Bütçe
12.000 TL
Minipclerin genelde Ethernet portu 1gbit oluyor ben bir cihazda 2 adet 2.5gbit istiyorum boyle bir şey mumkunse zaten bir tane 1 tane 2.5gbit almistim.

Sff PC al sonra TP-Link TX201 veya RTL8125 çipli PCI-e kart al. Böyle çok zorluk çıkarıyorsun kendine eğer boyut çok önemli değilse.

Aynı kartta birden fazla port olanları boş ver. Bunların Realtek olanları çok pahalı. Intel chip olanları ise çok sorunlu. I226 dördüncü revizyonuna geldi ve halen sıkıntılı.

İki tane bundan al. Birini WAN, diğerini lan olarak kullan.

Hem normal hem de Low profil adaptörü ile geliyor. Yani sff PC'ye monte edebiliyorsun.

Nytmare'in tavsiye ettiği Dell veya benzeri bir sff PC al.
Ya da benim tavsiyem, kendin topla. i3, 8 GB RAM, mATX anakart, küçük bir kasa, ucuz PSU, vs.

Kısaca normal PCI-e kart kabul eden bir kasan olsun. Mini PC gereksiz. İleride SFP'ye geçmen de çok daha kolay olur.

Takıntılı diyeceksiniz ama samm market ve genova elektronike r6s stoklarının gelip gelmeyeceğini sordum. Samm markete de NanoPi ürünlerini ithal edip edemeyeceklerini sordum yanıt bekliyorum. Gerçekten minik olsa bunlar daha iyi olur. Son aşama sff PC kararlaştırmak istiyorum bu arada sff PC olarak ThinkCentre M910S alacagım muhtemelen.

2 tane istiyorsan PCI-e Ethernet kartı takacaksın ama 2.5 gbit alana kadar aynı paraya 10 gbit kartlar var ama her PC'ye olmuypr kimisinde riser ile takabiliyorsun direk takmak istersende sff PC alman gerekiyor.
10G RJ45 bence mantıksız hocam. Güç tüketimi, ısı vs derken gereksiz. Bu attığın gene ucuz ama iyiymiş.

Ben kendim bunları kullanıyorum.

2.5G'den sonra bence geçilmesi gereken şey SFP+. 5G ve 10G RJ45 ekipman/cihaz çok nadir. 10G RJ45 switchler de aşırı pahalı. SFP+ portlu olanlar çok daha ucuz. Daha futureproof.

Takıntılı diyeceksiniz ama samm market ve genova elektronike r6s stoklarının gelip gelmeyeceğini sordum. Samm markete de NanoPi ürünlerini ithal edip edemeyeceklerini sordum yanıt bekliyorum. Gerçekten minik olsa bunlar daha iyi olur. Son aşama sff PC kararlaştırmak istiyorum bu arada sff PC olarak ThinkCentre M910S alacagım muhtemelen.

R6S stoklarda olursa tabii ki güzel bir seçenek ama ben çok ümitli olmazdım stoklara geri geleceğine.

Cihaz SQM için iyi bu arada. Örnek:

Aynı zamanda SFF PC satıcıları ile iletişime geç, pazarlık yap. Belki bir güzellik yaparlar.

NanoPi stoklara gelirse zaten sff PC+ 2X 2.5GB PCI-e fiyatina geliyor bu yuzden daha mantikli olabilir ama upgrade edilemez. Zaten şu anki yapıda beni NanoPi bayağı götürur.

NanoPi stoklara gelirse zaten sff PC+ 2X 2.5GB PCI-e fiyatina geliyor bu yuzden daha mantikli olabilir ama upgrade edilemez. Zaten şu anki yapıda beni NanoPi bayağı götürur.

NanoPi R6S satışı durmadan önce 10.500 TL'den satılıyordu eğer stoklara gelirse 15.000 TL de aşağıya satılmaz.

Hocam bu iki portun birini WAN SFP digerini lan SFP olarak kullanmak mümkün mü?
Değil.

LAN için sadece.

@LewisLosa

O sorunu zamanında bende çözmeye çalışmıştım.

İstersen oku mesajları.

İstersen değil, kesinlikle oku bence.

Son düzenleme:
O sorunu zamanında bende çözmeye çalışmıştım.

İstersen oku mesajları.

İstersen değil, kesinlikle oku bence.
Aslında bir yere kadar gelmişsiniz. Sadece modlama yapmak lazım gibi. Konuya sonradan dahil olan ulpian isimli arkadaşta muhtemelen yurt dışında rahat rahat alabiliyor parçaları, Türkiye'de hem alış sıkıntı hem ürünün buraya gelme zamanı. Yani her yönden kaybediyoruz. Anladığım kadarıyla GPON, SFP'lere göre biraz daha farklı çalışma yöntemi kullanıyor ki, bu da pcielerde çalışmamasına yol açıyor modlama gerekli gibi ama Reddit'te hiç görmedim modlama yapıp kullanan.

Bu arada @Majdev gibi mikrotik router almak nasıl fikir?

Son düzenleme:
Bu arada @Majdev gibi mikrotik router almak nasıl fikir?

Ayrıca router olarak Mikrotik düşündün mü? Bence sana çok uygun.

https://www.wi.com.tr/mikrotik-rb5009-7g-sfplpus-router-firewall?search=rb5009
Her şey bir cihazda.
;)

RB5009 ile GPON SFP çalışıyor.

Örnek: https://techolay.net/sosyal/konu/superonline-gpon-sfp-testi.153483/

Ben ağımı tekrar kuruyor olsaydım kesinlikle RB5009 alırdım.
Ama Mikrotik yazılımı ve WinBox çok ayrı bir canavar.

Şanslısın ki bu model OpenWRT destekliyor. Çok daha kolay.