Hocam haklisiniz ancak ben yine de daha duzgun calisma sartlari olan isler bulunabilecegine inaniyorum. Ayrica gencler uretmeli. Gir kole gibi calis. 17 binse 17 bin 25 binse 25 bin. Bir yil iki yil olmadi bes yil calis. Sonra uretim yap. O parayi Starbucks'da degil, bilgisayarla degil, kari kizla degil is ile harca. Parani biriktir is yap. Uretim yap. Yatirim yap. Hayvan al ciftlik kur. Her ne kadar sartlar kotu olursa olsun gencler de gercekten tembellesti genel anlamda. Bizim genclerimiz bu halleriyle ABD'ye dahi gitse yine bire baltaya sap olamazlar. Azinlik olan kisim ise burada calissa 10 kazanir orada calissa 50 kazanir. Ama her turlu kazanir.
Hocam yanlış anlamayın fakat yazdıklarınız gerçek dışı. Türkiye de hizmet sektörü ve beraberinde birkaç sektör dışında neredeyse sektör kalmadı. Bundan 5 yıl önce çok büyük paralar dönen tekstil sektörü bile ölmüş durumda. Gençler burada emeğinin karşılığını alamadan 10 - 12 saat çalışıyor. Yurt dışına gidip emeğinin karşılığını alanlar günde 15 saat çalışıyor. Sizin bir baltaya sap olmaktan kastınız kendi işi olması ve zengin olmaksa buna da katılmıyorum. Herkesin kendi işi olacak veya herkes zengin olacak diye bir kural yok. Başka bir yerde çalışıp da insanlar rahat bir hayat yaşayabilmeli, ki Dünyanın başka yerlerinde yaşıyor.
Üniversite öğrencisiyim, Fast food gibi yerlerde çalışmak istemememden dolayı bir kargo şirketine başvurdum görüştüm sabah 8.30 iş başı akşam 7 - 7.30 gibi bitiyormuş iş dediler, ve okuduğumu 2 ay sonra işten çıkacağımı söyleyince şekilden şekile girip biz size döneriz gibisinden bir şeyler söyleyip gönderdiler, işin en komik yanı bu rezalet şartlarda bile adam beğenmiyorlar![]()
Hocam böyle yerlerin hak ettiği, uzun süreli duracağım deyip, zamanı geldiğinde ben sıkıldım diyerek çıkmak. Hem kendilerine köle arıyorlar, hem de adam beğenmiyorlar. Yüzsüzlükten başka bir şey değil.
İmkanı kendin yaratacaksın hocam bak şu an örneğin yurtdışındaki üniversitelerin burslu lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alma dönemleri başvurup burslu bir şekilde yurt dışına gidebilirsiniz. Sonra da kaderinizi şekillendirirsiniz. Birisinin yurt dışına gitmesi için ailesinin imkan sağlamasına gerek yok.
Hocam yurt dışına üniversite okumaya gitmek bile bir imkan gerektiriyor aslında. Çünkü o giden öğrenciler orada öğrenciyken çalışamıyor. Aileden para gelmesi gerek. Tabii ki de imkanı kendin yaratacaksın konusunda haklısınız fakat bu imkanlar her zaman çok iyi imkanlar da olmayabilir. Sırf Amerika'ya gidebilmek için Dubai de 6 ay çok komik rakamlara çalışanlar var. Zaten olay bu zorlu yoldan geçebilmek.