Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

heranock

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım. ONT kullanmadan direkt SFP desteği olan bir router alıp kullanmak istiyorum.

TurkNet SFP destekli router kullanımına karışıyor mu? Yani kendi routerımızı takıp kullanmamıza izin veriyorlar mı, yoksa mutlaka ONT üzerinden mi kullanmamız gerekiyor?

Kendi deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SFP ve Router'ı doğru konfigüre edebilirseniz çalışıyor. Belirgin bir kısıtlama yok. Zaten olsa bile düzgün ayarları yaptıktan sonra sorun çıkmıyor ama önden uyarayım ONT'yi aradan kaldırıp 940 Mbps'den yüksek hızlar almayı beklemeyin çünkü sağlayıcılar bunun için ek kısıtlamaya gitmiş. Fazla uçamıyorsunuz artık hızdan yana.
SFP ve Router'ı doğru konfigüre edebilirseniz çalışıyor. Belirgin bir kısıtlama yok. Zaten olsa bile düzgün ayarları yaptıktan sonra sorun çıkmıyor ama önden uyarayım ONT'yi aradan kaldırıp 940 Mbps'den yüksek hızlar almayı beklemeyin çünkü sağlayıcılar bunun için ek kısıtlamaya gitmiş. Fazla uçamıyorsunuz artık hızdan yana.

Çözüm
Bende TurkNet kullanıyorum. SFP siparişini verdim, geldiğinde yönergelere gore deneyeceğim yazarim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harika, bilgilendirmen çok iyi olur. Yanıtınızı merakla bekliyorum 👍 SFP ile sorunsuz çalışırsa ben de ona göre cihaz tercihi yapacağım.

Vallahi @Majdev ve @Recep Baltaş video ve rehberleri var, ona göre deneyeceğim becerebilirsem olursa bilgi veririm inşallah.
Belki TurkNet denemiş olan vardır. Ayrıca bende Keenetic Hero AX 3000 router var SFP girişli, deneyeceğim modemde bu
SFP'yi de AliExpress'ten aldım 1-2 haftayı bulur gelmesi. OpenWrt yüklü sadece versiyonunu düşüreceğim ve ONT bilgilerini gireceğim. Bakalım olur inşallah.

Harika, bilgilendirmen çok iyi olur. Yanıtınızı merakla bekliyorum 👍 SFP ile sorunsuz çalışırsa ben de ona göre cihaz tercihi yapacağım.

Hocam dün son aşamaya geldim ama SFP brick oldu o yüzden sorunu cevaplayamıyorum ileride bir daha denersem yazarım.

Merhaba hocam,
Bugün TurkNet GigaFiber bağlantım SFP üzerinden aktif oldu. Modem olarak Keenetic Hero kullanıyorum. ONT ZyXEL ve Huawei SFP mevcut.

Herhangi bir değişiklik ya da özel yazılım (Custom Firmware) yüklemedim. Sadece Keenetic modem arayüzündeki komut satırında şu iki komutu girdim:

İnterface 4 SFP RX-los ignore.
System Configuration save.

Eke resmini attigim bilgileri gerekli yerlere girdim

Bu işlemlerden sonra internet sorunsuz çalışmaya başladı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-09-27-22-02-44-57_4a24d271e133915ae237d4bec6ffe368.webp
    Screenshot_2025-09-27-22-02-44-57_4a24d271e133915ae237d4bec6ffe368.webp
    167,9 KB · Görüntüleme: 127
  • IMG-20250922-WA0000.webp
    IMG-20250922-WA0000.webp
    254,6 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleme:
Vallahi @Majdev ve @Recep Baltaş video ve rehberleri var, ona göre deneyeceğim becerebilirsem olursa bilgi veririm inşallah.
Belki TurkNet denemiş olan vardır. Ayrıca bende Keenetic Hero AX 3000 router var SFP girişli, deneyeceğim modemde bu
SFP'yi de AliExpress'ten aldım 1-2 haftayı bulur gelmesi. OpenWrt yüklü sadece versiyonunu düşüreceğim ve ONT bilgilerini gireceğim. Bakalım olur inşallah.

Hocam dün son aşamaya geldim ama SFP brick oldu o yüzden sorunu cevaplayamıyorum ileride bir daha denersem yazarım.

Merhaba hocam,
Bugün TurkNet GigaFiber bağlantım SFP üzerinden aktif oldu. Modem olarak Keenetic Hero kullanıyorum. ONT ZyXEL ve Huawei SFP mevcut.

Herhangi bir değişiklik ya da özel yazılım (Custom Firmware) yüklemedim. Sadece Keenetic modem arayüzündeki komut satırında şu iki komutu girdim:

İnterface 4 SFP RX-los ignore.
System Configuration save.

Eke resmini attigim bilgileri gerekli yerlere girdim

Bu işlemlerden sonra internet sorunsuz çalışmaya başladı.
Hocam hangi marka model SFP ONT kullandınız?