Makaleler
1
Hayatında hiç çikolata yememiş kakao işçileri gibiyiz. Ülkemizde yetişen en kaliteli meyveler, sebzeler, yemişler Avrupa ülkeleri, Arap ülkeleri, Rusya, Amerika gibi yerlere ihraç edilirken Türk halkına da 3. Kalite olanları yediriliyor. İşin daha kötüsü onlar en iyisini ucuza yerken biz alt kalite gıdaları daha pahalıya alıyoruz. Ömrüm boyunca böyle bir kiraz yemedim, daha geçen gün boyu fındıktan bile küçük kirazın kilosuna 100 lira verdik. Bunları bize reva görenler halkın büyük çoğunluğunun oy verdiği ülkemizin başına kara bulut gibi çöken devlet yöneticileri.

Küçük bir bahçeniz varsa ekibilecek olan mevyeleri falan ekin. 10 kat daha ucuza ve çok daha fazla kaliteli olur.
Binanın arka bahçesinde Erik, Kayısı ve kiraz ağacı var. 1 ağacın o kadar çok meyvesi çıktı ki herkese kilolarca çıktı. Bence bahçesi olan herkes ekim yapmalı.

Ben tadını beğendiğim meyveleri kendim yetiştirmeye başladım bile.
İyi tohumu nerden buluyorsun hocam?

İyi tohumu nerden buluyorsun hocam?
Yediğin güzel meyvelerin tohumlarını kullanabilirsin. Mesela bugün çok güzel bir yeşil elma yemiştim ve hemen tohumlarını ektim. Ekim işlemini şöyle gerçekleştirdim:

Elmanın çekirdeğini çıkardım. 2-3 gün suda beklettim. Normalde tohumların kabuğunu soyman lazım ama benimkiler çok yumuşak olduğu için kendiliğinden soyuldu. Daha sonra saklama kabının tabanına peçete, üstüne tohum, üstüne peçete ama peçeteyi çok az nemlendir. Ardından kapağı kapat ve güneş alan bir yere bırak. Yapraklandığı zaman gömebilirsin.

Ne zaman Türk halkına kelimenin tam anlamıyla değer verildiğini gördün ki? Ülkemiz böyle bir durumdayken şaşırılmaması gerek bence.
İşte bu halk bunu kendine reva görenlere hala destek çıkıyor. Ya görmüyor, ya da gördüğü halde gururuna yediriyor. Kendi ülkemizde yetişen mahsülleri halk yiyemiyor, bunun her yerde yayınlanması gerek. Fakat özgürce yayın yapan medya olmadığı için halka bunları gösteren bir televizyon yok 😕

Yediğin güzel meyvelerin tohumlarını kullanabilirsin. Mesela bugün çok güzel bir yeşil elma yemiştim ve hemen tohumlarını ektim. Ekim işlemini şöyle gerçekleştirdim:

Elmanın çekirdeğini çıkardım. 2-3 gün suda beklettim. Normalde tohumların kabuğunu soyman lazım ama benimkiler çok yumuşak olduğu için kendiliğinden soyuldu. Daha sonra saklama kabının tabanına peçete, üstüne tohum, üstüne peçete ama peçeteyi çok az nemlendir. Ardından kapağı kapat ve güneş alan bir yere bırak. Yapraklandığı zaman gömebilirsin.
Binada normalde böyle ağaçlar yokmuş, herkes yediği meyvelerin çekirdeklerini ektiği için bu ağaçlar çıkmış. Nenem anlattı ama ben inanmamıştım galiba doğru hocam.