EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhabalar,
Uzun süredir yaşadığım ve çözüm bulamadığım bir internet sorunum var. Daha önce VDSL altyapısını kullanıyorduk ancak bakır kabloların hasar görmesi nedeniyle sık sık temassızlık yaşanıyordu. Bu yüzden fiber internete geçtik. Türk Telekom fiber bağlantı kullanıyorum.

Ancak fiber bağlantıya geçtikten sonra ilginç bir sorun ortaya çıktı:
Bilgisayarımda çift monitör kullanıyorum. Ana monitörde internette gezinirken/oyun oynarken, ikinci monitörde genellikle canlı yayın açık oluyor. Canlı yayın kesintisiz şekilde akmaya devam ederken, ana monitörde yeni bir sekme açıp arama yapmaya çalıştığımda “internet yok” veya “bu siteye ulaşılamıyor” şeklinde hata alıyorum. (Canlı yayın sayfasını yenilediğim zaman o sitenin de interneti kesiliyor.) Online oyun oynarken de bu sorun yaşanıyor. Örneğin Apex oynarken ping ya da bağlantı problemi yaşamıyorum; oyun sorunsuz oynanıyor. Ancak aynı anda ikinci monitörde Google'da arama yaptığımda yine bağlantı hatası alıyorum. WhatsApp Web açıkken de aynı durum geçerli: Yazılı mesajlar sorunsuz gidiyor, ama fotoğraf veya video göndermeye çalıştığımda hata veriyor.

Bu kesintiler sırasında modem ve ONT cihazı üzerinde tüm ışıklar normal şekilde yanıyor. Sorunu sadece bilgisayarımda değil, evdeki diğer cihazlarda da yaşıyorum.
Bu durumun nedeni ne olabilir, benzer sorun yaşayan var mı? @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence TT ile iletişime geçmende fayda var. Bir de bütün cihazlar kablolu mu bağlı?

Bilgisayar dahil tüm cihazlar Wi-Fi ile bağlı. Başta sorunun sadece bilgisayardan kaynaklandığını sanıyordum. Wi-Fi sürücüsünü silip tekrar yükledim ama sorun değişmedi. Sonra sorunun tüm cihazlarda olduğunu fark ettim. İlginç bir çözüm olarak, cihazı Wi-Fi ağından çıkarıp tekrar bağladığımda sorun düzeliyor.