Gigafiber sandığımızdan nasıl daha nadir olabilir artık Eskişehirde bile var, başlarda bana gigafiber geldiğinde Turknet müşteri hizmetleri "elinizde büyük bir nimet var şükredin demişti" çok komikti.
Siz il olarak bakıyorsunuz hocam. Hatta ilçe olarak baksanız bile iyi gözükmüyor. Mahalle içi bile iyi gözükmüyor.
Kendi yaptığım araştırmalarım ve tecrübelerimden konuşuyorum. TurkNet eğer mahalledeki bir tane apartmana altyapı getirse bile artık o mahalle, ilçe ve il'e "XXXXXX iline GigaFiber geldi, hayırlı olsun" diye reklama başlıyorlar.
Az önce paylaşılan kullanıcı haritasi bile buna kanıt. Koca bir mahallade sadece bir sitede GigaFiber var, ama koca mahalle maviye boyanmış. İşte ben tam bu yüzden kendi haritamı yapıyorum. Tek tek, bina bina. Ve durum çok daha vahim çıkıyor. İstanbul sadece.
İstanbul demişken. İstanbul'un bence çoğu yerlerinde TurkNet altyapı konusunda başarısız. Kozyatağı, Göztepe, Bostancı, Ataşehir, Beykoz, Bebek, Sarıyer İstinye, Zekeriyaköy, vs.
TurkNet ayrıca havai altyapı çekmek dışında çok zorluk çekiyor. Havai olunca çok rahat, hatta bazen izin almadan bile çekiyorlar. Ortaya çok çirkin ve güvensiz altyapılar çıkıyor (binalar arası ortadan geçen kablolar gibi) ama gene de yapıyorlar. İş menhol, yer altına gelince belediyelerden izin alamıyor, aldığında çok yavaş davranıyor veya vazgeçiyor, falan.
Benim altyapım yer altından geldi, daha garanti iş. İleride sıkıntı yaşama ihtimalim çok daha az havai'ye kıyasla. Ama gelmesi çok zor bir süreçti. FTTH yetkilisi ile bizzat görüştüm. Adam bana kendi anlattı:
Sizin mahallede hep sıkıntı çekiyoruz, belediye red veriyor. Bir daha red alırsak bu mahalleyi komple terk edeceğiz ve bir daha geri gelmeyeceğiz. Ben üstlerime başarısız gözüküyorum belediye yüzünden.
Adamın dağları devirmesi gerekti ve zar zor başardı.
Yani bence herkesin sandığı kadar yaygın değil. Bazen kafama esince farklı ilçeler de ve bazen illerde, nezih ve yoğun nüfusun olduğu yerlerde altyap sorgulama yapıyorum, bırakın GigaFiber'i, Fiber bile çıkmıyor.