için sokağa çıkamıyorsak bile çeşitli sosyal medya platformları üzerinden sesimizi çıkarmazsak yarın sesimizi çıkarabileceğimiz bir tek sosyal medya platformu bile kalmaz.

Ahlaki çöküşün iki tane düzelme yolu var, biri ekonomi. İyi bir ekonomi altında neredeyse kimse illegal işlere başlayıp el altından su yürütmeye çalışmaz. Diğeri de eğitim. Normal eğitimin yanında kaliteli bir ahlaki eğitim almış insanlar sorunlara mantıklı bir şekilde yaklaşarak "yasaklamadan" sorunları kolaylıkla çözebilir.

Belki bir gün...
Yakında aynı şey Twitter, YouTube gibi platformlar içinde olabilir. Ülkemizde basın özgür olmadığı için, insanlar gerçeklere ancak buralardan ulaşabiliyor.

Alçak insanlar özgürlüğe düşkün değildir genel olarak. Ama Araplar bile özgürlüğüne düşkün ve atalarının dini olmasına rağmen İslam'a başka halklar kadar sahip çıkmıyorlar.

İşte kültür farkı budur.

Fransa'da çiftçiler maliyetlerin fazlalığından protesto etmek için başkanlık bakanlık binasının önüne gübre döküyorlar, bizde ise ismini vermek istemediğim partiye oy basıyorlar.

Bizde böyle bir şey olsa zaten 5 traktör tezek benden sarayın önüne. :D

Bunun bir de gereksiz milliyetçilik versiyonu var... Lafa gelince asarız, keseriz, Turan Birliği ovv yee.
Arap Kalkındırma Partisi ülkeyi Orta Doğu'nun yol geçen hanına çevirmiş, Andımız kalkmış, pasaportun 5 kuruş değeri kalmamış ama ses seda yok.
Dolar olmuş 31 TL, ''öğrenci arabası'' dediğimiz arabalar şimdi zengin arabası olmuş. Hadi araba, ev, telefon, bilgisayar gibi temel ihtiyaçları geçiyorum ev kiraları asgari ile eşit daha ne olsun... Asgari çalışan ortalama bir vatandaş geçinemiyor bile.
Bunlara ses çıkarmayan bir halkın PayPal, Twitch, cinsel içerikli siteler falan bunlara ses çıkarmamasına çok da şe' yapmamak lazım.

Bunun bir de gereksiz milliyetçilik versiyonu var... Lafa gelince asarız, keseriz, Turan Birliği ovv yee.
Arap Kalkındırma Partisi ülkeyi Orta Doğu'nun yol geçen hanına çevirmiş, Andımız kalkmış, pasaportun 5 kuruş değeri kalmamış ama ses seda yok.
Dolar olmuş 31 TL, "öğrenci arabası" dediğimiz arabalar şimdi zengin arabası olmuş. Asgari çalışan birisi geçinemiyor. Araba, ev, telefon, bilgisayar gibi temel ihtiyaçları geçiyorum ev kiraları asgari ile eşit daha ne olsun...
Bunlara ses çıkarmayan bir halkın PayPal, Twitch, cinsel içerikli siteler falan bunlara ses çıkarmamasına çok da SE' yapmamak lazım.

"Makarna yiyen bozkurt" sözü tam olarak bizim ülkenin ılık milliyetçilerini tanımlıyor. Asar keser şov yapar ancak Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme ses çıkarmazlar. Sözde Türkçülerdir ancak ülkenin yavaş yavaş asimile edilmesine göz yumarlar. Bunlar milliyetçiyse ben en ağır vatan hainiyim.

"Makarna yiyen bozkurt" sözü tam olarak bizim ülkenin ılık milliyetçilerini tanımlıyor. Asar keser şov yapar ancak Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme ses çıkarmazlar. Sözde Türkçülerdir ancak ülkenin yavaş yavaş asimile edilmesine göz yumarlar. Bunlar milliyetçiyse ben en ağır vatan hainiyim.

Irk, halk, millet dediğin insanın uydurması bir şey, bütün insanlar eşittir.

Dünyadaki tüm toplumlar belirli amaçlar için gerek içten gerek dıştan yozlaştırılmaya çalışılır. Bazı toplumlar ise buna daha dirençsiz kalıyor maalesef ve onlardan biri de biziz.

Daha sayardım da işte, yoruldum.

Son düzenleme: