Hocam haklisiniz ancak ben yine de daha duzgun calisma sartlari olan isler bulunabilecegine inaniyorum. Ayrica gencler uretmeli. Gir kole gibi calis. 17 binse 17 bin 25 binse 25 bin. Bir yil iki yil olmadi bes yil calis. Sonra uretim yap. O parayi Starbucks'da degil, bilgisayarla degil, kari kizla degil is ile harca. Parani biriktir is yap. Uretim yap. Yatirim yap. Hayvan al ciftlik kur. Her ne kadar sartlar kotu olursa olsun gencler de gercekten tembellesti genel anlamda. Bizim genclerimiz bu halleriyle ABD'ye dahi gitse yine bire baltaya sap olamazlar. Azinlik olan kisim ise burada calissa 10 kazanir orada calissa 50 kazanir. Ama her turlu kazanir.

Hocam yanlış anlamayın fakat yazdıklarınız gerçek dışı. Türkiye de hizmet sektörü ve beraberinde birkaç sektör dışında neredeyse sektör kalmadı. Bundan 5 yıl önce çok büyük paralar dönen tekstil sektörü bile ölmüş durumda. Gençler burada emeğinin karşılığını alamadan 10 - 12 saat çalışıyor. Yurt dışına gidip emeğinin karşılığını alanlar günde 15 saat çalışıyor. Sizin bir baltaya sap olmaktan kastınız kendi işi olması ve zengin olmaksa buna da katılmıyorum. Herkesin kendi işi olacak veya herkes zengin olacak diye bir kural yok. Başka bir yerde çalışıp da insanlar rahat bir hayat yaşayabilmeli, ki Dünyanın başka yerlerinde yaşıyor.

Üniversite öğrencisiyim, Fast food gibi yerlerde çalışmak istemememden dolayı bir kargo şirketine başvurdum görüştüm sabah 8.30 iş başı akşam 7 - 7.30 gibi bitiyormuş iş dediler, ve okuduğumu 2 ay sonra işten çıkacağımı söyleyince şekilden şekile girip biz size döneriz gibisinden bir şeyler söyleyip gönderdiler, işin en komik yanı bu rezalet şartlarda bile adam beğenmiyorlar :D

Hocam böyle yerlerin hak ettiği, uzun süreli duracağım deyip, zamanı geldiğinde ben sıkıldım diyerek çıkmak. Hem kendilerine köle arıyorlar, hem de adam beğenmiyorlar. Yüzsüzlükten başka bir şey değil.

İmkanı kendin yaratacaksın hocam bak şu an örneğin yurtdışındaki üniversitelerin burslu lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alma dönemleri başvurup burslu bir şekilde yurt dışına gidebilirsiniz. Sonra da kaderinizi şekillendirirsiniz. Birisinin yurt dışına gitmesi için ailesinin imkan sağlamasına gerek yok.

Hocam yurt dışına üniversite okumaya gitmek bile bir imkan gerektiriyor aslında. Çünkü o giden öğrenciler orada öğrenciyken çalışamıyor. Aileden para gelmesi gerek. Tabii ki de imkanı kendin yaratacaksın konusunda haklısınız fakat bu imkanlar her zaman çok iyi imkanlar da olmayabilir. Sırf Amerika'ya gidebilmek için Dubai de 6 ay çok komik rakamlara çalışanlar var. Zaten olay bu zorlu yoldan geçebilmek.

Hocam yurt dışına üniversite okumaya gitmek bile bir imkan gerektiriyor aslında. Çünkü o giden öğrenciler orada öğrenciyken çalışamıyor. Aileden para gelmesi gerek. Tabii ki de imkanı kendin yaratacaksın konusunda haklısınız fakat bu imkanlar her zaman çok iyi imkanlar da olmayabilir. Sırf Amerika'ya gidebilmek için dubai de 6 ay çok komik rakamlara çalışanlar var. Zaten olay bu zorlu yoldan geçebilmek.

Söylediğim gibi burslu olarak gidersen çalışmana gerek kalmaz ha ev tutup lüks bir hayat yaşayamazsın ama yurtta kalabilir veya ev arkadaşıyla kalıp gayet refah içinde huzurlu bir hayat yaşayabilirsiniz, okulunuz bitince de iş bulur ve hayatınıza devam edersiniz . Türkiye Cumhuriyeti ylys ile okul masraflarınızdan uçak biletinize kadar bütün masraflarınızı karşılıyor bunun dışında yabancı üniversiteler kendi burs programları ile yabancı öğrencileri alıyorlar ek olarak part-time çalışma imkanı da sunuyorlar. Fullbright bursları ile Amerikan okullarına gidebiliyorsunuz. Kısaca bir sürü imkan var. Ortalama üstü bir devlet üniversitesinden mezun olan birisinin en azından Yüksek Lisans için yurt dışında düzgün bir program bulmasına engel hiçbir durum yok.

Hocam yanlış anlamayın fakat yazdıklarınız gerçek dışı. Türkiye de hizmet sektörü ve beraberinde birkaç sektör dışında neredeyse sektör kalmadı. Bundan 5 yıl önce çok büyük paralar dönen tekstil sektörü bile ölmüş durumda. Gençler burada emeğinin karşılığını alamadan 10 - 12 saat çalışıyor. Yurt dışına gidip emeğinin karşılığını alanlar günde 15 saat çalışıyor. Sizin bir baltaya sap olmaktan kastınız kendi işi olması ve zengin olmaksa buna da katılmıyorum. Herkesin kendi işi olacak veya herkes zengin olacak diye bir kural yok. Başka bir yerde çalışıp da insanlar rahat bir hayat yaşayabilmeli, ki Dünyanın başka yerlerinde yaşıyor.

Dediklerim cok yanlis anlasilmis. Tartismayacagim.

Dediklerim cok yanlis anlasilmis. Tartismayacagim.

Dediğiniz gayet doğru anlaşılmış hocam arkadaş da gayet verilmesi gereken cevabı vermiş. Bir insanın düzgün bir yaşam yaşayabilmesi için gençliğinde bir kahveye bile para vermeyip kendi işini kurması bir zorunluluk olmamalı ayrıca iş sahibi olmayan kişilerin üretim yapmadığı fikri de büyük bir saçmalıktan ibaret. Tekstil atölyesinde çalışan kalifiye olmayan kişi de üretim yapıyordur markette kasiyerde duran kişi de bu ekonomiye fayda sağlıyordur. Son zamanlarda çıkmış Twitter borsacılarının ve girişimcilerinin saçmalıklarını fazla ciddiye almayın her dönem böyle çok bilmişler vardı ve her zaman olacaklar. Tekrar soruyorum cevaplarsanız sevinirim kaç yaşındasınız ? Kaç yıllık mesleki tecrübeniz var ? Hadi üstüne ekleyelim örneğin ne girişimleriniz var ? Şirketinizin adı nedir ? Daha bu dediklerimi yapmamış ama fikir olarak sunuyorsanız bunu da söyleyebilirsiniz.

Edit: Arkadaş üniversite bile kazanmamış daha kısaca bekara karı boşamak kolay.

Son düzenleme:
Dediğiniz gayet doğru anlaşılmış hocam arkadaş da gayet verilmesi gereken cevabı vermiş. Bir insanın düzgün bir yaşam yaşayabilmesi için gençliğinde bir kahveye bile para vermeyip kendi işini kurması bir zorunluluk olmamalı ayrıca iş sahibi olmayan kişilerin üretim yapmadığı fikri de büyük bir saçmalıktan ibaret. Tekstil atölyesinde çalışan kalifiye olmayan kişi de üretim yapıyordur markette kasiyerde duran kişi de bu ekonomiye fayda sağlıyordur. Son zamanlarda çıkmış Twitter borsacılarının ve girişimcilerinin saçmalıklarını fazla ciddiye almayın her dönem böyle çok bilmişler vardı ve her zaman olacaklar. Tekrar soruyorum cevaplarsanız sevinirim kaç yaşındasınız? Kaç yıllık mesleki tecrübeniz var? Hadi üstüne ekleyelim örneğin ne girişimleriniz var? Şirketinizin adı nedir? Daha bu dediklerimi yapmamış ama fikir olarak sunuyorsanız bunu da söyleyebilirsiniz.

Edit: Arkadaş üniversite bile kazanmamış daha kısaca bekara karı boşamak kolay.

Diğer hocamız yanlış anlamasın veya alınmasın ama durum bundan ibaret. Tamamen Twitter'daki motivasyon sayfalarının söylediklerini söylüyor.

Hocam biz sadece internetten gördüğümüz kadarını biliyoruz, siz gezmiş görmüşsünüz. Kendi açımdan şahsen Amerika benim çok hoşuma giden bir yer. Direkt buralara vize alamayacağım için Romanya gibi ülkelerde biraz çalışıp daha sonrasında Amerika'ya gitmeyi deneyeceğim. Sizin bu gezip gördüğünüz ülkeler içerisinde en yaşanılabilir ülke sizce hangisiydi?
Amerika Birleşik Devletleri, görüldüğü gibi bir ülke değil keza Kanada da öyle. Kendine has zorlukları var. İlla Amerika kıtası olacaksa Kosta Rika ve Uruguay tercihim olur.

Hocam haklisiniz ancak ben yine de daha duzgun calisma sartlari olan isler bulunabilecegine inaniyorum. Ayrica gencler uretmeli. Gir kole gibi calis. 17 binse 17 bin 25 binse 25 bin. Bir yil iki yil olmadi bes yil calis. Sonra uretim yap. O parayi Starbucks'da degil, bilgisayarla degil, kari kizla degil is ile harca. Parani biriktir is yap. Uretim yap. Yatirim yap. Hayvan al ciftlik kur. Her ne kadar sartlar kotu olursa olsun gencler de gercekten tembellesti genel anlamda. Bizim genclerimiz bu halleriyle ABD'ye dahi gitse yine bire baltaya sap olamazlar. Azinlik olan kisim ise burada calissa 10 kazanir orada calissa 50 kazanir. Ama her turlu kazanir.
Ülkede torpilin yoksa iş yapamıyorsun. Türkiye, düzgün yönetilen bir ülke olsa haklısın ama değil. Devletin haksız rekabete girdiği bir yerde istediğin kadar yatırım yap fıs. Her türlü sen üretirken vergi verdiğin için daha pahalıya satacaksın fakat hükümete yakın olan bir kuruş dahi vergi vermediği için üretim maliyeti düşük olunca daha ucuza satacak ve o halde senden daha çok kâr edecek...

Kaçıp kurtul demekle olmuyor bu işler dostum, herkes senin gibi kıta gezecek kadar şanslı doğmadı. Eğer bizim de imkanımız olsa bizde giderdik zaten.
Şanslı mıyım yoksa kendimi geliştirmeyi mi biliyorum? @Blackraven sağ olsun açıklamış zaten durumu.

Son düzenleme:
Amerika Birleşik Devletleri, görüldüğü gibi bir ülke değil keza Kanada da öyle. Kendine has zorlukları var. İlla Amerika kıtası olacaksa Kosta Rika ve Uruguay tercihim olur.

Ülkede torpilin yoksa iş yapamıyorsun. Türkiye, düzgün yönetilen bir ülke olsa haklısın ama değil. Devletin haksız rekabete girdiği bir yerde istediğin kadar yatırım yap fıs. Her türlü sen üretirken vergi verdiğin için daha pahalıya satacaksın fakat hükümete yakın olan bir kuruş dahi vergi vermediği için üretim maliyeti düşük olunca daha ucuza satacak ve o halde senden daha çok kâr edecek...

Şanslı mıyım yoksa kendimi geliştirmeyi mi biliyorum? @Blackraven sağ olsun açıklamış zaten durumu.
Hocam Amerika kıtası veya herhangi bir bölge gibi bir ayrım olmaksızın, genel olarak ele aldığınızda nereyi tercih edersiniz?

Hocam Amerika kıtası veya herhangi bir bölge gibi bir ayrım olmaksızın, genel olarak ele aldığınızda nereyi tercih edersiniz?
Sosyal devletleri tercih ederim. Bunlar arasında İskandinav ülkeleri ve Finlandiya başı çeker. Sıcak yerler isteniyorsa Portekiz, İtalya.
Okumaya falan gidecekseniz düşük eğitim ücretleri ve kaliteli eğitim nedeniyle Fransa, İtalya.

Sosyal devletleri tercih ederim. Bunlar arasında İskandinav ülkeleri ve Finlandiya başı çeker. Sıcak yerler isteniyorsa Portekiz, İtalya.
Okumaya falan gidecekseniz düşük eğitim ücretleri ve kaliteli eğitim nedeniyle Fransa, İtalya.

Hocam bu ülkeler bana dışarıya kapalı gibi geliyor. Dışarıya kapalı derken, dışarıdan gelen bir göçmenin hayat kurması daha zor gibi. Örneğin Amerika'ya giden bir göçmen çok daha rahat bir şekilde hayat kurabilir gibi geliyor. Böyle bir durum var mı sizce?

Hocam bu ülkeler bana dışarıya kapalı gibi geliyor. Dışarıya kapalı derken, dışarıdan gelen bir göçmenin hayat kurması daha zor gibi. Örneğin Amerika'ya giden bir göçmen çok daha rahat bir şekilde hayat kurabilir gibi geliyor. Böyle bir durum var mı sizce?
Evet, sırf dilden dolayı böyle bir durum mevcut diyebiliriz sonuçta İngilizce'yi herkes biliyor ancak ABD ve Kanada'da maddi olarak güçlü değilsen ve hiçbir vasfın yoksa burnundan getirirler. En basitinden ambulans çağırınca 800 dolardan fazla ücret ödüyorsunuz.

Ayrıca Amerikan arkadaşlarım, herkesin uyuşturucu kullanmasından ve silah suçlarından şikayetçi.