Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

heranock

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım. ONT kullanmadan direkt SFP desteği olan bir router alıp kullanmak istiyorum.

TurkNet SFP destekli router kullanımına karışıyor mu? Yani kendi routerımızı takıp kullanmamıza izin veriyorlar mı, yoksa mutlaka ONT üzerinden mi kullanmamız gerekiyor?

Kendi deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SFP ve Router'ı doğru konfigüre edebilirseniz çalışıyor. Belirgin bir kısıtlama yok. Zaten olsa bile düzgün ayarları yaptıktan sonra sorun çıkmıyor ama önden uyarayım ONT'yi aradan kaldırıp 940 Mbps'den yüksek hızlar almayı beklemeyin çünkü sağlayıcılar bunun için ek kısıtlamaya gitmiş. Fazla uçamıyorsunuz artık hızdan yana.
Bu olayı düzelttiler mi? Artık 1Gbps üzeri indirme işi bitti mi?
Evet 2 gündür 2.5g portlu vsol ont ile deniyorum aldığım en yüksek hızlar bunlar Turknet gigafiber kullanıyorum diğer ıss ler ne durumda bilgim yok maalesef tek avantajı ping değerlerim çok az iyileşti günlük kullanımda asla fark edilmez bi hevesle yapıcak arkadaşlar için tavsiyem ben denedim hevesimi aldım güzel bir duygu ont yi ayarlamak hata almak çözmek çok da bir faydası olmadı benim için yarışmacı arkadaşlara başarılar :) bölgem kocaeli gebze bizim mahallemize yeni geldi gigafiber belki önceden gelen yerlerde bu durum yoktur bilemiyorum birde türkiyedeki son ont cihazını ben satın almış olabilirim hiç bir yerde bulunmuyor.

1775774663682.webp