2 gündür Wi-Fi çok yavaş çalışıyor, Instagram, YouTube vs. yüklenmiyordu, çok yavaştı. Şüphelendim, herkeste böyledir falan deyip erteledim. Bugün hız testi yaptım telefondan, hız testi falan yapılmıyor. 0 upload gözüküyor, çok yavaş, siteler hâlen hata veriyor falan. Müşteri hizmetlerini aradım, bir kadın açtı. Konuşuyoruz, tam derdimi anlatacağım, sorunu anlatacağım, kablo ile bağlıyken bir sorun yok. Wi-Fi'de sorun yaşıyorum, anlatmaya çalışıyorum, kadın sürekli sözümü kesiyor. Daha ilk cümleden aşırı tilt etti kadın beni.

Diyorum ki;
+Wi-Fi'de şöyle bir sorun yaşı- (kadın sözümü kesti) -modemin arkasındaki kabloyu çıkarıp takabilir misiniz?

+Onu denemi- (gene kesti sözümü) -ama bu şekilde ilerleyemeyiz. +Tamam yapıyorum.

O sırada detaylı anlatmaya çalışıyorum.

+Ethernet kablosuyla bir sorun yaşamıyorum, Wi-Fi'de uygulamalar şöy- (tam sözü bitireceğim gene sözümü kesiyor) +Evet şu an ben de bir şey göremiyorum. Cihaz değişebilir misiniz, farklı cihazdan deneyin.

+Kardeşimin cihazından denedim, aynı sorun onda da VA- (bir dur da kadın son harfi söyleyeyim.) -destek talebi açtım, oraya hız testi ekran görüntüsü iletmeniz gerekecek.

Hız testi de yaptım, 0 upload could not connect error hatası verdi, onu da ilettim.

Bu kadına nasıl 1 yıldızı basabilirim veya şikayet edebilirim, aşırı tilt oldum.
Genel olarak müşteri hizmetleri böyle. İlk deneyimsizler, sonra sorunun büyüklüğü anlaşılınca network ekibi. Geçmiş olsun.

2.4GHz'de odamda 10 Mbps gibi hızlar alıyorum. Modem yanına geçtiğimde bazen bu hız 800 Mbps civarına çıkıyor ancak şanslıysam. 5GHz denedim ama dediğim gibi modem zaten kötü olduğu için ve 5GHz de 2.4G'ye göre daha az menzil sunduğu için 5GHz bağlantıya adamakıllı bağlanamıyorum bile.

Yani hocam 2.4Gzh'de normal önemli olan 5GHz ayrıca menzil sorunu yaşıyorsanız AP almanız lazım ya da TurkNet'in smartyfi hizmetini alabilirsiniz.

Modem direkt dibimde bu arada, ona rağmen bu şekilde bir sorunla karşı karşıyayım. Bir de bu 5GHz geldikten sonra saçma sapan şebeke sorunları yaşamaya başladım ben.

5G ile 5GHz farklı şeyler hocam biri mobil hatlar için biri Wi-Fi frekansı.

Vallahi tam bilgim yok yanlış olabilir, hangisi bilmiyorum da 5G mi 5GHz mi yeni gelen özellik önceden 4.5GHz miydi? İşte o varken daha hızlıydı sanki he bir de Vodafone yani çok normal şebeke zaten hiçbir yerden alamıyorum.

1781008268321.webp

Benim gibi aynı sorunu yaşayan bir sürü insan varmış. TurkNet'ten beklemezdim. Bir de GigaFiber olacak. Kadın diyor bir de sorun göremiyorum, nasıl göremiyorsun? Uygulamada bile Wi-Fi performansı birkaç gün önce yemyeşilken Full gözükürken şu an sarı gözüküyor bar yarısına kadar dolu, bir sorun var yani.

2 gündür Wi-Fi çok yavaş çalışıyor, Instagram, YouTube vs. yüklenmiyordu, çok yavaştı. Şüphelendim, herkeste böyledir falan deyip erteledim. Bugün hız testi yaptım telefondan, hız testi falan yapılmıyor. 0 upload gözüküyor, çok yavaş, siteler hâlen hata veriyor falan. Müşteri hizmetlerini aradım, bir kadın açtı. Konuşuyoruz, tam derdimi anlatacağım, sorunu anlatacağım, kablo ile bağlıyken bir sorun yok. Wi-Fi'de sorun yaşıyorum, anlatmaya çalışıyorum, kadın sürekli sözümü kesiyor. Daha ilk cümleden aşırı tilt etti kadın beni.

Diyorum ki;
+Wi-Fi'de şöyle bir sorun yaşı- (kadın sözümü kesti) -modemin arkasındaki kabloyu çıkarıp takabilir misiniz?

+Onu denemi- (gene kesti sözümü) -ama bu şekilde ilerleyemeyiz. +Tamam yapıyorum.

O sırada detaylı anlatmaya çalışıyorum.

+Ethernet kablosuyla bir sorun yaşamıyorum, Wi-Fi'de uygulamalar şöy- (tam sözü bitireceğim gene sözümü kesiyor) +Evet şu an ben de bir şey göremiyorum. Cihaz değişebilir misiniz, farklı cihazdan deneyin.

+Kardeşimin cihazından denedim, aynı sorun onda da VA- (bir dur da kadın son harfi söyleyeyim.) -destek talebi açtım, oraya hız testi ekran görüntüsü iletmeniz gerekecek.

Hız testi de yaptım, 0 upload could not connect error hatası verdi, onu da ilettim.

Bu kadına nasıl 1 yıldızı basabilirim veya şikayet edebilirim, aşırı tilt oldum.

Yeni başlamış birine denk gelmişsin, gerçekten can sıkıcı oluyor böyle olunca. :(
Aynı şekilde Turknet Gigafiber kullanıcısıyım. Wi-Fi inanılmaz yavaş, ethernet ile bağlantıda oldukça memnunum. Getirip taktıkları modem gerçekten kötü.

Eğer verdikleri standart modemi kullanıyorsanız normal bu Wi-Fi olayları bence. Firmaların verdiği hiçbir modem kaliteli değil. Eskiden daha kaliteliydi ama artık seri üretim alıp dağıttıkları için en standart ve kalitesiz ürünleri veriyorlar.
En iyisi daha kaliteli bir modem alıp öyle kullanmak bence.

Eğer verdikleri standart modemi kullanıyorsanız normal bu Wi-Fi olayları bence. Firmaların verdiği hiçbir modem kaliteli değil. Eskiden daha kaliteliydi ama artık seri üretim alıp dağıttıkları için en standart ve kalitesiz ürünleri veriyorlar.
En iyisi daha kaliteli bir modem alıp öyle kullanmak bence.

Turknet verdi modemi falan her şeyi, birkaç gün önce hatta uzun zamandır böyle bir sorun yoktu. Wi-Fi tıkırında son hız çalışıyordu. Birkaç gündür böyle sorun yaşıyorum. Ya bir çalışma var ya da çözemedim, cevap bekliyorum destek talebime.

Turknet verdi modemi falan her şeyi, birkaç gün önce hatta uzun zamandır böyle bir sorun yoktu. Wi-Fi tıkırında son hız çalışıyordu. Birkaç gündür böyle sorun yaşıyorum. Ya bir çalışma var ya da çözemedim, cevap bekliyorum destek talebime.

Sadece Wi-Fi bağlantınızda sorun var ise çalışma ya da altyapısal bir sorun olamaz, net şekilde modemden kaynaklı. Daha kaliteli bir modem ile denerseniz dediğimi anlayacaksınız.

Şu an VDSL2 kullanıyorum, Wi-Fi 6 Keenetic Hopper kullanıyorum, 150 m² evimin her yerinde full çekiyor ve altyapım 65 destekliyor, 65'in hepsini dağıtıyor sorunsuz. Orta-üst segment bir router ile Wi-Fi'da sorun yaşamazsınız.

Sadece Wi-Fi bağlantınızda sorun var ise çalışma ya da altyapısal bir sorun olamaz, net şekilde modemden kaynaklı. Daha kaliteli bir modem ile denerseniz dediğimi anlayacaksınız.

Şu an VDSL2 kullanıyorum, Wi-Fi 6 Keenetic Hopper kullanıyorum, 150 m² evimin her yerinde Full çekiyor ve altyapım 65 destekliyor, 65'in hepsini dağıtıyor sorunsuz. Orta-üst segment bir router ile Wi-Fi'da sorun yaşamazsınız.

Evet sizi anlıyorum da modem zaten dibimde ve Turknet kullandığımdan beri sorun yok. Sadece şu son 2 - 3 gündür böyle, garip değil mi?

Evet sizi anlıyorum da modem zaten dibimde ve TurkNet kullandığımdan beri sorun yok. Sadece şu son 2 - 3 gündür böyle, garip değil mi?

Aşırı ısınıyordur belki, havalar sıcak bu aralar. İşlemcisi yetersiz kalıyordur. Sadece Wi-Fi'da olması modemde bir sorun olduğunu gösterir. Bağlanan kişi sayısı bile etkiler zayıf bir modemi ya da yazılım güncellemesi de gelmiş olabilir onu da kontrol edin.

Bence de havaların sıcaklığı ile alakası olabilir. Bizim Extra DSL'de bu aralar biraz sapıtıyor. Arada kapatıp açıyorum toparlıyor.